Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almával sült szalonnás csirkecombok recept

Almával sült szalonnás csirkecombok recept

Az Almával sült szalonnás csirkecombok hozzávalói:
8 db csirkecomb
4 db kemény alma
4-5 db újburgonya
1 db nagy fej vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál margarin
füstölt húsos szalonna
csirke fűszerkeverék

bors
ételízesítő
zsálya
kakukkfű


Az Almával sült szalonnás csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, csirkefűszerrel, kakkufűvel. Hagyjuk állni. Az almákat vágjuk négy felé, magházát vegyük ki. (Én a krumplival egyforma méretűvé szoktam vágni.) Tegyük az almát és a krumlit egy nagyobb tepsibe, szórjuk meg zsályával, keverjük össze. Vágjunk fel egy nagy fej hagymát karikára, és szórjuk a karikákat a krumplis-almás egyvelegre, szórjuk rá a fokhagymákat is. Ha ez elkészült, jöhetnek a már előre befűszerezett csirkecombok, amiknek a bőrük alá tegyük be a füstölt húsos szalonnát. Csorgassuk meg olvasztott margarinnal. Alufóliával takarjuk be, forró, 160-170 fokos sütőben süssük 40-50 percig. Távolítsuk el a fóliát, majd még 10 percig süssük, hogy szép piros és ropogós legyen!


Kategória: Húsételek receptjei


Az almával sült szalonnás csirkecombok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook