Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Terhesség 9.hete. Mik a tapasztalatok? fórum

Terhesség 9.hete. Mik a tapasztalatok? (beszélgetős fórum)


9. zsanzi88 (válaszként erre: 8. - Petrezselyem28)
máj. 17. 15:01
Szia! Esetleg nem lenne kedved csatlakozni, a mi kis csoportunkhoz? Zárt csoport! 2019.Decemberre babát várók a klub neve! Várunk szeretettel! 😊
8. Petrezselyem28 (válaszként erre: 6. - Ágio8405)
máj. 16. 14:51

Ez megnyugtató! :)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, jókívánságokat!

7. Petrezselyem28 (válaszként erre: 5. - Papája)
máj. 16. 14:50

Kedves Papája!

Igazából lekaptál a körömről, ha először is olyan hangvételű választ adsz mint az előbb, akkor senki nem szólt volna.

Lehet hogy igazad van, csak a hangvétel nem épp a megfelelő volt... De nem baj, nem haragszom, csak legközelebb gondold meg hogy kinek mit mondasz és hogy hogy, mert te nem vagy tisztába a múltammal, hogy mért félek, hogy hányszor vetéltem...

Eddig egy vizsgálaton voltam, tehát nem azok miatt nem idegeskedem.


Igazából nincs kivel megbeszelni, mert a 12. hétig nem szeretnénk senkinek sem elmondani, így a kérdések csak gyűlnek, de nincs kivel megbeszelni.


Boldognak érzem magam, szeretem minden pillanatát, csak nekem más elképzeléseim voltak a terhességről. Pl hányás, folyamatos rosszullétek, de eddig (szerencsére) engem eddig elkerült.

6. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Petrezselyem28)
máj. 16. 14:48
Nyugi biztos minden rendben van és orulj neki hogy jól vagy. Nekem sem volt semmi csak puffadas meg persze nagyon fajták a mellem. Az 13. Hétre múlt el. Egy hét enyhe émelygés volt csak 6-7 hét között. De mégcsak hanyingerig sem jutottam.
máj. 16. 13:24

Petrezselyem28 ezért indította a topikot, hogy ugyan minden rendben van, de aggódik.


Világért sem akartam letámadni a kismamát, sőt épp azt szeretném, ha nem agyalna annyit azon, hogy mit érez, vagy nem érez. Élje meg boldogan ezt az időszakot. a terhesség más állapot, tehát normális, ha másként érez.

Épp ott a probléma, hogy annyi vizsgálatra küldik szegényeket, hogy állandóan fenntartják náluk a streszt. Ez nem jó.

Többeknek mondják, hogy itt-ott 1-1 mm eltérést találnak, ettől ennyi-annyi %-ban lehet sérült a baba. Újra küldik, mindíg csak várakozni kell az eredményre, stb. Fenntartják az aggodalmat.

A boldog várakozás, így egy állandó aggódás lesz.

Természetesen (szerencsére) kiderül a végén, hogy mégsem lett baj az 1-1 mm-es elváltozásból, meg tudom is én micsodából. Akkor meg minek az izgalomba tartás.

Ezzel nem akarom azt mondani, hogy ne legyen egyetlen vizsgálat sem. Természetesen jelenjen meg amin kell, de nem szabad túlzásba sem esni és mindenen aggódni.

Legyél boldog és gondtalan kismama ezt kívánom szívből, - egy nagymama

4. 4d43eb5ddf (válaszként erre: 2. - Papája)
máj. 16. 12:33

Nem tudom miért kell támadni? Lehet nincs kivel megbeszélnie a tüneteit, félelmeit hagy írja ki érdeklődjön nyugodtan. 😊

Sok boldogságot.


Örülj neki hogy most kincs semmi kellemetlen tüneted, később lesz majd ez az a végén még örülsz ha mozogni tudsz a nagy pocaktól 😊 éld meg ezt a szép időszakot, jön a jóidő, sétálj, tervezz stb.

3. epervirág (válaszként erre: 2. - Papája)
máj. 16. 12:32
Nem èrtem azt,hogy mièrt kell az igy egyböl valakit letámadni!Règen teljesen más volt mint most.Ahogy irtad ultrangot sem nagyon csináltak.Anyám is azt mondta mikor terhes voltam,hogy mikor velem volt tehes egyszer csináltak a vège fele ultrahangot mivel veszèlyeztetett terhes volt,de ő bele sem gondokt,hogy èn beteg kehetek nem is lettem az,de ez 1980- ban volt most meg 2019 van.Teljesen más mint akkor volt nekem is ugy volt,hogy a kicsi lehet down koros csinálta chrion biopsziat nem lett az,de hidd el 2 hètig bennem volt az ideg mi vah mègus ugyanis már a 22 hètben voltam.A nagynál egyáltalán nem aggodtam.De most mar annyi vizsgákatot csinálnak.Abba igazat adok neked ha most mindenen rágja màr az elejèn mi lesz a terhessèg vègèig.
2. papája (válaszként erre: 1. - Petrezselyem28)
máj. 16. 09:38

Semminek nem tudtok örülni kismamák !

Ha bajotok van az a baj, ha meg nem éreztek semmit az a baj.

Mindenki úgy éli meg a terhességét, amilyen a lelkivilága. Ha a rosszra figyel, bebeszéli magának a rosszat, akkor azt érzi. Ha meg boldog, akkor a jót.

9 hónapig ez lesz a témád ?

Éld a mindennapjaidat, hiszen ez nem betegség, hanem egy boldog állapot. Valamikor a nők nagyjából 9 hetesen tudták meg nőgyógyászati vizsgálaton a biztosa, hogy várandósak. Ti meg ez időre már tele vagytok kérdéssel, ne tán problémával, pánikkal.

Személy szerint 11 hetesen voltam először nőgyógyásznál és 36 hetesen utoljára, mégsem volt semmi baj. 36 hetes koromig dolgoztam.

Amennyiben éreztünk bármit is tudtuk ez a terhesség vele járója és kész. Nem volt ultrahang, vagyis csak akkor, ha szükségesnek találták a vizsgálatot.

Nem tudtuk a gyermekünk nemét előre. Milyen boldog találgatás volt ez akkor.

Tudom ma már más az orvostudomány, de hidd el akkor sem született több problémás baba, mint most.

máj. 16. 07:36

Már bőven a 9 hét közepénél járok. Múlt héten voltam Uh-n, ott minden rendben volt, crl 18mm,volt szívdobogás :)

Kellemetlenség a 6-7 héten volt, iszonyatos puffadás és gyomorégés, 8 hétre megszünt, most néha megint érzem hogy ég, de nem vészes.

Tavaly augusztusban döntöttünk úgy hogy ideje családot alapítani, tavaly novemberben volt egy kémiaim, nagyon megviselt.

Most néha aggódom, hogy szinte nem is érzem hogy terhes vagyok, alig vannak jelek. De ettől persze lehet minden rendben, másnak még annyi baja se volt mint nekem. Nem idegeskedem, főleg előre nem, de egy pici félsz mindig van bennem.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook