Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös-csípős szárazbableves recept

Tejfölös-csípős szárazbableves recept

A Tejfölös-csípős szárazbableves hozzávalói:
30 dkg sertéslapocka,
15 dkg tarkabab,
2 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
2 szárított csípős paprika,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 kávéskanál liszt,
3 evőkanál olaj,
pirospaprika,



A Tejfölös-csípős szárazbableves elkészítési módja:
A babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap másfél liter vízben feltesszük főni. Vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk, és anélkül, hogy felvágnánk, egyben tesszük a levesbe. Sóval ízesítjük, és forrástól számítva háromnegyed órán keresztül főzzük. Amíg a bab fő, megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a zöldségeket. A húst hártyáitól és a zsíros részektől megszabadítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Előhevített olajon megforgatjuk, beletesszük a zöldségeket, hogy azok is kicsit megpiruljanak, majd a hőfokot csökkentve meghintjük pirospaprikával, ügyelve arra, nehogy a paprika megégjen, mert akkor keserű lesz az íze. Jól összekeverjük, hozzátesszük a félig megfőtt babhoz, és további 20 percig főzzük. Amikor a bab megfőtt, a tejfölt simára keverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. Egyet forralunk rajta, és tányérra szedve, forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös-csípős szárazbableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook