Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ recept

Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ recept

Elkészítési idő 20 perc

A Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ hozzávalói:
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
5 dkg apró zabpehely
8 dkg búza sikér
5 dkg magkeverék /elmaradhat/
270 ml langyos víz
1 ek. olíva olaj
1 tk só
3 dkg friss élesztő


Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/

A Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ elkészítési módja:
A gépbe a leírtakkal sorrendben rakjuk be az anyagokat, a sóval kicsit összekeverem az anyagokat.
Az élesztőt a langyos vízzel elkeverem belerakom az olajat, majd a keverékhez öntöm.
A magkeveréket akkor rakjuk a gépbe, amikor jelzi a hang.
A gépet beállítom, nekem a 3-as programon van, majd bekapcsolva a gépet, várjuk a készre sült kenyeret. 3 ó. 40 perc.
Amikor kész a program, jelzés után kivesszük az illatos kenyérkét. Amikor kihűlt, fogyasztható!
Jó étvágyat!


A gépi program ideje nincs benne az előkészítési időben, csak az összeállítás!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei

A receptet beküldte: , jan. 26. 18:08
A teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook