Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tésztakészítés! Mit ronthatok el? fórum

Tésztakészítés! Mit ronthatok el? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
41. gilingalang (válaszként erre: 39. - Zebracsikó)
2018. jan. 31. 13:49

Na azt láttam:-)Megpróbálom abból!


Na de a nagyikák sem szarakodtak ilyen meg olyan lisztel és ahogy nézem a videókat rendesen a kisujjban van!

40. zebracsikó (válaszként erre: 37. - Smirnoff)
2018. jan. 31. 13:48
Ó, dehogy!!
39. zebracsikó (válaszként erre: 38. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 13:47
A Nagyi lisztek közül a pizzaliszt elnevezésű OO -ás. Más nincs a piacon, esetleg olasz kulináris boltban speciális liszt.
38. gilingalang (válaszként erre: 37. - Smirnoff)
2018. jan. 31. 13:41

Néztem/kerestem a tes@ba,madarasba,spar,lidl,aldi!


Vagy nem a liszteknél kell keresnem?

37. Smirnoff (válaszként erre: 36. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 13:32
Kb. bárhol.
2018. jan. 31. 13:29

[link]


na ez nem semmi!


Tuti,hogy a liszt számít!


00-ás lisztet hol kapok?

35. gilingalang (válaszként erre: 34. - Smirnoff)
2018. jan. 31. 13:19
Szuper,megkeresem!Köszönöm!!!
34. Smirnoff (válaszként erre: 30. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 13:15

A szárítás egyáltalán nem szükséges, ha jó a tészta. Ezer éve készítettem, de soha nem eset szét. Szerintem csak az lehet a baj, hogy nem gyúrod eleget (esetleg rossz lisztet használsz, de gondolom, azokat már váltogattad). Egészen gumisnak kell lennie, mint egy agyonrágott rágónak, akkor tuti nem fő szét.

Én régen a Jamie Oliver féle arányban készítettem. Már nem emlékszem rá, de a neten biztosan megtalálod.

2018. jan. 31. 13:12
Sütök,főzök!Minden vendég imád hozzám jönni!Szeretek is főzni,de egy ilyen egyszerű dolog kifog rajtam!
32. gilingalang (válaszként erre: 31. - Aileron44)
2018. jan. 31. 13:09
Nem!Lisztezek mint a videókba!
31. aileron44 (válaszként erre: 26. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 12:55
Szia! Ahogy globus is írta, nem tudok pontos mennyiséget írni neked. Attól is függ mekkorák a tojások. Elég keménynek kell lennie. Amikor vágod nem ragad össze?
2018. jan. 31. 11:15

Az a fura,hogy beledobom és plötty!

Nagy tésztás vagyok,de istenemre kezdek megundorodni a tésztától:-(

Viszont elszeretném kápráztatni a gyerkőcömet!

29. gilingalang (válaszként erre: 28. - Globus)
2018. jan. 31. 11:13
Igen!
28. globus (válaszként erre: 27. - Gilingalang)
2018. jan. 31. 09:59

Őszintén szólva, még kimért adagokat sem használok. Fél kg liszthez teszek 3-4 tojást, sőt kevesebbel is működik, ha éppen nincs.

Rendesen forr a víz, amikor beleteszed?

27. gilingalang (válaszként erre: 24. - Globus)
2018. jan. 31. 09:08

Mi a recepted?


Már sok videót megnéztem és pont olyan a tésztám!Beleteszem a vízbe és annyi neki:-(

26. gilingalang (válaszként erre: 23. - Aileron44)
2018. jan. 31. 09:06
Köszönöm!Mennyi liszt a 10 tojáshoz?
25. globus (válaszként erre: 24. - Globus)
2018. jan. 30. 20:50
Kiegészítem, ahogy elnézem a tésztagép működési technikáját, még keményebb tésztát igényelhet.
24. globus
2018. jan. 30. 20:48

Én csak metéltet és kockatésztát gyúrok, levesbetétet nem. Előbbiekbe egész tojást teszek, pici sót is, és keményre gyúrom. Pár percet pihentetem, mert így könnyebb nyújtani. Elsodrom, általában két cipóban, az egyiket ruhára terítve kicsit szárítom, a másikat a deszkán. Sodrófára feltekerem, hosszában kettévágom, aztán keresztben is, egymásra teszem. Kb. 5 cm-es darabokra szelve csíkokra vágom. Csak akkor ragadhat össze, ha túl puhára sikeredik.

Kockatésztát vékonyabbra sodrom.

2018. jan. 30. 20:44
A te receptedet nem tudom pontosítani, én 10 tojásból szoktam csinálni, fele rétesliszt, fele finomliszt. Jó keményre gyúrom, elég sokáig, hogy szép sima legyen. Amikor vágom, akkor a különböző fokozatok között kicsit várok. Nem szoktam már akkor lisztezni, de ha jól össze van állítva, nem kellene hogy ragadjon a géphez sem, meg egyáltalán sehova. Nekem nem fő szét soha, ezért is szeretem, mert ha véletlen később zárom el a levest, nem lesz egy "maszlag" benne. Ja én egész tojással készítem. Próbálkozz, biztos megtalálod azt a keménységet, amikor sikerül a tökéletes eredmény :)
22. Icuska538 (válaszként erre: 14. - Zebracsikó)
2018. jan. 30. 18:46

Osztom a nézeteid szerintem te irod jól.



.

21. Icuska538 (válaszként erre: 4. - Csicsi25)
2018. jan. 30. 18:32
Nem feltétlen száritáson múlik mert régen anyukám vasárnapi ebédhez meggyûrta es zsupsz a levesbe,vagy meggyúrta a túrós v akármilyent és főzte rögtön
2018. jan. 30. 18:04

Érthetetlen hogy miért fő szét.

Nincs gépem,soha nem rakom bele a tojás fehérjét,különben az keményíti a tésztát.

De a derelye tésztájába nincs semmi tojás,és nem fő szét.

2018. jan. 30. 14:34
Most néztem egy videót és csak tojás sárgát rak bele!Lehet ez a baj?
18. gilingalang (válaszként erre: 15. - Zebracsikó)
2018. jan. 30. 14:18
Nagyon komoly ez a Magdika:-)
2018. jan. 30. 14:18

[link]


Itt mondott valami kis okosságot a pacák,hogy ne tegyek bele sót!

Raktam amikor már elromlott!És az egyik műsorba azt is láttam,hogy olíva olajat tettek bele!Azt is tettem!

16. 12d083b51b (válaszként erre: 14. - Zebracsikó)
2018. jan. 30. 14:01
Bocs! Nem használok gépet, nem is gyúrok már ezer éve. :))
2018. jan. 30. 13:48
14. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Gilingalang)
2018. jan. 30. 13:44

durumlisztet nem, a OO-ás jó erre vagy a sima bl80as búzaliszt


Én 2 tojáshoz kb. 30 dkg lisztet teszek, kis löttyintés vzet. Sót nem!


Lisztezem a felületét és lisztes gyúrótáblára terítem ki, mindig kicsit megszórom, hogy a gépbe bele ne ragadjon. Nem igaz, amit hópihe ír, hiszen mindig lisztes kívülről a tészta, különben a gépre ragadna.


Lobogó sós vízben főzöm ki. Tényleg csak pár perc.

Nekem Marcato Atlas [link] olasz tésztagépem van.



Durmtésztát még nem próbáltam.

13. Csicsi25 (válaszként erre: 12. - Gilingalang)
2018. jan. 30. 13:39
Nagyon szívesen! Remélem, sikerülni fog - a saját készítésű tésztát össze sem lehet hasonlítani a boltival :)
12. gilingalang (válaszként erre: 6. - Csicsi25)
2018. jan. 30. 13:37
Köszi Csicsi25!
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook