Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

4702. umi86 (válaszként erre: 4701. - Fausztina)
2011. márc. 7. 19:24

Akkor szerintem másik helyszínen lehettél. Én az egészségügyi kar B épületében voltam, és ott csak a földszinten ment a vizsga. :)

Neked is traditional dishes, tourist attraction volt prezentáción? Meg a 3. feladat parkos volt szóbelin?

4701. Fausztina (válaszként erre: 4699. - Umi86)
2011. márc. 7. 19:18
Átlag magasság, sötétbarna haj.. Nem tudom melyik bizottsághoz voltam beosztva! 105teremben írtam (1.em.)!
4700. panic_sindrome (válaszként erre: 4698. - Esztike05)
2011. márc. 7. 19:10

hát annak nagyon örülnék de a levelem miatt már tervezgetem az áprilisi jelentekzést :'(

légyiiiiiiii amennyiben emléxel ídr le nekem h kb miket írtál a leveledbe :S

4699. umi86 (válaszként erre: 4687. - Fausztina)
2011. márc. 7. 19:09
Én is Szegeden írtam. Hogy nézel ki nagyjából? Melyik bizottságnál voltál? 1. vagy 2.? Én a 2.-nál.
4698. Esztike05 (válaszként erre: 4696. - Panic_sindrome)
2011. márc. 7. 19:04

Szió:)

Én sem értettem meg a feladatot:)

Csak panaszkodtam mint te:)de ha az is volt a címe???

Akkor sz.tem adnak rá pontot:)

Sok egyezik:)nagyon örülök:)

Bárcsak legalább a szóbeli +lenne:)mondjuk az írásbelinek is örülnék/örülnénk:)

Puszi

4697. Esztike05 (válaszként erre: 4685. - Panic_sindrome)
2011. márc. 7. 19:02

ui:

1.feladat:a harmadikhoz én is E-t írtam:)az is egyezik:)

A negyedik +oldásom:B

Az ötödik pedig I:)

Ezeket írtam be:)a radíromon most találtam meg:)

Puszi

4696. panic_sindrome (válaszként erre: 4694. - Esztike05)
2011. márc. 7. 19:00

azért eléggé egyezik amiket írtunk jól van örülök :)

én viszint a panaszlevelen el vagyok keseredve ...:( nem is értettem mi volt a feladat, azt hittem valami Gastfamiliénél kell megszállni 3 hónapra így aszerint írtam és a végén követeltem vissza a pénzem 40 %-át -.-" szted ezt lenullázzák :S pőanaszkodni panaszkodtam XD

és a nyelvtanál a 2 rész borzasztó nehéz volt :OO

4695. Fausztina
2011. márc. 7. 18:55

Áh,annyira nem jó ám a memóriám, sajna! Csak vizsga után a többiekkel átbeszéltük a dolgokat, meg miután hazaértem leírogattam, meg elolvastam a hozzászólásokat. Mindezt azért, hogy nagyjából képben legyek, hogy mire számítsak, meglesz-e!

Jah, köszi, nem tudtam, hogy már ápr.1-jére meglesz, azt hittem csak 3-ára!

4694. Esztike05 (válaszként erre: 4685. - Panic_sindrome)
2011. márc. 7. 18:52

Szia:)

Örülök,hogy válaszoltál:)

1.feladathoz én is F betűt tettem:)szóval az egyezik:)a másodikhoz amihez te H-t tettél én oda J tettem:(és az utolsóhoz ahová te O-t én oda I tettem...

2.feladat:)abból kettő nekem is egyezik az első és az utolsó nekem is "C" lett:)(akkor az már 10 pont)

3.feladat:

Én ennél a feladatnál 4X-et tettem...és abból mind a kettőhöz ahová te is:)szóval az stimm:)xd

Én X-et tettem még:18 meg még1 de arra nem emlékszem:((ennél van biztos 5pontunk)

Hallás utáni:

Első:én is az utolsó háromhoz +tettem:)(15pont)

Második:Oda inkább - tettem....

Harmadik:az utolsó az biztos -lett...és már 3+tettem:)

A levélnél én is a panaszlevelet választottam...de nem is értettem a feladatot...ha őszinte akarok veled lenni:(sok volt benne az értelmet idegen szó,kimásoltam a szöveget ami a feladatban szerepelt(átírtam)és a betanult formulával kiegészítettem....kb 120 szavas levelet írtam...remélem legalább min 18.pontot fogok rá kapni:)

Esetleg ha eszedbe jutna még valami,hogy miket írtál írj:)

Köszi mindent:)

Puszi

4693. yxea1d (válaszként erre: 4690. - Panic_sindrome)
2011. márc. 7. 18:50
ha a témát elszúrod, elvileg nullázzák! Nagyon mellé ment?
4692. Fausztina (válaszként erre: 4686. - Panic_sindrome)
2011. márc. 7. 18:49

Ha a három szempont (ami alapján a levelet értékelik) közül az elsőnél vagy a harmadiknál 0 pontot érsz, akkor hiába max. pontos a másik 2 szempont, nem kapod meg a pontot, hanem automatikusan 0 az egész levél.

Szempontok:

1.Tartalom: tagoltság, a szempontok kifejtettsége

2.Forma:Logikai felépítés, a levél hossza, szókincs,összetett mondatok

3.Nyelvhelyesség

Egyébként: telc.hu/hogyan készülj

4691. yxea1d (válaszként erre: 4689. - Yxea1d)
2011. márc. 7. 18:48
+kérdőjel
4690. panic_sindrome (válaszként erre: 4689. - Yxea1d)
2011. márc. 7. 18:48
tudom az rendben volt. de atémát sztem félreértettem :S szted akk nem is adnak rá pontot ?:(
4689. yxea1d
2011. márc. 7. 18:47
a levélnél kell tagolni az egyes részeket,pl. sor kihagyással, vagy elég, ha új sorban és beljebb kezdődik a bev.,tárgyalás,bef.
4688. yxea1d (válaszként erre: 4687. - Fausztina)
2011. márc. 7. 18:45
jó a memóriád,sok dolgot megjegyeztél :) 25 nap van,apr 1-én meglesz
4687. Fausztina
2011. márc. 7. 18:37

Sziasztok! Márc.5.Telc -Szeged

Megpróbálom leírni, hogy miket jelöltem! :)

Reading 1: Mindegyiknél az elsőt!

-Canonball discovered/U.S. Canonball explode easily

-TV fight/Police puzzle death

-Terminal 6/ Europe shrink

-Taste of childhood/Recipe of the day

-Savings birds, sharp kill/Environmentally fishing

Reading 2:

-Zenélő gyerekének elfoglaltságot keres a nyárra Angliában- Táborosat jelöltem. Igaz, hogy nem említett bármi zenével kapcsolatos dolgot, de Angliát említi, meg talán azt is, hogy nyári tábor

-Opera kedvelő szüleinek ajándékot szeretne- Opera jegyes hirdetés

-Opera kedvelő, és otthon szeretné hallgatni-Internetről letöltős

-Stomach-Vitaminos gyógyszer

-Kávét akarja népszerűsíteni(publicity)- Volt egy hirdetés, ahol szórólapok terjesztéséről volt szó (T… trade)

-Nyitni akar egy Stationery shopot(írószer), és ehhez kellene neki néhány ötlet- X-et raktam

-Könyvet akar olvasni, de nem írni- A második oldalon volt 2 ehhez kapcsolódó hirdetés. A baloldali könyvírást említett, ezért a jobboldalit választottam.

-Vmi sportklub el akar menni vmerre tavasszal- Volt egy csomó sporttevékenységet felsoroló hirdetés,arra gondoltam. Jah és tavaszi hónapokat sorolt fel..

-A haverod új embereket szeretne megismerni- Számítógéppel kapcsolatos hirdetésben találtam olyat, hogy új embereket ismerhetsz meg. Más nem nagyon passzolt ehhez.

-Ismerőseid régóta nem beszélnek egymással- Lawyer-es

Language Elements1:

-That’s why/Therefore/Thus far: Először a therefore-t akartam, de aztán a szövegben máshol megláttam egy that’s why-t , és utána a mondaton belül egy why-t, szóval gondoltam ez egy vmi olyasmi szabály lehet,hogy: that’s why…why (Egyáltalán nem tuti!)

-Independently alone (az owned tudtommal vmi tulajdon-féleséget jelent)A free meg nem volt szimpi

-Said/Told: Said-et választottam, mert tell után mindig ott kell lennie, hogy kinek mondja.

-Weekly/Daily/Monthly: Weekly-re gondoltam, mivel az újság nevében is benne volt, hogy hetilap.. Nagyon remélem, hogy nem beugratós!

-9….10: Out of/from: fromot írtam, a „ból-ből” jelentése miatt. Egyébként ha lett volna „in” lehetőség, tutira azt jelölöm, mert az tutira azt jelenti, hogy 10ből 9.

-Volt vmi provided-os is, meg p…-betűs , ti ott melyiket jelöltétek?

Language Elements2:

-expensive to repair

-padded bag

-forever

-turn over

-permanent

-outstanding

Ennyi jutott hirtelen eszembe!

Esetleg, ha valaki emlékezne, hogy a magnó 3.részénél miket jelölt, és le is írná, azt nagyon megköszönném! Az elsőre emlékszem,hogy every weekday, kivéve szerda a jó, ez tuti! Már csak 28nap, és megtudjuk! No para!!:D

2011. márc. 7. 18:35
ki tudja? milyen esetekben nulla pontos a levél?
4685. panic_sindrome (válaszként erre: 4657. - Esztike05)
2011. márc. 7. 18:35

Szija Eszti!

én németen voltam szal leírom amit megjegyeztem :) remélem hasonlóak lesznek a tiédhez :/

1. feladat: az eslő plasztikai műtétekről szólt, és én ahozz ezt írtam : Schönoperation nicht für jeden Preis.

a második, az külön az orrműtétekről szólt, ezért oda ezt írtam: Nase operation vagy lamai olyesmi asszem a H jelű volt az előző pedg a f :D

a harmadik szöveg már nem tudom miről szolt de oda az e-t írtam, a negyedik asszem a kutyákról szolt, akikkel a drogokat kereik me: Drogsuchen mit vierbeinen

az ötödikre meg már nem emlékeszm o.O

a második feladat a hát-lábfájásról írt, oda ilyen sorrendbe satíroztam: c, b, a, c, c

a harmadik feladat (hirdetéses) nekem ott kettő X lett, az egyik a legelső, a másik pedig az autóvezetéses

hallásutáni első rész: első kettő mínusz uccsó három plussz lett

második részre nem emlékszem

harmadik résznél: asszem elő + aztán ezenkívül még egy plussz a többi minusz nem tudom :S

levélnél: Beschwesbbrief-t írtam... babysitterkedésről kellet volna írni, de nem tudtam mit jelent az au-pair így összehordatm faszságokat :S te? neked milyen lett a leveled?

4684. umi86
2011. márc. 7. 18:11
arra én se nagyon emlékszem
4683. tucsmag (válaszként erre: 4680. - Aswert)
2011. márc. 7. 18:10

Én ott a Terminal 6-et jelöltem. de mintha inkább a másik lenne a jó. mert szerintem ha mind a kettő nagyon illik rá (meg amúgy is) , akkor nem a rizsát kell nézni, akár írhatnak arról az egész szövegben kivéve egy-két sort, ha a másiknak van HÍRÉRTÉKE.

Pl. a madaras - cápásnál nem annak volt hírértéke, hogy így meg úgy halásznak (úgy is kezdték valahogy azt hiszem, hogy mint régóta tudjuk, vagy valami ilyesmi), hanem annak, hogy most ki akarnak találni valami más módszert.

4682. tucsmag
2011. márc. 7. 18:08
Én nem emlékszem a második feladatból szinte semmire.
4681. baktam (válaszként erre: 4680. - Aswert)
2011. márc. 7. 17:56

én tudtam mit jelent a schrink és az erősített meg hogy ne azt jelöljem :)

második feladatra én is nagyon kíváncsi lennék

4680. aswert
2011. márc. 7. 17:02
erre a terminálosra én is nagyon kíváncsi vagyok. végülis mindkettő jó megoldásnak tűnik, és hogy ha tudtam volna mit jelent a shrink szó, akkor lehet azt jelöltem volna én is.:/ második feladatnál miket jelöltetek? már ha rémlik valakinek
4679. Fátyolfény83 (válaszként erre: 4677. - Rramonaa)
2011. márc. 7. 17:02
Na széép.
4678. morden
2011. márc. 7. 14:41

A telc hivatalos leírásában, valaki linkeltem már kb 300 hozzászólással ezelőtt az áll a levéljavítással kapcsolatban, hogy

-két magyarországi javító tanár megnézi, és ha eltérés van, akkor megy ki Frankfurba ahol 8 fős brigád elemzi a levelet.

-Gyakorlatban, mivel szeretnének gyorsan végezi és felmarkolni a zsét, a tanárok meglepően pontosan egymáshoz javítják a levelet, ha ki is jut Frankfurba, 8 ember tuti nem kezd el vitatkozni egymással, helyben hagyják a rosszabb értékelést és kész.

Miért gondolom így: A nekik érdekük, hogy minnél kevesebb sikeres vizsga legyen elsőre és a levélet kockázat nélkül lehúzhatják, megfoghatatlan pontozási módszer miatt. Többször is próbáltam elkérni a telctől a levelem javításának a jegyzőkönyvét, amit frankfurtban vettek fel , vagy amit nálunk vettek fel, ne adtáják ki ( lehet nem is létezik ilyen ... )

4677. rramonaa (válaszként erre: 4532. - Fátyolfény83)
2011. márc. 7. 14:27
A szóbelimen októberben ugyanezek a témák voltak :)
4676. tucsmag (válaszként erre: 4669. - Angolnyelvizsga)
2011. márc. 7. 14:12
Nálunk direkt rákérdeztem, és azt mondta a felügyelő tanár, hogy arra akármit firkálhatsz, csak a megoldásos-satírozósra kell vigyázni.
4675. Fátyolfény83 (válaszként erre: 4671. - Fiatal nő)
2011. márc. 7. 13:51
Tudom.
4674. Fátyolfény83 (válaszként erre: 4670. - Vikitória)
2011. márc. 7. 13:50
Nem a feladatgyűjteményre értem, hanem a lapra, amire a levelet írtuk.
4673. Fiatal nő (válaszként erre: 4664. - Fátyolfény83)
2011. márc. 7. 13:43
Nem. Először kijavítják itthon a leveleket. És kijavítva küldik ki. Ott is átnézik.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook