Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis rakott karaj recept

Tepsis rakott karaj recept

A Tepsis rakott karaj hozzávalói:
burgonya
karaj
só,bors,
lila hagyma, vörös hagyma
fűszerkeverék
füstölt szalonna
olaj
fokhagyma
kapor
tejföl
paradicsom


A Tepsis rakott karaj elkészítési módja:
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze.
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.

A burgonyára felkarikázott vöröshagyma és lilahagymát teszünk, amely a karaj szeletek ágya lesz.

Csíkozott majd apróbbra vágott húsos füstölt szalonnát szórunk a hagymára, majd egy kis olajat csepegtetünk az egészre.

Az előző nap bepácolt karaj mennyiségének kb. a felét ráterítjük a hagymás szalonnás ágyra.

Az első réteg burgonya - hagyma - hús szeletek után egy újabb réteg burgonya
(ugyanúgy fűszerezve mint elsőnek),
majd csíkozott darabolt füstölt húsos szalonna, és a burgonya szeletek közé ezúttal fokhagyma gerezdeket helyezünk.

Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.

A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket, majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére. Ezután mehet vissza a sütőbe, ahol 180-200 Celsius fokon (amíg a tejföl rá nem barnul kissé) készre sütjük.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 21. 13:23

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook