Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Tejfölös-vajas pogácsa recept

Tejfölös-vajas pogácsa recept

A Tejfölös-vajas pogácsa hozzávalói:
1 kg finomliszt
25 dkg vaj
25 dkg margarin
1 evőkanál fagyos zsír
3 db tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
3 púpos kávéskanál só

Tetejére:
kenéshez: tojásfehérje
szóráshoz: reszelt sajt


A Tejfölös-vajas pogácsa elkészítési módja:
A tejfölt kissé meglangyosítjuk, összekeverjük a cukorral és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint, vajat, zsírt, tojássárgákat, majd összegyúrjuk az élesztős keverékkel. A tésztát tiszta konyharuhával letakarva 40 percig langyos helyen kelesztjük, hozzágyúrjuk a sót, 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk, kikent vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk és 20 percig pihentetjük. A tojások fehérjéből kiveszünk egy evőkanálnyit, villával kissé felverjük (nem habosra), megkenjük a pogácsákat, reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokos sütőben 50 perc alatt szép aranysárgára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tejfölös-vajas pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook