Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsis csirkecomb recept

Tepsis csirkecomb recept


Elkészítési idő 90 perc

A Tepsis csirkecomb hozzávalói:
6 nagyobb burgonya centis vastagságúra felkarikázva
4 nagy fej vöröshagyma szintén felkarikázva
9 csirkecombfilé bőr nélkül
csilipehely

3 ek. olívaolaj

Öntet:
1 dl olívaolaj
1 dl tej
2 ek. paradicsompüré
1 tk. őrölt paprika
1 mokkáskanál csilipehely
1 mk bors
1-2 tk. só
1 ek. joghurt
1 tk. oregánó
5 gerezd fokhagyma nagyobb darabokra szeletelve

Tetejére:
2 zöldpaprika
2 kápia paprika
2 paradicsom


A Tepsis csirkecomb elkészítési módja:
A szósz hozzávalóit egy közepes tálban homogénné keverem, majd a csirkecombokat beleforgatom és félreteszem amíg a burgonyát és hagymát előkészítem. A karikára vágott burgonyát meglocsolom az olívaolajjal, megszóróm csilipehellyel és sóval, majd jól összeforgatom. Ezután egy nagy géztepsiben egyengessük el a hagyma-, és krumplikarikákat. A bepácolt csirkecombokat egyenletesen elhelyezem a zöldségeken, a maradék szószt rálocsolom a húsokra. Egy akkora sütőpapírt, ami lefedi a tepsit benedvesítünk, kicsit kicsavarjuk a felesleges vizet és lefedjük a csirkét majd sütőben 200 fokon 40-50 percig sütjük. Ezután levesszük a papírt róla, nagyobb darabokra vágjuk a paprikákat, paradicsomot, elegyengetjük a csirkék mellett, majd visszatesszük a sütőbe, és még 15 percig rápirítunk 180 fokon.

Zöldsalátával kínálva nagyon finom, könnyű főétel.


Kategória: Húsételek receptjei


A tepsis csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook