Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

15324. Gyusz24
2012. dec. 28. 14:16

Sziasztok!

Hát én is túlestem a legelső nyelvvizsgámon! :)

Sajnos nem sikerűl teljesen... Elég sokat gyakoroltam illetve jártam tanárhoz is kb 1 évig heti 2 órában vagy többször...:) (általános iskolátol tanulok angolt, most kell a diplomámhoz)

Amikor kijöttem a nyelvvizsgáról éreztem hogy sikerűlhetett volna jobban is a nyelvtan és a szóbelim is a levelet biztosnak éreztem! Az értékelés a következő a szóbelim 80% feletti lett a 1-2 írásbeli is jó lett a 3. a levél 0 pont!!!

Nem tudok mire gondolni csak arra, hogy vagy félreértelmeztem a levelet vagy eltűnt esetleg nem írtam rá a nevem vagy nem tom... Pedig az volt az egyetlen biztos pont amire azt mondtam, hogy legalább az jó lett :S Az összeesküvés elméleteket én szeretem szóval leírom, nektek, hogy ceruzával írtam, bár nem hinném hogy valaki fogta és átírta volna de gondoltam leírom... Szóval más nem maradt csak az hogy megyek megnézem aztán kiderűl/vagy nem hogy mi történt!

Pozitívan állok hozzá szóval legalább megvan a szóbelim, és nem 30e hanem csak 20e ft-ot kell kiköhögjek illetve még 2 hónap angol tanulás nem árt...

2012. dec. 27. 15:17

Én úgy tudom,hogy a leveleket először M.o-n nézi át 2 tanár utána küldik ki Frankfurtba...a tesztet meg ott javítják. Fent van a TELC-nél is ez. Itt amúgy sokan nem a TELC-et hibáztatják,hanem az iskolákat.

Amúgy,akinek most sikerült a novemberi vizsga szóljon,hogy kapott -e már értesítést,azon kívül,hogy fent vannak az eredmények! Köszi!:)

15322. Dvrz (válaszként erre: 15321. - Zsuzsanna111)
2012. dec. 27. 14:40
Igazad van, vannak ennél rémesebb nyelvvizsgák is, de nem írom le, mert valószínűleg csak szubjektív vélemény lenne. A csalásról nekem is az a véleményem, hogy nem lehetséges, mert ezeket Frankfurtba viszik kijavítattni, ahol több ezer kijavított nyelvvizsgát kell átnézniük, nem hiszem, hogy lenne ott idejük belejavítgatni a dolgozatokba. Ha pedig észreveszik, hogy valaki mégis belejavított/átírta mások leveleit például, akkor az komoly büntetést jelentene az itthoni központnak. Jó, hallottam már én is lefizetésekről, korrupcióról, de azért a sikertelen vizsgát ne ezekre alapozzuk. Nekem se sikerült a nyelvvizsgám, mégsem hibáztatom a Telc-et és eszem ágába sincs (egyelőre) másik nyelvvizsgatípussal próbálkozni, mert tudom, hogy máshol sem könnyebb/nehezebb. Talán jobb is, hogy nem annyira nyelvtancentrikus a vizsga, mert ahhoz nagyon hülye vagyok, mint kiderült. :/ Tényleg a szókincsre kell rámenni, nyomatni kell ezerrel.
2012. dec. 27. 13:11

Nem hiszem, hogy bármiféle család lenne a dologban. Főleg, hogy akkor nem ugyanazt az embert buktatnák meg sokadjára.

Ez egy elég könnyű nyelvvizsga. Csak a szókincsen múlik minden. Én is így tapasztaltam. Szinte felesleges rá nyelvtan tanulni.

2012. dec. 24. 21:47
Megvan:)
15319. Dvrz (válaszként erre: 15318. - Kiskutya555)
2012. dec. 24. 21:08
Köszönöm szépen mégegyszer! Neked megvan amúgy a nyelvvizsgád. Lehet,hogy már leírtad, csak én nem olvastam el. Bocs érte.
2012. dec. 24. 20:26
Minden nap tanulj meg 20-30 szót az is valami,aztán levélminták és nyelvtan,ami le van írva neked olvasd át,ha az megnyugtat.
2012. dec. 24. 20:23
Talán 1-2 szó kivételével szinte minden benne van ebben a linkben,ami volt az utolsó vizsgán.:)
15316. Dvrz
2012. dec. 24. 20:20
Én egyébként sajnos pont a nyelvtani részből veszítettem a legtöbbet, mert kifutottam az időmből is stb. Ezért gondoltam, hogy külön tanulom. Ja, meg ugye a vonzatok, prepozíciók is nagyon sokszor előfordulnak language elements feladatokban.
15315. Dvrz (válaszként erre: 15312. - Kiskutya555)
2012. dec. 24. 20:17
Mindegyik középfokú tesztből való? Nagyon köszönöm a linket, de ez sem garancia arra szerintem, hogy ezek a szavak újra előfordulnak a következő vizsgán. Vagy igen?
15314. Dvrz (válaszként erre: 15311. - Monk77)
2012. dec. 24. 20:15
Egyébként én is azt vettem észre a Telc-nél, hogy nem konkrét nyelvtantudást mér, hanem azt, hogy egy adott szövegkörnyezetben tudod-e használni a megfelelő nyelvtant. Illetve a második nyelvtani tesztnél megint inkább lexikális tudáson és logikai alapon lehet megoldani a feladatot. Legalábbi szerintem.
2012. dec. 24. 20:10
Nyelvtannál nem is kell meglegyen a 40%,ha 0 pontos lesz sincs gond...a lényeg a szövegértés és a levél..:)
15312. kiskutya555 (válaszként erre: 15310. - Dvrz)
2012. dec. 24. 20:09
Hiába csinálod meg a telc feladatait,szerintem sokkal hasznosabb,ha a szavait tanulod meg ezeket is nézd át zsebcsajszi küldte el itt az összes telc szó szinte megtalálható,biztos lesz ismeretlen közte neked: [link] Meg a levélmintákat tanuld be.
15311. monk77 (válaszként erre: 15310. - Dvrz)
2012. dec. 24. 20:03

Nem biztos, hogy megéri a nyelvtan külön tanulni. A nyelvtani szabályokat én megtanultam ától-cettig (legalábbis elméletben), de nem érzem, hogy különösebb hasznát vettem volna. Második nyelvtani teszten egyszerüen a szavak jelentését nem értettem. A szókincsnél is az állandósult szókapcsolatokra mennek rá szerintem.

Az én saját véleményem, hogy a langauge elements-en kívül a vizsgafeladatok gyakorlása időpazarlás.

15310. Dvrz
2012. dec. 24. 19:24

Én most elkezdtem rövid angol szövegeket olvasni, kiszótárazni, de nagyon sok időbe telik mire lefordítom, feldolgozom ezeket. Eddig nem nagyon tanultam a szavakat, csak azokat tanultam meg, amik a telc könyvben voltak, gondoltam/gondultuk hátha megismétlődnek a következő nyelvvizsgán is. Jaja, ott néztem birkán a vizsga fölött a csupa idegen szavakat elolvasva. :/ A nyelvtant nem tudom hogyan gyakoroljam külön. :/ Esetleg arra gondoltam, hogy más nyelvvizsga feladatait is megcsinálom, ami a telc-ben is vannak. De, ha van valakinek ezzel kapcsolatban ötlete, az írja meg. Köszi.

Egyébként meg Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

2012. dec. 24. 18:10
Ha jól olvastam január 21-re készek lesznek és át lehet őket venni.
2012. dec. 24. 18:09
Nem tudja valaki véletlenül,hogy a sikeres nyelvvizsgákról mikor küldenek e-mailt? Vagy csak akkor írnak,amikor át lehet már venni a bizonyítványt?
15307. Anilin (válaszként erre: 15303. - Ranacska)
2012. dec. 24. 15:23
Örülj neki, és ne oltogass màsokat. Mindenki elmondhatja a véleményèt!
15306. monk77
2012. dec. 24. 14:04

Én most voltam elöször és szerencsére sikerült. Az ajánlott szókincs közel duplájával és a teljes nyelvtan elméleti tudásával mentem és még így is nehéznek találtam az irásbelit. A nyelvtani részen majdnem rajta is vesztettem. Úgy gondolom, hogy nem is annyira a nyelvtan kell, hanem óriási szókincs és ami még fontosabb nagy olvasottság. A típusfeladatok gyakorlása nem feltétlenül vezet a sikerhez. Én a felkészülés alatt kb 5 levelet írtam csak. Ezekből és a netről szedett típusmondatokat írtam ki és ezeket megtanultam és a vizsgán csak behelyettesítettem a szituációba.

Zsebcsajszi! Jó ez az oldal amit linkeltél, kiprobáltam!

15305. b2ade8f3e7
2012. dec. 23. 23:58
Jah és igen ismétlik a vizsgákat...érdemes a fórumon elolvasni,h milyen feladatok voltak+ leveleket legalább leírni és kidolgoztatni olyan tanárral,aki tisztában vele,h TELC-en mik a követelmények...m már kapásból egy 45 pontos levél nem rossz,de tényleg jó tanár legyen...vagy fogjatok össze dolgozzátok ki és vki meg tanárral kidolgoztatja így korrekt mindenki jól jár... segítetek egymásnak,ha vki nem tud jó tanárt...v nem telik rá..akk segít a keresésben..
15304. b2ade8f3e7
2012. dec. 23. 23:55

Naaaa!:) Most én is leírok pár választ,tapasztalatot,hallott dolgokat mindenkinek válaszolva,akiknek tudok...:)

Én 4.-jére mentem és sikerült. Úgy éreztem már magam,h buta vagyok,pedig egyre többet és többet tanultam,h a sors ellenem van,meg h nem akarja h sikerüljön...fogyott az energiám is,mint pl ha sivatagban vagy és mész,mész és már alig van erőd,nincs már vized se semmi...De megmondom nektek igenis van esély rá,h csalnak,m érdekes h én mindent tollal írtam és bőven meglett a vizsgám az előző 3-at pedig ceruzával és nem...ez is nehéz vizsga volt és éreztem,h meg kell legyen és máskor is ugyanezt éreztem és sokkal könnyebb is volt a vizsga és még se lett meg...nem érdekes? A másik meg,h nem egy ember panaszkodott,h nem nézhette meg rendesen a levelét,tesztet se lehet megnézni,vki látta h más írás volt a levelében...ez is furi,m ha korrektek hagy nézze már meg mit rontott el az illető,h tanuljon a hibáiból...de lefénymásolni se engedték semmi...Én levélmintákat tanultam be a 3 félét állásra jelentkezős,infókérős és panaszosat,aztán szavak,szavak,szavak. Segítség szavakhoz,h ne szótározgatással menjen el az idő: [link] Itt megtalálható rengeteg TELC teszt szavai kiírva,de figyelmesen nézzétek meg,m van,ami nem angolos...de a németeseknek is ajánlom ezt az oldalt..:) Na fellebezés:fél pont, 1 pont nagyon ritka,h megadják...de próba cseresznye...vki azt írta,ha kérvényt írsz nagyobb esély van,h pozitívan bírálják el újra...Én is tudom,h milyen nehéz tanulni angolt úgy,h előtte németes voltál..8 évig általánosban németes voltam szinte semmit se tanultunk,aztán puff mélyvíz angolos emelt gimi, mindenki előttem 8 éve tanult angolt mondanom se kell milyen nehéz volt...aztán v 5 év után neki láttam az angolnak,m a német nekem nem volt szimpi soha..:D 1-2 évig nyomtan igaz az első év fölös volt,m a tanár azt se tudta,h milyen egy TELC vizsga a második akinél nem teljesen 1 évet voltam ő már tudatosan segített és így könnyebb volt...Aztán..ha nem írja ki az eredményeidet a telc oldalán,amikor töltöttük ki a lapot az elején ott véletlenül lehet rossz adatot írtál,úgyh be kell telefonálni az iskolába,m hallottam h vki rossz születési dátumot adott meg és az elírtal kellett bejelentkeznie,de úgy sikerült neki megnéznie.Fúúú kicsit fáradt vagyok,úgyh bocsi ha össze-vissza és helytelenül írok,meg ha már megválaszolt dolgokat írok le,de úgy éreztem ezeket meg kell osztanom veletek..:) Ami még eszembe jut,h elvileg külön az írásbeli és szóbelit is ha nem egyesíted is el kell fogadja a fősuli,de hallottam kivételes eseteket ahol kérték az egyesítést,ezért jobb ha előtte TO-n érdeklődsz az a biztos..:) Igen nem csak TELC+TELC egyesíthető,hnem pl: TELC-ELC nyelvvizsga is,ha külön van meg. Szóbelizni,aki volt nekem is 12.15-t írt ki,de kb 5 feke jutottam be a vizsgra mégis azóta megkaptam a szóbeli bizim,úgyh nyugi..:) Jajjjj gyerekek tartsatok ki tudom milyen nehéz...úgyh javasolni azt tudom,h levél,meg szavak és tollal írjatok!!!! Na,ha úgy se sikerül,akk lehet nem az iskolában van a hiba...Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!:) Akinek sikerült gratula,akinek meg nem nagy,nagy energia bombát küldök!:))

15303. ranacska
2012. dec. 23. 23:01
Szerintem nem mást kéne okolni azért, mert nem sikerült.Nekem sikerült, és nem fizettem le senkit, nem telefonálgattam és nem csaltam..
15302. csani90 (válaszként erre: 15301. - Gömbigombóc)
2012. dec. 23. 22:39

Köszönöm szépen!

Ingyé

15301. gömbigombóc (válaszként erre: 15299. - Csani90)
2012. dec. 23. 21:58
Gratulálok a nyelvvizsgához! Ügyes vagy :)!
15300. gömbigombóc (válaszként erre: 15299. - Csani90)
2012. dec. 23. 21:56
te is bizonyos összegért?
15299. csani90
2012. dec. 23. 21:21

Sziasztok!

Végre nekem is meglett a nyelvvizsga. Szívesen megosztom veletek a saját anyagaimat, ami leveleket tartalmaz(angol tanárom leellenőrizte) illetve szószedetet.

15298. Anilin (válaszként erre: 15295. - 6457773031)
2012. dec. 23. 16:53

Szia!

Az nem gond. Annak idején és is 15:15-re voltam hívva, az értesítőben meg 12:15 volt.

15297. Anilin
2012. dec. 23. 16:51

Ezzel az idézettel szeretnék mindenkinek, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni:

"Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni."

Márai Sándor

15296. Anilin
2012. dec. 23. 16:31
Én erre azt mondom, hogy "vitatkozhatunk" itt ítéletnapig is, akkor sem lesz más az eredmény. Nekünk akiknek nem sikerült, nem épp jó érzés, de nem szabad az felé elmenni, hogy nem tudod,, vagy nem jól készültél, én legalább is ezt próbálom magamban erősíteni, meg azt, hogy egyszerűen csak nem volt szerencsém, ez nem a nem készülésen múlt, dobálózhatok itt nagy számokkal, hogy hány levelet írtam, mind tanár javította, ráadásul az, aki a felkészítőn tanított bennünket, ő azt mondta, hogy kész vagyok egy jó levél megírására, szókincsem is fejlődött jelentősen, de mégsem jött össze. Majd sikerül márciusban. Ennyi
15295. 6457773031
2012. dec. 23. 16:02

sziasztok,

a levelemet nekem is nagyon lehúzták, ezen múlt az egész..

viszont szóbelire 14.15-re hívtak be,3-kor jutottam be,de az eredményemnél 12.15 szerepel. ez mit jelenthet? mindenkinek 12.15 van,vagy az az időpont amire ténylegesen be volt hívva? remélem,hogy hátha rosszul vitték be a gépbe az eredményem vagy valami..légyszi válaszoljatok! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook