Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tényleg rossz anya vagyok? fórum

Tényleg rossz anya vagyok? (beszélgetés)

1 2
2014. dec. 14. 22:29
Beleszőni
19. Maya2013127 (válaszként erre: 15. - Bibity)
2014. dec. 14. 22:29
Igyekszem beleszólni a napokban ugy hogy a gyerekkel együtt, játékosan befogom ot is. Alvás időben meg amire a parom megkért azt csinálom mert ha tavol is van interneten tartjuk a kapcsolatot.
18. Maya2013127 (válaszként erre: 14. - Linnax)
2014. dec. 14. 22:26
Koszonom a megertesedet es a tanácsokat
2014. dec. 14. 22:24
Igen, mindenképp kell egy kis szabadidő mindenkinek, pláne ha úgy érzi, hogy megbolondul otthon a sok hiszti miatt. Én mondjuk a fiamnál éreztem így, a lányommal alig van gond, így nem is sokszor vágyom el otthonról, ha el is megyek, sietek haza, mert hiányzik, áldott jó, édes, imádnivaló gyerek. :) Mondjuk szokott ő is hisztizni néha, de nem vészes, könnyű kezelni. De a fiamnál (ő az első gyerek) sokszor éreztem úgy régen, hogy muszáj kimozdulnom és el is mentem, sosem volt gond férjemmel emiatt, mindig elengedett. Férjem heti háromszor eljár tornázni, én is igyekszem 1-2-szer, bár az nem a gyerekektől menekülés miatt van most már, hanem mert szeretem csinálni, jó a társaság. Amúgy mi úgy szoktuk hétvégén is csinálni, hogy én lemegyek a játszóra a gyerekekkel, férjem addig otthon filmet néz, játszik a gépen, stb, aztán egy óra múlva lejön és én megyek fel, mondjuk én házimunkát csinálok, de akkor is rendes tőle. Az oviba is ő viszi el a fiamat, én a lányomat, sokszor ő megy értük, hétköznap is sokat játszik velük, ez nagyon fontos!
16. Maya2013127 (válaszként erre: 10. - Szahara84)
2014. dec. 14. 22:23
Legalább nálatok apa esténként otthon van....sajnos nekem s parom a munkája miatt keveset van itthon . Érdekelnének a modszereid.
15. bibity (válaszként erre: 1. - Maya2013127)
2014. dec. 14. 22:23
Mikor végzed a házimunkát? Én régebben alvásidőben, de most már a fiam ébrenléte alatt, délelőtt. Alvásidejében van a szabadidőm, pl. Tornázok. Persze séta, játék is van aztán.
14. Linnax
2014. dec. 14. 22:20

Szerintem, ha ő azt mondja, hogy megkeresi a pénzt mindenre, akkor keressen arra is, hogy naponta 1-2 órára tudj fogadni pesztonkát. Elég, ha csak elviszi játszótérre, sétálni, vagy otthon játszani vele, de Te mindig máshol legyél! Ha otthon van dolgod, akkor menjenek el, ha fodrászhoz mész, akkor csináljanak, amit akarnak, csak ne a fodrászat előtt/mellett sétáljanak.

Apuka pedig keresse meg a rávalót!! Hiszen az a dolga. Ő mondta!

Egyébként az első fiam nekem is szörnyű volt, volt hogy ő a szoba egyik, én a másik sarkában bőgtem.

Hisztizni nem szokott, egyszer tette csak, az utcán nem akart jönni velem, földre vetette magát, én meg mondtam neki, hogy ott hagyom. Lassan elindultam (de azért visszanéztem rá), és mivel elég határozottnak tűntem, abbahagyta, és jött velem. Soha többé nem volt ilyen hiszti. Viszont állandóan rajtam lógott, három éves koráig gyakorlatilag alig tudtam elmozdulni mellőle. Tényleg nagyon fárasztó!

A második kisfiam hozzá képest egy angyal volt! Viszont már futkosós korában őt egy pillanatra sem lehetett szem elől téveszteni, őt nem tudtam megijeszteni, hogy elüti az autó, ő ilyen szempontból nem fogadott szót.

Tanulság: nincs egyentanács, minden gyerek más, a sok hozzászólásból szűrd ki, ami szerinted nálatok beválik.

Sok szerencsét hozzá!

2014. dec. 14. 22:18
Jó isten,most belegondoltam,mi lenne,ha az elmúlt egy évben,mióta megvan a fiunk,ne mehettem volna sehova egyedül,ne lehetnének hobbijaim....Már a pszichiátrián lennék,az tuti. Mindenkinek szüksége van saját időre,különben bekettyózik.
12. andi6020 (válaszként erre: 1. - Maya2013127)
2014. dec. 14. 22:12

Cseréljetek a férjeddel.

Legyen ő a gyerekkel, és tartsd el te őket.

2014. dec. 14. 22:11

Szerintem ha a gyerek túl hisztis, akaratos, "rossz", annak az oka 99%-ban az otthoni körülményekben keresendő. Igenis próbálj kiharcolni egy kis kimenőt, akár hetente egy órát, menj el tornázni, barátnőzni, sétálni, bármit ami kikapcsol. Én hetente 1-2-szer eljárok tornázni, nagyon sokat jelent.

Férjeddel mindenképpen rendezni kell a kapcsolatot, nem szabad sokat veszekedni, a gyereknek a harmóniára, szeretetre van szüksége, ha azt látja, ő is azt fogja adni, akkor ő is nyugodt, kiegyensúlyozott lesz. Én is észreveszem, hogy mikor férjemmel épp fasírtban vagyunk, akkor mindketten türelmetlenebbek, ingerültebbek vagyunk a gyerekekkel, és olyankor ők is rosszul viselkednek. Megütni semmiképp nem szabad, én még a fenekükre, kezükre sem csaptam soha, az erőszak erőszakot szül,ők is így fogják rendezni a konfliktusukat később is. A sok kiabálás sem jó, ők is kibálni fognak, és a sok büntetés sem vezet eredményre egy idő után. Rá kell jönni inkább, hogy miért hisztizik, miért akaratos, annak mindig oka van! Mit jelent pontosan az őrjöngés, miért és mennyi ideig csinálja, te hogy reagálsz ilyenkor?

2014. dec. 14. 22:10

Kedves Maya! Én nem szeretném minősíteni a párodat, bár egy komolyabb, higgadt beszélgetés nem ártana kettőtök között, hogy min és hogyan szeretnél változtatni.

Az én férjem is reggeltől estig dolgozik, plusz építkezünk, de minden este játszik a gyerekkel, csinálunk közös programokat, még ha az csak egy félórás séta is. Azt feltétlenül meg kellene beszélnetek, hogy hogyan intézzétek a gyerkőc hisztijét. A gyerekek érzik, ha apa és anya nincs egy hullámhosszon...

Én hisztinél az alábbiakat alkalmazom:

-figyelemelterelés

-Vida Ágitól tanult lépcső módszer, ez nem kimondottan hisztire van, hanem "nevelésre", ha érdekel bővebben, írj privit

-ha a hiszti kiborulás, kétségbeesés, fáradtság miatt van, akkor ölelgetéssel, kedvességgel a megnyugtatás a cél

-ha irányítani akar, megszerezni valamit, akkor nem foglalkozom vele, viszont még az elején kilátásba helyezek valami büntit, ha nem hagyja abba

többnyire ezek beválnak nálunk

Persze ha fáradt vagy hisztisebb vagyok én is, akkor nehezebb tolerálni a dolgait, és igen, néha elszakad a cérna. Rákiáltok, ráütök a kezére... Utána természetesen jön a bűntudat, de ez mindenkivel előfordul, ettől még nem vagyunk rossz anyák! Kitartás! :)

(Ha anyagilag jól álltok, nem tudsz néha bébiszittert hívni pár órára, amíg elmész kozmetikushoz vagy sétálni egyet egyedül? Akár a férjed tudta nélkül, ha ez neki probléma...)

9. 0f332c4ec9 (válaszként erre: 8. - Virag32)
2014. dec. 14. 22:10
Azért igy nem mondanám,hogy nem ontos a párjának a gyereke,de vannak férfiak akik ilyen picivel túl sok mindent nem tudnak és nem akarnak kezdeni,de távolról sincs úgy,hogy nem fontos neki,nem szereti a gyerekét. Itt inkább szerintem az apa hozzáállásával van gond. Na meg nem lát a szeméteől,na meg hajlamos ő is mint sok férfi azt gondolni,hogy azért mert ő pénzt visz a házhoz akkor mindenható.
2014. dec. 14. 22:04
Az én párom is mindennap délután ötig dolgozik,hullafáradt,de minden egyes este és hétvégén több órá foglalkozik a kiafiunkkal,hogy nekem is legyen szabadidőm,amikor szükségem van rá és igénylem. Ez szeretet kérdése,nem idő. Ha a párodnak fontos lenne a gyereke,mindig szakítaná rá időt. És hát igen,a rossz kapcsolatotok csapódik le a gyereken,amit ő is érez,a türelmetlenséget,stb,ő semmiről nem tehet.
7. Gnéssz (válaszként erre: 1. - Maya2013127)
2014. dec. 14. 22:00

Szia!

