Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetés)
Hát,ja már csak azért is,mert várom a kaszinótojást:-)
Nem is festesz egyáltalán?
Annyira nem cifrázzuk, mint régen, de azért piros festékbe belelógatok párat, fíling kedvéért :)
Gyerekkoromban volt egy viaszos technika, azt mindig ránk bízta anyánk, most már tudom miért.
nekem valaki azt mondta,abból a legjobb a nokedli.még nem szántam rá magam,félek,nem ízlene.
milyen jó,hogy már nem kell tojást festeni.
Őszintén szólva én réteslisztet nem használok, semmibe. Van egyfajta császármorzsa recept, ami réteslisztből készül, 5 évente készítem csak.
Gyakorlat szerint olcsóbb szokott akkor már lenni, de egyrészt idén korán lesz húsvét, másrészt ilyen mértékű drágulásra nem volt példa, így nehéz kiszámítani... Bízzunk a legjobbakban.
Én a palacsinta tésztába is teszek!
ki szokott réteslisztből nokedlit csinálni?
Veszem,de nagyon felvitték az árát:-(Gondolom húsvétkor is megemelik majd!
Na legalább nem okoz gondot ha nem sikerül és még ráadásul veszed a tojást
SIKERŰŰŰŰŰLT!!!Receptesembe tettem képet:-)Köszönöm szépen!!!
Magadnak kell rájönni.
Több videót néztem meg a neten ebben a témában amit idősebb mamik készítenek.
Van amin csodálkoztam.Például aki kizárólag rétes lisztből gyúr.
Én például a gyúrt tésztába soha nem rakom bele a tojásfehérjét.Tavaly óta amit megszárítok abba sót sem rakok. A tarhonyánál vettem észre hogy a színe nem olyan amilyet szeretnék.
Jó próbálkozást.Tyúkok tojnak?
Tegnap nekiestem és majdnem jó lett,de valami még mindig nem az igazi!
Nagyon köszönöm!!!!
Lehet a vastagsággal rontom el!
Én fél kikó liszthez adok 4 egész tojást, egy csipet sót, és kevés hidegvizet hogy kemény tésztát kapjak. Jól összegyúrom pihentetem,kicsit,lisztezett deszkán.Majd kisodrom, közben kicsi liszttel megszórom hogy ne ragadjon össze. Ha forr a víz amine egy csipet sót is tettem az összevágott tésztát beleöntöm elkeverem. Ha feljön a víz tetejére a tészta,1-2 perc forrás után leszűröm hideg víz alatt.42 éve gyúrom a tésztát még soha nem lett mászkos, szottyadt, nem főtt szét. :) Síma lisztet használok semmi mást!
Hétvégén megint nekiugrok!
Mire a kölök hazajön,addigra tökéletesítenem kell!Nem éghetek le :-)
Megkaptál minden gyakorlati tanácsot. Most már mi várjuk a beszámolót ;)
Úgy szeretném,ha írna valaki még olyan aki rendszeresen csinálja otthon a tésztát!
de jó!Ennek a srácnak a Bakonyi karaj receptjét csináltam meg vasárnap és iszonyat finom lett!!
[link]
Ez a recept a cipóhoz.
Tökéletes lesz
Nem hinném.
Olajat sem teszek bele.
Na azt venni szoktam,de lehet kipróbálom!
Szuper vagy!!Már ez is nagy segítség:-)Sót csak az utolsó alkalmakkor raktam bele!De attól nem nyúlhat el a vízben nem?
Nekem azóta mindig van itthon, mert szoktam pizzát és cipót sütni. Ez utóbbit krémleveshez ""tányér"" gyanánt abban tálalni.
Hosszas nyomozó munkával derítettem ki, hogy a nagyis pizzaliszt a oo-ás :-)
Én egész tojással csinálom.
Jó sokáig kell dolgozni, gyúrni, 8-10perc minimum.
Lobogó sós vízben pár perc főzés.
A tésztába nem teszünk sót
Na ugye!Nyugtass meg,hogy ennyire nem lehetek kuksi!Nagyisat azt találtam!