Tej allergia: receptek, tünetek, megoldások (beszélgetés)
Szia
Hát erre gondolok én is,hogy a tej után előjön a szója allergia.Ezt kérdeztem már itt is hátha valakinek van valami tapasztalata ez ügyben. Az én "mű" tejporaim is tartalmaznak szóját, van amelyikben kevesebb, van amibe több.Ha abból iszom amibe több, sőt virslit esetleg párizsit is ettem írtó hasmenésem volt. Nálam szerencsére pöttyök nem jönnek, de a hasmenés is baromi kellemetlen, pláne 1 órát utazom a munkahely és az otthon között.Lehet,hogy neked ez lehet.
Ha valakinek van tapasztalata tej és szója allergia ügyben légyszi ossza meg velünk. Köszi.
vettünk egy nagyon jó szójatejet..de tényleg! kakaó is olyan finom lett belőle..
de reggel mikor felkeltem:S.. az egész arcom csupa pöttty, meg piros:D
pedig már örültem neki..
oké majd mesélek még énis most kapok időpontot.
de annyira örülnék ha el tudná múlasztani
Szia
Majd mesélj róla bővebben légyszi.
Szia
Szerintem igen,én legalábbis csináltam, mert örültem neki,hogy végre ihatok kakaót. Nekem ízre bejött a tápszer,csak sajna ki is jött.
én kapok időpontot egy természetgyógyászhoz. állítólag meggyógyítja az allergiákat is..egyik "ismerősnek" az asztmás tüeneteit múlasztotta el..
meg egy cisztát.. a dokik nem hitték el hogy tényleg..
te milyen babatápszert iszol?:D
kipróbálnám..
Sziasztok
Nekem ízlik a babatápszer mert hasonlít a tejhez az íze, és a kávém is finom tőle és tudtam vele kakaót is inni. Vagy bármi olyanra is használható amit tejjel készítünk.Pld. puding, sütik, stb.Csak sajnos nem bírtam. Ma vettem Nestlé Sinlac pépet, de nem olyan mint a tápszer állagra, viszont ízre jó.Szerintem kávéba nem biztos,hogy jó lesz. Igaz,hogy pép,de gondoltam jól felhigitva tejként használható. Na mindegy.Homeopatához még nem mentem, de más természetgyógyász orvosnál már voltam, és a mostani gasztro dokim is nagyon szuper,aranyos, és jó szakember.
a kis kíváncsi doki :)
homeopatához nem fordultál még?
jujj ez fincsi...béltükrözéssel zsarolnak? :P javulj meg gyorsan! :D
egyéb élelmiszer-allergiát vizsgáltak nálatok?
Szia Buba
A kókusztejport bio boltokban lehet kapni. A hasfájásról: ma nem ittam a rizstejporból és nem is fájt a hasam. Orvoshoz pedig még kell mennem, de nem nagyon merek panaszkodni, mert beigértek egy újabb bél tükrözést ha nem javulok. Abból pedig elég volt egyszer.
hát csokigyártás téren sehogy:D. egyszerűen nem találom ezt a kókusztejport.
nemtudom hogy mitől.. de nem biztos hogy a szója, mástól is fájhat az ember hasa
ha nem haggya abba akkor menj dokihoz.
na ezt énis úgy olvastam, de hátha segítség:
A kalciumot sokmindenből pótolhatja, pl, gabonákból,
(Amaránt 162, Búza 41, Kukorica 20, Rozs 38, Hajdina 33, Rizs 32, (mg)) olajosmagvakból, (különösen, dió, mogyoró, mák). Fontos, hogy a kalcium melett megfelelő mennyiségű D vitamin bevitele is, mivel ez segíti a kalcium felszívódását.
Sziasztok!
A lányom ekcémás, nemrégen csináltak nála all. vizs.-ot, de még nem jött meg a vérerdmény. Mondta a doki néni, hogy valoszinü a tejre érzékeny. Tudtok jo recepteket adni?
Esetleg a kimaradt ca-ot mivel potolhatnám?
Ha pontosan tudok vmit, jelentkezem.
hát énis majd kipróbálom..kár hogy nem dermedt meg..
de mondjuk egy órára a mélyhűtőbe tenni?
nemmtudom.. lehet hogy hülyeséget mondtam..
További ajánlott fórumok:
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?
- Receptek allergiásoknak
- Kisfiamat kb. fél órája életében először megcsípte egy darázs. Ha allergiás lenne rá, milyen tüneteknek kellene már jelenkeznie?
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Laktózérzékenység vagy tejfehérje allergia?Úgy tudtam laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes tejtől is produkálom a tüneteket..
- Fűfélék, allergia, ki mivel enyhíti a tüneteket?