Mintha csak a saját történetemet olvasnám. Nem vigasztal, de ezek szerint nem vagyok egyedül.

Az a különbség, hogy az én fiam 10 éves, de még mindig tud hisztizni, akaratos, erőszakos.

Igaz hétköznap suliban van, de itt a hétvége, a szünetek

Néha úgy érzem, hogy világgá szeretnék menni, csak egy kicsit kikapcsolódni.

Sokat gondolkodtam, gondolkodok azon, hogy mit rontottam el?

Minden jót és kitartás!!!

Mindenképp meg kell beszélned az apával,hogy fáradt vagy és szügséged van kis pihire. Úgy próbáld neki magyarázni,hogy te is érzed,hogy nem jó felé haladsz némiképp igazat adsz neki(nem kell csak mond azt;-))és éppen ezért muszáj pihenned. És próbálja megérteni hisz felnött ember,hogy azért mert ő a munkája miatt nem látja,hogy te törődsz a fiatokkal az nem azt jelenti,hogy nem teszed. De hát persze,hogy nyügös a bébi mivel érzi rajtad a feszültségeta fáradságot. Viszont ami miatt más fórumokon már rámszóltak,de pont leszarom mert igazam van és nálam bevált,hogy ne hagyd,hogy hisztizzen mert megszokja. íNe vedd észre,és le fog állni. Csak ebben a helyzetben,mármint a tiedben ez annyiban más,hogy ő szegényke átveszi a te hangulatodat és erről egyikötök sem tehet. Fel a fejjel,sok sikert! Kivánok neked egy nagyobb egy több napos lazitós pihenést! :))
Szerintem sajnos a kapcsolatotok nem jo a ferjeddel es emiatt mind a ketten a gyerekeket okoljatok hogy az o viselkedése miatt veszekedtek :-(
2014. dec. 14. 21:56
Keress segítséget!
2014. dec. 14. 21:54
Apuka gaz... viszont a te turelmetlenseged se jo... es teljesen ertheto, hogy igenyed lenne egy kis idore magadra.
2014. dec. 14. 21:51
Rosszul választottál apucit.
2014. dec. 14. 21:46
Fiam 2 eves lesz. Parom a munkája miatt legtöbbször távol van. Igy en névtelen egyedul a fiunkat, háztartást vezetek meg sok apróság..... Mint minden mas anyuka is. Anyagilag nincs problémánk, viszont sokat veszekszunk..... Es legtöbbször a fiam viselkedése miatt, mert eleg akaratos hisztis gyerek. Szeretem nagyon ot de mivel csak velem van neha tul sok. Sajnos nincs senki, nagymama rokon senki az ég világon. Igy szinte minden nap csak velem van. Amikor apa itthon van akkor mas teendőkkel foglalkozik, csaladi programra nem igazán van ideje. Egy nagy közös séta, esetleg vásárlás, közös tevékenység. Napi szinten van orjongese a gyereknek, hisztije kiborit, kimerült es faradt vagyok tole agyilag. Ha orjong beteszem az agyába, es mondom hogy higgadjon le majd akkor kijöhet. A kis ágyból nem tud kimaszni. Van hogy a kezére a pelusara csapok..... Amitől buntudatom is van, mert nem veressel akarom nevelni. Igyekszem mindig megmagyarázni mit miert ne csináljon es inkább mit csináljunk helyette.apa ezt nem tudja es latja mert nincs velunk. Sajnos mostanában eleg gyakran hangosan raorditok. Akaratos nagyon a fiam.... Es kétségbe vagyok esve mit rontottam el. Apaval ismét vitatkoztunk hogy milyen hülye gyerek....mert ordított sírt mert az autóban nem mellett volt.. Es hogy jol elcsesztem....... Fejemhez vágta a bevásárló központ parkolójában hogy nem tudok gyereket nevelni :-((((((((. Nagyon rosszul esett..... Szoba került hogy nekem is szükségem van pici egyedulletre mert mar igy sok ...... Hogy egesz nap a gyerekkel vagyok.... Magamra is szeretnek időt..... Erre azt mondta hogy o dolgozik eltart minket, rám marad a gyerek..... Tenyleg igy van ez másnál is hogy nincs szabadidő az anyának, akar par ora????? Apa nevelési teknikaja nagyon katonás kemény felek hogy árt a gyerek lelki vilagara. Milyen nevelési ötleteket tudtok ajanlani. Ti mit csinaltatok amikor őrjöngott a hyerek ha nem az van amit o akar. Segítsetek mert tok kívagyok...... Lelkileg faj amit a parom tol lecseszeseket kapok. Segítsetek!!!!!!!!
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook