TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
tudja valaki, hogy miért 25-25-25 pontot ér az első három feladat? (olvasás) mert az 1. feladatban 5 cikk van, a 2. feladatban is 5 kérdés, viszont a 3. feladatban a cikkesnél 10.
akkor a 3.feladatnál hány pontot ér 1 jó válasz?
A listeningnél az első feladatban.
1. Amikor megharapta, én azt tettem.
2. Az az utazás
3. Talán időjárás
4. Nme várt pénz.
5. Meg volt egy ami maradt, viszont azt nem tudtam mit jelent, de nem az agresszív-osvolt.
Ti?
nekem is ezek voltak :)
Bár a 3.-nál a delfinesnél hezitáltam de egyszerűen nem volt más jó sztem.
Hallásértés egész könnyűnek tűnt, bár elég fáradt voltam ezért az uccsó kettőnél tippeltem :D a
Levélnél alig fértem ki, minden szempontot kifejtettem, csak a végén az I look forward.. mondat kimaradt, mert nem volt hely :D De az előző mondat is olyan lezárómondat gyanús, csak elfogadják... remélem 33 pontot megkapok érte :D
A 3. readingnél én 3-hoz jelöltem x-et, szerintem ez sok volt, de ez van. A legelsőhöz, hiszen volt hozzászöveg de, nem igazán nyaralásról volt ott szó, hanem befektetésről, házvételről, benne volt az invest szó.
Akkor jelöltem mégx-et a papához, aki golfozni akar. A legutolsó volt azt hiszem.
És még 1-hez ami most nem jut eszembe. ti?
1. fresh air for everyone nekem is vonzo volt. en a passengers complain-t jeloltem.
2. fatal meeting
3 .... playmate wanted is jonak tunt, de nekem nem arra tunt, hogy helyezi a hansulyt. mast jeloltem be, de az sem tunt jonak. hagytam.
4 Not so sweet truth
5 Impoved performance
Én B2 németen voltam:
1 Leseverstehen: Háááát, szerintem (ezért ne kövezzetek meg) de egész könnyű volt. Kivéva a FAFA-s szöveg azt én sose szerettem a többi könnyű volt. (Én csak egy x-et tettem, az elsőhöz mert európai zene izét keresett és a hozzá illő szövegben ausztráliaiak szerepeltek)
2: Lückentext: Az első könnyű volt, de a második!! Na az tényleg nehéz volt, remélem azért jól sikerült.
3: Brief: Na hát szerintem ez volt a legnehezebb!!
Először is, szokásos hivatali, még véletlenül sem fele-fele hivatalos, baráti. Beschwerden: Fotókurzus, ahol panaszkodni kellett, hogy rossz volt, csalódott voltál, időközben időpontváltozások is történtek blablabla.. A másik Bewerbung, turistavezetői állást kellett megpályázni, annyira nem volt az se jó :( (Ráadásul később vettem észre hogy nem csak tárgyat kell irni hanem a címemet is, pedig én hülye ezt már rég tudom, de valahogy akkor nem fogott az agyam)
-Höreverstehen: Az első jó volt, a második k*ba*ott nehéz volt (szerintem)!! Alig tudtam követni, a csaj fejhangon beszélt stb. A harmadik könnyű volt :)
SZÓBELI:
szerintem pofon egyszerű volt. Felmentünk csoportosan a váróteremben (ami lényegében azért van, mert aki vizsgázik, az azonnal lemegy/hazamegy így nem találkozik a külön várótermesekkel és ez pedig azért van mert óránként cserélődnek a feladatok.) Kaptunk 20 percet, prezentáció, zeitungsartikel: alkohol szabályok a fiataloknál, majd szervezés: egy cserediákprogramm (pont tegnap vettük át a nyelvtanárommal ((((: )
Kaptak egy (fogalmazzunk úgy), nem túl kommunikatív társat, így én irányítottam az egész beszélgetést, kisegítettem pár szónál és még kérdezgettem is tőle, azután a vizsgatanárok az utolsó feladatot már direkt csak a páromtól kérdezték, majd én is mondtam pár mondatot, de a prezentációból a 6.ig jutottam el, mert mondta a nő, hogy elég lesz. Utána külön gratuláltak és még kérdeztek tőlem egy párat (hova megyek továbbtanulni ilyenek) majd a partnerem is megdícsért, hogy milyen jól beszélek.
Ha az írásbelim nem is de a szóbelim nagyon remélem hogy meg lesz (:
GRAT MINDENKINEK!
en is azt jeloltem be elsonek, de gondoltam, hogy tul ecceru lenne. Aztan a 3.ra kijavitottam, ugyhogy nem tudtam, hogy mit jelent az extinct szo.
aztan vegulis az jo.
mountain range hegylanc feleseget jelent. tobb hegyseg egymasba tolodik. mint az alpok.
Nekem az elsőben ezek lettek a válaszok:
1. Fresh air for everyone
2. fatal meeting
3. playmate wanted
4. No so sweet-truth
5. Improved Performance
Nektek??? :)
jol van, az 3-as
nem tudtam a szot, hogy extinct, ami a szovegben volt, de most mar tudom, hogy inactive volcanos
a a kilimanjaro?
1.mountain range
2.a single peak
3 several inactive volcanos
es az elso feladat, na az volt egy nagy joke!
oda mit raktatok?
Ugye volt a delfin, aki nem engedett parta uszni egy not.
volt az elso, hogy nem kene mar bagozni a kocsiban, mert nem jo a gyereknek 16 ev alatt.
meg hogy a csokiban nem is az van, ami van, na nekem az a -No so sweet thruth
hat azt a kezsegfejleszto valamit en nem is lattam!
mit csinaltam en?
ott teddy bear-bol volt nagy valasztek, nem?
en azt az anyukanak adtam, aki ment be a korhazba ajandekot vinni a gyereknek.
A rain activity annak volt párja méghozzá a 3. hirdetés ha jól emlékszem.
Valamilyen játékot mutatott be a szöveg, én legalábbis azt írtam oda.
en tettem meg egy x-et, a rain activity-re
Ti?
igen!
ha kimentem a keretbol, valaki esetleg ismer valakit, aki szinten kiment, es lenullaztak vagy lepontoztak vagy mi lett vele?
nekem nem mondtak, hogy ilyen keves hely lesz! foleg, aki nem apro betukkel ir!
A mallorcás szerintem azért x, mert a hirdetésben az állt, hogy éljen ott, ilyen meg ilyen lakásban, nem pedig nyaralási helyről szólt...de ez csak az én véleményem :D
szétvet az ideg június 17ig!!!!
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?