Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket? (beszélgetés)
Erről jut eszembe, hogy régebben kidolgoztam egy hibrid megoldást: amikor kifogyóban volt a fincsi illatú öblítőm, ünnepnap lévén nem tudtam vásárolni, felöntöttem a flakont ecet + víz keverékével + a benne lévő kevés öblítő illata átjárta az egészet, remek kombináció.
Azt hiszem, csinálok most egy lityit megint :)
Tulajdonképpen ez ugyanaz, mint az itt néhány perce valaki által ajánlott illóolajos verzió.
Nem. (a löttyintésnyi kb 3-4 evőkanál lehet..)
Utána egy tiszta vizes öblítés és kész. Az ecetnek szinte soha nincsen utóillata, hajöblítésnél sem.
: )
én aki nem értek az ecethez, vagy egy fél üveggel elhasználtam, hogy kitisztítsam a forralót :D
Csodálkoztam is, hogy ez hogy éri meg másoknak.
Ha felforralod, nem lesz utána tiszta büdös?
Megértettem, mert nem fogalmazol olyan bonyolultan, hogy ne menne könnyedén. Azonban butaságnak tartom, sok okból s ezt fenn is tartom.
Most már rákényszerülök arra, hogy ne burkoltan célozzak, hanem nyíltan megkérjelek rá, hogy fejezzük ezt be, teljesen fölösleges a vegyszereidet boncolgatni.
Én meg is teszem.
:)
Ki rugaszkodott el a topic témájától?
Leírtam a kérdezőnek, hogy véleményem szerint, ha ketten lesznek ALBÉRLETBEN, akkor sem lesz olcsóbb muri egy háztartás fenntartása. Leírtam a saját verziómat.
Te leírtad a sajátodat!
A hozzászólást se butusozd le, mert mostanáig nem sikerült megértetnem veled, hogy miért írtam, hogy nem jó buli - NEKEM - olcsóbb helyen megvenni ugyanazt a terméket.
Én sem méltattam a te hozzáállásodat. Se nem sztároltalak, sem pedig leminősítettelek. Igazam van? Igen! Tehát visszadobnám megfontolásra egy kicsit ezt a mondatodat:
"(...)a topic TÉMÁJÁVAL fogok foglalkozni, nem pedig azzal, hogy mennyiben esik neked rosszul az, ha más gondolkodik"
Én például télen nagyon sokat párologtatok, és az összes párológtatóm edénye hamar vízkövesedik.
A vízforralóba szoktam egy nagy löttyintésnyi ecetet kb fél-1 liter vízzel felforralni (eleve a vízforraló alja olyan tiszta lesz, hogy enni lehetne róla, már erre tök jó), de a forró ecetes víz a legmakacsabb vízkövet is kb 2 perc alatt felszedi.
Melegítve próbáltad már valahova?
Hű, igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni:)
Öblítésben nem vagyok túl profi, a törölközőkhoz meg talán a konyharuhákohoz használom, ott 20% ecetet teszek az öblítő helyére. Engem valahogy megnyugtat, hogy kifertőtleníti őket. A színüket nem vette ki évek óta.
Takarításhoz körülbelül fele-fele arányban hígitom a 20%-os ecetet, de az is lehet, hogy 60-40 az ecet javára, körülbelül.
A vízkövet pillanatok alatt leszedi, a főzőlapra rá szoktam spriccelni, meg a pultra is, egy-két percet rajta hagyom, picit pezseg is, majd letörlöm. Én nem tapasztaltam különbséget egy akármilyen zsíroldó és ennek a keveréknek a hatása között.
Az ecetsav egyébként úgy fertőtlenít, mint a klór, így a wc takarítására is megfelelő, ha hígitatlanul használod.
Sziasztok, ez az első fórum ami tetszik, pedig elég kevés hozzászólást olvastam.
Bejelöltem kedvencnek.
Nem tudom, mi az a fogalmatlan, valószínüleg soha nem is tudom meg, de miután körülbelül háromszor írtam le, hogy az a te döntésed, hogy nem olvasol és nem törődsz, az pedig az én döntésem, hogy olvasok és törődök.
Butus hozzászólást írtam és azt fenn is tartom. Nem volt benn "hasonlók", sem a személyedre utalás, hanem a hozzászólást minősítettem, nem a hozzászóló személyét. Oltári nagy különbség.
Ezt jogod van mellre szívni, bár nem tudom,a tényekben mi a sértő. De a buksismogatást próbáld megtartani magadnak, mert én továbbra is a topic TÉMÁJÁVAL fogok foglalkozni, nem pedig azzal, hogy mennyiben esik neked rosszul az, ha más gondolkodik.
"Engem ezek nem érdekelnek, hogy miként állítják elő. Ha arzén lenne az alapösszetevő, akkor sem érdekelne, amíg azt látom, hogy tiszta az otthonom, tiszták a ruháim."
Ez nagyon szomorú és felelőtlen gondolkodás ám. Ráadásul rohadt egészségtelen is...
Akkor tisztázzuk!
Engem ezek nem érdekelnek, hogy miként állítják elő. Ha arzén lenne az alapösszetevő, akkor sem érdekelne, amíg azt látom, hogy tiszta az otthonom, tiszták a ruháim.
Te nem vetted az adást, hogy mit értettem az alatt, hogy miért nem szeretem a százforintos boltokat ilyen célra használni!
Innen indítottad a kioktatási nagyanyagodat, hogy "butus" és hasonlók.
Te az ecetre esküszöl meg a különböző házi praktikáidra. Én meg nem.
Attól nem szükséges sem hülyének, fogalmatlannak nézned, mert nem egyeznek a nézeteink!
Nagyon örülök neki, hogy Te megengedhetnéd magadnak (többször kihangsúlyoztad, hogy nektek jól megy) és mégsem használod őket, mert tudatosan véded önmagad és családodat. Ebből is látszik, hogy te a férjednek jó és gondos, a pénzt beosztani tudó kisfelesége vagy, én meg egy herdálós buta. - és ez volt az arrogáns (sértődött) része a bejegyzés(ek)nek!
Én az ablaktisztítókért nem vagyok annyira oda. Ha kicsit koszosabb, mert sok eső esett, felverte a virágok földjét (finoman fogalmazva sáros az üveg), csak a vizes lemosás segít, minden más spray használata maszatolás. Az ecet jó, beleteszem a lemosó vízbe.
Ha csak kicsit szennyezett az ablak, akkor is jó a víz.
Ami igazán sok segítséget nyújt, az a gumis lehúzó szerkezet.
Egy buta kérdés... :S
20%-os vagy 10%-osat lehet használni a ruhákhoz?
És takarításnál a spriccnis üvegbe fele-fele arányba teszed a vizet és az esetet? Zsírfoltot és vízkövet is hatékonyan eltávolítja? Wc takarításra is alkalmas? Elnézést a rengeteg és lehet ostoba kérdésekért, de áttérnék én is az ecetre, csak kell a megfelelő ismeret hozzá.
okés
akkor ki merem próbálni így :)
Használhatod ruhákhoz, ugyanis fixálja a színeket az ecet.
Mosásonként, az öblítőtartályba kb. fél dl, egy dl vízhez.
Sokan használják így.
További ajánlott fórumok:
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- 17 hetes kismamák hogy vagytok? Hogy viselitek ezt a meleget? Picurka mocorog már?
- Hosszú téli esték.. Hogy viselitek ezt a téli depressziós időszakot?
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből
- Mosási nehézségek...