Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tésztakészítés! Mit ronthatok el? fórum

Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
11. gilingalang (válaszként erre: 7. - 12d083b51b)
2018. jan. 30. 13:36
Lisztezni lisztezem ég a felvágás előtt is!
10. gilingalang (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2018. jan. 30. 13:35
zebracsikó!Milyen recepted van?Durumlisztet használtál már?
2018. jan. 30. 13:31

egészen rövid ideig kell csak főzni, nekem nem ázik szét sosem.


Nem lehet, hogy nem gyúrod elég keményre? Kicsivel több lisztet tegyél bele, ha begyúrtad, tányér alatt pihentesd a tésztát fél órát s csak ezután nyújtsd.


Nyugodtan mehet jó vékonyra, én a legutolsó fokozaton szoktam pl. a cérnametéltet, szélesmetéltet leküldeni.

2018. jan. 30. 13:31
Lehet, hogy ezért mondják, hogy tegyünk olajat a főzővízbe????
7. 12d083b51b (válaszként erre: 6. - Csicsi25)
2018. jan. 30. 13:20

Igen, felszeletelés után még egy kicsit állni hagytuk.

Másrészt: amit kézzel gyúrtunk, nyújtottunk, azt lisztezett deszkán csináltuk, és a vízben a liszt megakadályozta, hogy a tészták összeragadjanak!!!

Ezzel a géppel való nyújtáskor a tészta külseje nem lesz lisztes, pont úgy viselkedik, mint az összecsócsált rágógumi, ahova hozzáér, odaragad!

6. Csicsi25 (válaszként erre: 5. - Gilingalang)
2018. jan. 30. 13:09

Ha rögtön dobod a vízbe, akkor csak arra tudok gondolni, hogy az a baj, hogy nincs szárítva.

Emlékszem, anyukám mindig kézzel gyúrt tésztát és szárította azelőtt is, mielőtt felszelte és utána is. Próbáld meg, hogy szétteríted a tésztát és vársz vele legalább fél-1 órát, csak utána főzöd meg lobogó forró vízben. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a baj.

5. gilingalang (válaszként erre: 4. - Csicsi25)
2018. jan. 30. 13:04

Lehet úgy is,de ezt izibe dobom a vizibe:-)

Néztem már videókat és csak az lehet,hogy vékony!?

2018. jan. 30. 12:49

Én ugyan még nem csináltam géppel tésztát, de anyukám meg a mamám szoktak gyerekkoromban. Nem lehet, hogy nem szárítod meg eléggé? Arra emlékszem, hogy vagy 2-3 napig ott állt a tészta és száradt.

De ha kézzel készítesz tésztát, azt is szárítani kell, mielőtt megfőzöd. De mondom, ez csak egy tipp.

3. gilingalang (válaszként erre: 2. - Dominós)
2018. jan. 30. 12:45
Durumhoz is?Milyen arányba?Nagyon vékonyra csinálom?
2018. jan. 30. 12:42
Kell az a tojás... szerintem.
2018. jan. 30. 12:27

Sziasztok!


Házi tészta készítésében kérem a segítségeteket!

Mit ronthatok el?

Két hónapja kezdtem el otthon gyártani!

Most az utolsó 5-6 alkalommal iszonyat lett!

Éppen bedobom a vízbe és összeragad,elázik!

Kaptam egy receptet 20 dkg liszt 2 tojás víz,ha kell!


Vettem durum lisztet amihez csak vizet írnak a neten,de ez iszonyat lett!


Lehet vékonyra nyújtom a géppel?

Utolsó lukba teszem a végén!


Kérem az ötleteket,hogy tudnék finom tésztát csinálni!


Köszönöm

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook