Rántott csiga recept

A Rántott csiga hozzávalói:
3 db tojás
20 dkg finomliszt
3 dl tej
1 dl ásványvíz
csipet só
1 evőkanál kristálycukor
lekvár
25 dkg háztartási keksz
étolaj
porcukor


A Rántott csiga elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk és 2 tojássárgával, sóval, kristálycukorral, tejjel, ásványvízzel, 3 evőkanál étolajjal leturmixoljuk, tálba öntjük, majd lazán belekeverjük a 2 tojás kemény habbá vert fehérjét. A háztartási kekszet nyújtódeszkán a nyújtófával összetörjük, finomra sodorjuk. Egy palacsintasütőt olajjal kikenünk, felforrósítunk és a masszából palacsintákat sütünk, megtöltjük különféle lekvárral, feltekercseljük, 2 cm-es darabokra vágva egy kenő ecset segítségével megkenjük a megmaradt tojással, meghempergetjük a kekszdarában és bő forró olajban kisütjük, - vigyázva, hogy a kis csigák szépen egyben maradjanak, ne menjenek szét. Azon forrón porcukorral megszórjuk, - melegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rántott csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook