Teremtés vagy evolúció (beszélgetés)
Nem vagyunk már földhözragadtak. Hiszen megtanultunk repülni, a Holdon jártunk, a mélytengerbe merülünk. Nemsokára a Marsra is eljuthatunk.
A Föld tartós elhagyásához lehet hogy a lgecélravezetőbb az lenne, ha genetikailag módosítanánk magunkat.
Bizony én is ezt mondom: hogy az ember??? nem éri be ennyivel.Mert az evolúció folyamán tudjuk azt, hogy micsoda 'beavatkozások!'történtek, vagy most is?
Hiszen tudjuk azt, hogy mi nem lehetnénk már itt a földön sem. Na, mi is véleményed a FÖLDHÖZ való RAGADÁSUNKHOZ???(((így is mondhatnám: a RÖGHÖZ?)))
Szerinted :)
Szerintem ,nem :)
Mindezek ellenere , vagy talan eppen ezert ? !
A Biblia az egyik legolvasottabb,legnepszerubb story több mint 2000-eve ..... ez azert mond valamit , nem ?
1) nem Isten irta a Bibliat :)
2) az emberi ertelem veges....
1-nap neked ,nekem es a többieknek altalaban 1-nap itt földön , a mi kulturankban pont most -:)
Az emberiseg törteneteben sok nagy kultura , magassan fejlett civilizacio volt , amik nyomtalanul eltuntek ..... aztan minden kezdödött elöröl :)
Ha csak a mai elö nagy vallasokat vesszuk , mint a Hindu,Budhizmus,Islam,kereszteny stb..... a teremtestörtenetek meglepöen egyeznek ! ?
Egyebkent megallapitott teny , hogy barmilyen kifinomult civilizacioban is el az ember , minden egyes ösi ösztöne,allati kegyetlensege , verengzö gonoszsaga stb mind megtalalhato a "civilizalt" ember termeszeteben IS-:(
1 nap az 1 nap, kár ebbe bármiféle szimbolikus értelmet belemagyarázni.
Az egész Teremtés könyve az irójának a világról való primitív ismereteire, elképzelésére vall.
Szinbolikus mert az Isten(-ek!) vilagaban 1-nap , nem ugyanaz mint az ember altal meghatarozott , nap ,tehat nem 24-orabol all.....
De az egesz teremtestörtenet is szimbolikus , van egy olyan erzesem hogy , nagyon magas kulturan levö embercsoport tudataban volt , valami elkövetkezö katasztrofanak , ami nagyon megritkitja az adott emberiseget ..... es akkor nehany bölcs nagyon egyszeruen megirta a bibliai törteneteket az utokor szamara ! Muszaly volt egyszeruen,szimbolikussan irni , hogy megertse a tulelök tömege :)
Eleg ha összevetjuk a 2-db egymasnak ellentmondo teremtestörtenetet...... hogy miert szent a Biblia , es miert nem szabad megvaltoztatni a benne levö szöveget ? ! Hat azert mert azt irja le egyszeruen ami mar volt ,ami van es ami lessz :)
Es nem utolso sorban a HIT-röl ir..... ami a LEGFONTOSSABB , szerintem.
"És lőn világosság"
A Biblia szerint előbb volt a Föld mint a Nap.
Fantáziám....hogy vírus mit is kérdezne meg tőlünk:
-Te, ember -aki erős immunrendszerrel vagy megáldva-, képes vagy elpusztulni miattam?
-Te, ember - aki gyenge immunrendszerrel rendelkezel-,képes vagy gazdatestté válni miattam?
-Te, ember, talán nincs is választási lehetőséged, csak NEKEM? Pedig úton- útfélen ezt hangoztatjátok...eddig, és ne tovább.
Teremtés,( vagy-vagy?)és Evolúció?
Kavarognak bennem ezek a kérdések..., mert vajon a VÍRUS mit is képviselhet ebben a folyamatban!?.
Az evolúció bizonyítéka: az élőlények földrajzi eloszlása
Az állatok és a növények földrajzi eloszlása szintén az evolúció működését igazolja. Megfigyelték, hogy a szigetcsoportokon a fajok szokatlan gazdagságban és sokféleségben találhatók meg. A Hawaii-szigeteken él a világ 1500 muslicafajának csaknem egyharmada, továbbá mintegy 1000 olyan csiga- és kagylófaj, mely sehol máshol nem fordul elő. Ennek magyarázata, hogy a szigetcsoport tagjai egymástól elszigeteltek, s élővilágukat valamikor a múltban néhány bekerült egyed alapította meg. Számos életmód lehetősége (számos ökológiai niche) kínálkozott számukra, így a sokféleség gyorsan kialakult. A nagy kontinenseknek szintén megvan a maguk élővilága; az afrikai kontinensen egészen más állatok élnek, mint a dél-amerikain, noha a környezeti körülmények, éghajlati feltételek azonosak. Erszényes emlősöket kizárólag az ausztráliai kontinensen találhatunk, a paradicsom és a burgonya viszont egyedül az amerikai kontinensen őshonos, máshová onnan telepítették be őket. Ennek az a magyarázata, hogy a fajok csak azokon a területeken létezhetnek, amelyeket őseik benépesítettek.