Sós kifli recept


Elkészítési idő 60 perc

A Sós kifli hozzávalói:
50 deka liszt
6 deka vaj
1 tojás
egy szűk kávéskanál só
2 deka élesztő
1 kockacukor
langyos tej


A Sós kifli elkészítési módja:
50 deka liszttel dörzsöljünk össze 6 deka vajat táblán, aztán adjunk hozzá egy tojást, egy szűk kávéskanál sót, 2 deka élesztőt, 1 kockacukrot langyos tejben felolvasztva, és annyi tejet, hogy olyanra gyúrjuk össze, mint a jó kenyértészta. Nagyon jól dolgozzuk ki, és tegyük kelni. Ha megkelt, kicsi alma nagyságú cipókat formálunk belőle, ezeket nyújtsuk ki és sodorjuk össze csinos kis vékony kifliknek, aztán tojással kenjük meg és szép pirosra süssük meg.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A sós kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook