Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetés)
egészen rövid ideig kell csak főzni, nekem nem ázik szét sosem.
Nem lehet, hogy nem gyúrod elég keményre? Kicsivel több lisztet tegyél bele, ha begyúrtad, tányér alatt pihentesd a tésztát fél órát s csak ezután nyújtsd.
Nyugodtan mehet jó vékonyra, én a legutolsó fokozaton szoktam pl. a cérnametéltet, szélesmetéltet leküldeni.
Igen, felszeletelés után még egy kicsit állni hagytuk.
Másrészt: amit kézzel gyúrtunk, nyújtottunk, azt lisztezett deszkán csináltuk, és a vízben a liszt megakadályozta, hogy a tészták összeragadjanak!!!
Ezzel a géppel való nyújtáskor a tészta külseje nem lesz lisztes, pont úgy viselkedik, mint az összecsócsált rágógumi, ahova hozzáér, odaragad!
Ha rögtön dobod a vízbe, akkor csak arra tudok gondolni, hogy az a baj, hogy nincs szárítva.
Emlékszem, anyukám mindig kézzel gyúrt tésztát és szárította azelőtt is, mielőtt felszelte és utána is. Próbáld meg, hogy szétteríted a tésztát és vársz vele legalább fél-1 órát, csak utána főzöd meg lobogó forró vízben. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a baj.
Lehet úgy is,de ezt izibe dobom a vizibe:-)
Néztem már videókat és csak az lehet,hogy vékony!?
Én ugyan még nem csináltam géppel tésztát, de anyukám meg a mamám szoktak gyerekkoromban. Nem lehet, hogy nem szárítod meg eléggé? Arra emlékszem, hogy vagy 2-3 napig ott állt a tészta és száradt.
De ha kézzel készítesz tésztát, azt is szárítani kell, mielőtt megfőzöd. De mondom, ez csak egy tipp.
Sziasztok!
Házi tészta készítésében kérem a segítségeteket!
Mit ronthatok el?
Két hónapja kezdtem el otthon gyártani!
Most az utolsó 5-6 alkalommal iszonyat lett!
Éppen bedobom a vízbe és összeragad,elázik!
Kaptam egy receptet 20 dkg liszt 2 tojás víz,ha kell!
Vettem durum lisztet amihez csak vizet írnak a neten,de ez iszonyat lett!
Lehet vékonyra nyújtom a géppel?
Utolsó lukba teszem a végén!
Kérem az ötleteket,hogy tudnék finom tésztát csinálni!
Köszönöm