Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kürtös kalács (otthon készítve) recept

Kürtös kalács (otthon készítve) recept

A Kürtös kalács (otthon készítve) hozzávalói:
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
egy csipet só
2 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 ek. cukor
reszelt citromhéj

A kenéshez, ízlés szerint:
kristály cukor,
durvára tört dió,
olvasztott vaj


A Kürtös kalács (otthon készítve) elkészítési módja:
A tésztához valókat összedogozzuk. 1 Előkészítek 2 db őzgerinc formát, a hátulját jól megvajazom. A tésztát duplájára kelesztjük. 2. A Kelt tésztát felébe vágom, és külön-külön hosszú csikokra sodrom. 3. Most az őzgerinc formákat összefogom, és szorosan rátekerem a tésztát spirál alakban, utánna a másikat. 4. A formákat erősen többször átforgatjuk hogy jól lelapuljon a tészta, mintha a nyújtófával dolgoznánk. 5. A két forma ahol összeér elvágjuk a tésztát, még egy kicsit rányomjuk a tésztát a formára (kézzel) vizzel kicsit megkenjük és kristály cukorral megszórjuk. 6. 200 fokon sütjük amíg szép piros lesz. 7. Félidőben, olvasztott vajjal locsoljuk meg és még egy kevés kristály cukrot szórjunk rá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kürtös kalács (otthon készítve) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook