TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Biztos,hogy ennek,hogy beszámítják a hátrányos helyzetet,valakik nagyon örülnek.Én is fogyatékosnak számítok,egy betegség miatt,bár senkit nem érdekelt felvételinél,vagy az egyetemen.Soha nem használtam ki.Viszont most jól esne,ha a nyelvvizsgába beszámíthatnák,mert már többször csak pár ponttal maradtam le.Ha felvételinél ezt számítják,akkor ilyen esetben miért nem?
A hátrányos helyzetűek esetében,amivel egyet érthetek,az az,ha anyagi támogatást adnak,szociális alapon.Csak amit én is láttam,az egyetemen,hogy mindenki hazudozik,mindent,pedig volt elég pénzük.Ilyen a világ.Én is csak utolsó évben kaptam,számomra horribilisnek tűnő támogatásokat,ami persze nem volt baj,és én soha nem hazudtam semmiben.Csak dühített,hogy igényeltél a jó helyzetben lévők is.És akinek vállalkozók a szülei,az a minimálbért vallja be,akinek meg kicsit többet kerestek a szülei,nem kaptak semmit.
De gondolom felvételinél,nem adnak annyi pontot egy hátrányos helyzetűnek,mint aki két nyelvvizsgával megy.
Nincs szigorlat, viszont a záróvizsga az egész 3 éves anyagból van.
Jobb az szerinted?
Ez egész jó.Mármint,h lehet külön nyelvvizsgázni.Csak nem biztos,hogy kifizetődő,mert ha már egyfélére készültél hónapok óta,és a másikra kell rákészülni,nem biztos,hogy az jobban fog menni.
Gondolom egy euro,vagy ecl más-más feladatokat ad írásbelin.De azért utána nézek,hátha könnyebbnek tűnik:)
--Én sajnálom ezt az új rendszert a felsőoktatásban,mert egyáltalán nem azonos szintű,mint akik korábban végeztek.Mi az hogy nincs szigorlat?
Nagyon felhígult az egész...sokkal jobb lenne,ha kevesebben végeznénk,de erősebb felsőoktatás lenne,mert az álláspiacon ez nagyon meglátszik.
De tényleg ahány suli, annyi féle elv. Sajna...
Mi például sosem szigorlatoztunk. Pont, mert eltörölték. Aztán mire végeztem, megint bevezették a szigorlatot. :-P Megúsztam.
Most levelezek egy másik szakon, de remélem ott nincs szigorlat... Mer' akkor megőrülök. :-)))
Tudomásom szerint igen.
Én is így csinálom. Az írásbelim ECL-es, a szóbeli meg Eurós lesz. (remélhetőleg :-))
Én ezt még nem is hallottam amit írtál ,Tibipapa ,hogy két különböző helyen szerzett, szóbeli és írásbeli nyelvvizsga ugyanazt teszi. A nyak oldalán erről kifejezetten nem volt szó, vagy csak én nem találtam meg:)Arról viszont, hogy nyelvvizsga egyesítés ,igen.
Amit nem értek ,a külön szóbeli és írásbeli az független az egymás közt eltelt idő intervallumtól ,az együtt középfokú C típusú nyelvvizsgát ér. Vagy ez csak a kétnyelvű vizsgákra vonatkozik? Nem tudom mi ez a nyelvvizsga egyesítés, de remélem majd nem lesz még arra is szükség, így is, ha jól megy februárban, akkor áprilisban kaphatok legkorábban nyelvvizsgát.
Azért pedig tényleg nem kell pánikolni, hogy elvész a diploma, vagy megszerzett évek a fősulin, egyetemen. Mondjuk csak a régi rendszerben, tudom én is, hogy ott eltörölték az 5 éves határidőt. És ezt gyengébb illetve erősebb egyetemeken, fősulikon végzettektől is hallottam. Bár számomra néhány helyen az is nevetséges, hogy elfogadnak jelentéktelen nyelveket a diplomához. Ez annyira alacsonyítja a hírnevét egy főiskolának. És azoknak kiadják a diplomát, aki "megtanul" eszperantó nyelven.
A másik, ami tud dühíteni, hogy olyanok leteszik a nyelvvizsgát, akik negyed annyit sem tudnak, mint én, és ezt több embernél is tapasztaltam. De sokszor a szerencsés embereké a világ, persze mindenhez tenni kell, de én már annyit tettem.J Néha már úgy érzem, hogy kár tanulni rá...vagy jobb lett volna angolból nyelvvizsgázni, mert talán könnyebb letenni, annyi év tanulással.
Sziasztok!
Nálam is aktuális ez a téma mint Tibipapánál. Én sem most államvizsgáztam már, és amikor a bizonyos 2 év körül felhívtam a tanulmányit Szegeden, hogy hogyan lehetne még kérni halasztást nekem is azt mondták, hogy már nincs időkorlát. Ennek örömére lazsáltam is egy kicsit, de most már kellene a másoddiplomám is ha már megszenvedtem. :)
Úristen, én megbolondulok még este 8-ig. Remélem meglesz!!!
Ja és arról mit tudtok, hogy így is elfogadják a diplomához ha külön tetted le a szóbelit és az írásbelit?
Igen, azért szigorlatozol mert Te nem a BA rendszerben kezdted meg a tanulmányaidat. Így azok a szabályok nem vonatkoznak rád, hanem ahogy megkezdted tanulmányaid, úgy is fogod befejezni.
Igen, tudom, egy idő után nagyon kuszának tűnhet a rendszer, de nem felejtsük el, hogy Magyarországon vagyunk és így, a bürokrácia útvesztőit mindenkinek meg kell járnia így vagy úgy. De ahogy Te is mondtad, én sem tudok már semmin sem meglepődni.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?