Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis, sajtos sült burgonya hagymával recept

Tepsis, sajtos sült burgonya hagymával recept

Elkészítési idő 75 perc

A Tepsis, sajtos sült burgonya hagymával hozzávalói:
8 szem nagyobb burgonya
8 fej közepes vöröshagyma
2 dl tejföl
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
5 dkg vaj (vagy 8 dkg margarin)
15 dkg reszelt
kemény füstölt sajt.Ízlés szerint só
őrölt fekete bors és csipetnyi morzsolt csombor.


A Tepsis, sajtos sült burgonya hagymával elkészítési módja:
A burgonya szemeket héjában megpucoljuk, majd megfőzzük, megtisztítva felszeleteljük. A hagymákat megtisztítjuk, hosszában négy részre vágjuk. A tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a kakukkfűvel, az őrölt fekete borssal, csipetnyi csomborra. Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk, egymás mellé tesszük a burgonyaszeleteket, majd erre a vöröshagymát, amit meghintünk a fűszerekkel, a sóval és a reszelt sajttal.Az egészet megismételjük úgy, hogy a hozzávalók elfogyjanak. Most meglocsoljuk a felkevert tejföllel és maradék fűszerekkel és végül a reszelt sajttal is.Alufóliával lefedve előmelegített sütőbe toljuk és kb 30 percig sütjük 200 fokon. majd leszedjük a fóliát és anélkül 5 percre visszatoljuk a sütőbe, majd kihúzzuk és ha kissé meghűlt tálaljuk

Hideg tejföllel kináljuk. Majonézzel is elkészíthető,.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tepsis, sajtos sült burgonya hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook