TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
Címem
Dátum
Másik címe
Re:
Dear..,
I have just...
...
.
.
Thank you very much..
I look forward../Thank you advance.
Yours sincerely/faithfully,
Neved
Rapid kérdés levekhez. Az egyes bekezdés gondolatok közt illik a sort kihagyni ugyebár. De ha van két címed, Ref, dátum, majd Dear.., akkor ez után hagysz egy sort és kezded a levelet valamint a végén hagysz ki üres sort az elköszönésnél és többre nem nagyon van lehetőség. A levél body részére gondolok, azt tagolni üres sorral lehetséges? vagy elegendő az új sor is.
E-mail elköszönésnél a "Thank you in advance." Nem váltja ki a "Yours sincerely" és "Yours faithfully"-t ugye?
Egy kalappal mindenkinek holnapra!!
én láttam már olyan levélírásos feladatot hogy nem volt megadva a cím ahova írni kell de a feladtban az volt, hogy írjam le
itt hibás volta feladat v nekem kel kitaláni címet?
Én a szövegértéstől is nagyon tartok, hiába sikerülnek itthon viszonylag jól a tesztek..
Nagyon remélem, hogy nem 2 panaszlevél lesz, hanem legalább az egyik információ kérős...
A félelem elült már bennem is, különösen a levélírás miatt. Én a panaszlevelet és az infókérőt néztem át alaposabban...kinek mi a véleménye mit adhatnak most nekünk? Remélem az egyik benne lesz!!!!
Kitartás és sok szerencsét Mindenkinek :)
sziasztok!
Valaki tudja, hogy ha levélnél e-mailt kell írni, akkor ott hogy van a címzés? Vagy hova kell írni a megadott e-mail címet, ahova küldeni kell a levelet?
Előre is köszi a választ! :)
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat! :)
A lentiek alapján úgy érzem, a szóbeli kifejtős részeinél BÁRMIT kaphatunk, szóval lehetetlen minden eshetőségre felkészülni. :/
Amúgy a 20 percecskénk "leülésekor" előttünk lesz a prezentációs feladat meg a szöveg, amiről véleményt kell mondanunk, és a szituáció is, ugye? Mert így annyira nem tűnik vészesnek (majd helyben fogok infarktust kapni, ehhem ^^'')...
A levélírás nekem általában menni szokott, érettségin max pontot kaptam rá (habár nyilván az könnyebb, mint egy nyelvvizsga), úgyhogy attól nem félek túlságosan... Csak úgy összességében parázom... öhm, mindegy. ^^''
Sok kitartást kívánok Nektek a felkészüléshez, holnap pedig ügyesek legyetek! :)
ha nem nehezebb mint ami a könyvekben van az jó, azok mennek kb 75-80%ra;
az angolmindenkine.hu-s feladatokat találtam sokkal nehezebbnek
a levelet most nézem még, köszi az infót:)
Semmivel sem volt könnyebb élesben az írásbeli mint a gyakorló könyvben. Talán azért érzi úgy az ember hogy könnyebb élesben.. mert miután már megcsinált 8 tesztet.. kiszótárazta, megtanulta a szavakat.. készült rendesen.. eljutott egy olyan szintre hogy "valamivel könnyebb"
De ugyanúgy tele van pakolva az összes szöveg ismeretlen szóval..Dehát nem is ez a lényeg.. azt mérik hogy mennyire érted meg a szöveget..
Hasonló szintű vizsga sorra számíts mint a könyvben.. ha azt nehéznek találod sajnos neked a vizsgán is nehéz lesz.. de ne parázz... Sok sikert Amit tehetsz.. leveleket tanulsz!! Azzal el lehet érni akár a 100%-ot is.
én is holnap megyek nyelvvizsgázni angoból (B2) Valahol olvastam h elvileg ami a tesztkönyvben van (8 tesztsor) azok sokkal könnyebbek mint maga nyelvizsga, aztán megnéztem az angolmindenkinek.hu-t és azok is nehetebbek (szerintem) mint ami a gyakorlókönyvben volt
Valaki megtudja mondnai, hogy ez igaz-e? mármint, hogy a nyelvvizsga tényeleg olyan nehéz mint amik az angolmindenkinek.hu-n vannak/ nehezebb mint a gyakorlókönyv?
Szia!
Én is úgy gondolom, hogy lesz panaszlevél angolon, de nagyon remélem, hogy nem mind a kettő lesz az..
Nekünk a múltkori felkészítőn azt mondta a tanár, hogy ilyeneket lehet írni erre a kérdésre: hogy mivel sokat dolgoztam, remélem tudok pihenni, nagyokat sétálni a környéken, külföldön pl a szálláshely adja meg a lehetőséget, hogy helyi jellegzetes ételeket kóstoljak meg stb stb
Egyébként csak én gondolom azt, hogy most talán panasz levél lesz angolból?
Még egy kérdés. Ti mit vártok egy nyaralástól? :) Csak magyarul írjátok, mert nekem nincs ötletem, hogy erre mit lehet írni. Köszi.
Hali. Ha angolul nézel filmeket, olvasol könyveket, nem lesz gond a szóbelivel. Egyedül a levél írásos témát nézd át. Még a mai nap is bőven elég rá. Ez a leveles téma kicsit nekem is zavaros (már mint,nem az angol részt tekintve,hanem hogy miért kell egy levélbe leírni, hogy mit várok a nyaralásomtól, :) hát ki nem izéli le :).
Én mindenképp tollal szeretném írni, valahogy nem bízok bennük :)
Ma még egy utolsó nagy nekifutás, aztán holnap...
Remélem, hogy decemberben már arról fogunk beszélgetni, hogy sikerült mindenkinek...
Ha így lesz, beteszem a kinyomtatott eredménylapot a a fa alá...:D
De megszaporodtak a hozzászólások, így vizsga előtt. Már több mint egy oldalt kellett vissza olvasnom (részben) tegnaptól.
Vannak későn ébredők és támogatóink. Jó kis csapat alakult itt ki.
Na de térjünk a lényegre. Szombat vizsgaaaaa....neeeeeee
Mivel tervezitek az írást? Ceruzával vagy tollal?
Elhangzott már mindkettő. Szerintem lehet most is a döntés szabadságát megadják.
Én azért voksolnék a toll mellett hogy akkor mégis újra átmész a szövegen, és ha kimarad egy kötőszó azt még beszúrod. (de így akkor ceruzával kell írnod először)
Ceruzánál meg fenn áll a veszélye az elmaszálásnak.
Én ceruzával írtam októberben....
A test értékek besatírozására mindenképp ceruza kell! Szokott ebből gond lenni, van aki tollal X-elt és a végén nem engedték átsatírozni neki.
Ezt nem tartom jogosnak azért! bár a vizsgázó volt figyelmetlen.
Figyeljetek mindenképp! A satírozás biztos marad!
a telc honlapján (ott ahol a témaköröket is találtad) van fent minta-feladatsor, ami ugyanolyan,gy mint amit a vizsgán fogsz kapni.
nyilván a vizsgán külön kapod majd az írásbelit és a szóbelit, itt meg egyben van :) - de nem ez a lényeg, hanem hogy meg tudod nézni, hogy hogy vannak a szóbeli részek, hogy néz ki a feladat, mire mennyi időd van, stb.
Szia!
A szóbelin négy feladat van:
- A nulladik amit nem értékelnek a bemutatkozás. Én októberbe úgy oldottam meg a partneremmel, hogy ő is elmondta amit szeretett volna magáról és én is. Nem kérdezgettünk.
- Az első feladat a prezentáció. Itt kaphatsz bármit. Volt aki egész könnyűt kapott októberbe de volt akinek olyat amiről magyarul se biztos, hogy tudnék annyit beszélni. (Nem mindegy szerintem, hogy kedvenc énekesről, vagy egy értékről ami fontos számodra kell beszélni.)
Itt mikor elmondtad a prezentációdat a partnered kérdez tőled és fordítva is.
- A második feladat egy szövegről a véleményedet kifejteni.Ide tartoznak azok a dolgok amiket felsoroltál. Ezekkel kapcsolatos témákban kaphatsz szöveget. Itt elmondod, hogy miről van szó a szövegben, egyetértesz vele vagy sem, saját tapasztalatod stb. Itt oda vissza beszéltek dobálva a labdát egymás között a partnereddel.
- A harmadik feladat mikor vmit meg kell szervezni. Itt is oda vissza megy a dolog, hogy ki mit szeretne szervezni, mi a véleménye stb.
Az írásbeliről: októberben már engedték, hogy ceruzával és tollal is lehetett írni a levelet és a válaszokat is.
Öltözet: szerintem sokat jelent, hogy mibe jelenik meg a vizsgázó, főleg ha szóbelire is mész.
Ha van még valami kérdésed írj és ha tudok válaszolok.
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?