Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Debreceni perec recept


Elkészítési idő 15 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Debreceni perec hozzávalói:
20 deka liszt
10 deka vaj
1 deka élesztő
hideg sós víz


A Debreceni perec elkészítési módja:
20 deka lisztet táblán dörzsöljünk össze 10 deka vajjal, aztán egy deka élesztővel és hideg sós vízzel gyúrjuk össze és dolgozzuk ki jól, hogy olyan legyen, mint a jó kemény rétestészta. Ekkor formáljunk ki belőle kis csinos pereceket, rakjuk tepsibe és 10 perc pihentetés után süssük meg szép halványpirosra.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei

A receptet beküldte: , nov. 9. 15:07
A debreceni perec elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook