Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tegnap este azt javasolta a párom, hogy szexuális téren... fórum

Tegnap este azt javasolta a párom, hogy szexuális téren... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
45. andilaci (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:28
Hmm fura lehet kicsit uncsi a szex neki...van ilyen!!!
44. libikóka (válaszként erre: 43. - Smaragdzöld 🐉)
ma 11:07

Ahogy írtam is,,én szabtam túl szűkre a mondani valómat:)

Szóban lejött volna egyszerre.

Nincs semmi gond:)

43. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 36. - Libikóka)
ma 09:07

Értem, hogy számodra "nem túl sok a különbség", és sorolnod sem kell a miérteket. Megértelek.

Mint írtam, én sem tudnék elképzelni egy e-fajta megalkuvást, nálam szóba sem jöhetne a nyitott házasság.

Te pedig - remélem érzed, hogy nem az értelmi képességeidet kérdőjeleztem meg, és nem okoskodni akartam azzal, hogy próbáltam érzékeltetni a különbséget a nyitott házasság és a szerető között. Értem, és megértem az álláspontodat. 🙂

ma 09:03
Ha csak frissítés a célja, akkor erre vannak megfelelő klubok, ahova együtt mehettek, és nem a hátad mögött történnének azok a frissitések, hanem közös élményként.
tegnap 22:33

Hú, ez biztosan letaglózott elsőre. Szerintem az első és legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak (és neki is): mit jelent pontosan a ’frissítés’?

Ha ellaposodott a szexuális életetek, azt egymással nem lehetne valahogy új alapokra helyezni?

Nagyon figyelj most a megérzéseidre. Ha a legkisebb görcs is van a gyomrodban a gondolattól, akkor mondj nemet. A te lelki békéd és biztonságérzeted mindennél előbbre való.

Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy amikor az egyik fél bedobja a nyitott házasság ötletét, ott már elindult valami a háttérben, vagy a kapcsolat alapjai rendültek meg.

A ’frissítés’ vágya természetes egy hosszú kapcsolatban, de ha ezt harmadik felek bevonásával akarja megoldani, az ritkán építi a házasságot, sokkal inkább rombolja.

Ne hagyd magad belesodorni olyasmibe, ami neked fájna.

40. Myra
tegnap 22:21
Ha úgy érzi kell a frissítés, akkor már eléggé megkopott a házasságotok. A házasság nem erről szól, az 2 ember szoros összetartozását jelenti minden téren. Én elválnék .
39. lompika2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 22:11
Ha nem méssz bele,neki akkor is lesz más kapcsolata. Te hülyére leszel véve. Ha beleméssz kapsz egy lehetőséget , hogy Te is keress partnert titkolózás nélkül. Nincs kizárva,hogy vesztes leszel. De az sincs kizárva,hogy a férjed lesz a vesztes.
tegnap 21:10
Arra tippelek én is hogy van már szerető csak nincs kedve tovább bujkálni . Van nő aki ilyenkor félre néz inkább csak ne kelljen változtatni a megszokott életen. Nem tudom elképzelni hogy ez nekem menne.
37. komor
tegnap 20:44

A nyitott házasságot nem nevezném házasságnak, merthogy egy házasság holtomiglan, holtodiglan szerződéssel köttetik, kizárólag a két fél között. Ez a nyitott házasság lecsupaszítva egyfajta gazdasági és szex közösség inkább x partner között. Afféle mini kommuna. Legális olyan tekintetben, hogy nem büntetik, de jogilag nem érvényes a külső partnerek felé.

Vannak direkt olyan intézmények, ahol a párok kötetlenül kiélhetik a vágyaikat külső szereplők bevonásával, dehát ezeket nem szoktuk, meg nem kellene a házasság részének tekinteni.

Az, hogy a Járai párocska hogyan haknizza végig évek óta a médiát a maga nyomorúságával csak annyiban érdekes, hogy lehet rájuk hivatkozni ilyen témáknál. Amúgy lexxarja őket mindenki. Hasznosak mert van mivel feltölteni a tv adásidőt, természetesen károsak, dehát ha ők nem lennének, lenne más helyettük.

36. libikóka (válaszként erre: 33. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 19:45

Mindig precízen írsz,,így ha nem tudtam volna ,,már akkor is érteném a lényeget.

Nekem kellett volna inkább azt írnom,hogy nem értem meg.Vagy számomra nem túl sok a különbség.

Sorolhatnám a miérteket,,de elfogadom ,hogy temészetesen létezik ilyen.Jobb mint a sunnyogós félrelépés,,de ,,,.

35. komor
tegnap 17:01

Lehet most vettétek csak észre, hogy nem működik közöttetek a kémia. Van ilyen, tapasztalatból tudom.

Ezért fontos, hogy a párválasztás folyamán erre is fény derüljön, merthogy kellemetlen, hogyha a házasság után jöttök rá, hogy egyszerűen nem működnek megfelelően a dolgok. Mondjuk a szagát sem bírod a másiknak...

34. Anyagi
tegnap 15:46

És mi lenne, ha megpróbálnátok ketten együtt fejlődni, tanulni és nyitottak lenni a szerelemben is!

Elfogadni, hogy lehetnek más vágyak, élmények, amit együtt tanulni lehet!

33. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 31. - Libikóka)
tegnap 14:59

Pedig - megint mondom, hogy az én olvasatomban - igenis van különbség a nyitott házasság és az olyan megcsalás között, amikor mondjuk a férj (persze lehet éppen a feleség is) szeretőt tart.

Kifejtettem abban a hsz-ben, amire reagáltál, hogy mi a különbség.

De nem is akarok tovább foglalkozni ezzel, csak próbáltam érzékeltetni, hogy egészen más az, amikor mindkét fél elfogadja a nyitott házasságot, és él is vele.

Lentebb írtam példaként Járai Máté és Kíra nyitott házasságáról. Több mint 20 éve élnek házasságban - elfogadva a nyitott kapcsolatot.

Ez nem házassági hűtlenség, ez két egyenlő jogú fél döntése. A szerető pedig hűlten a házastársához, többnyire nagyon sokáig annak tudta nélkül lépeget félre. A bili később borul, és általában a megcsalt fél szenved.

Van némi különbség.

32. zolo
tegnap 11:51
Az jó dolog, hogy legalább beszéltek ilyen dolgokról. Viszont ketten is szinesithetitek a kapcsolatotokat. Szex játék, különböző felnőtt események. Az a lényeg őszintén beszéljétek meg ki mit szeretne.
31. libikóka (válaszként erre: 29. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 10:47

"nem szeretőhöz mászkál"

Igazad van tényleg nem értem a különbséget,,kivéve annyiban ,hogy "engedéllyel".

tegnap 10:22

Könnyű innét okoskodni, de azért leírom.

Ha valaki nem kap egyértelmű választ, könnyen elkezd saját maga felé igazolást keresni. A bizonytalan talán sokszor veszélyesebb, mint egy tiszta nem. Mert addig mindenki azt hall bele, amit szeretne.

"nem lesz terülj-terülj asztalka..." Ebből könnyen szűrheti le, azt érzed, nem vagy elég.

Ha ezt akkor és ott nem tisztázta, akkor szerintem tényleg vége ennek a kapcsolatnak.

Csak magamról beszélek, a gondolataimról.

Ha szeretném a párom, akkor zöldet adnék neki, menjen próbálkozzon, de nincs szex vele, nincs mosás, főzés stb. Két önálló lakótárs lehetünk maximum.

Ha neki a másik jobb, maradjon, akkor nem sokat veszíthetek vele.

Ha rájön velem jobb, küldeném orvoshoz, nem szedett-e össze valamit, kérném a leletet tőle.

Már feltételeket szabnék, bár, ahogy leírom, megette azt már a fene akkor.

Nem tudjuk van-e gyermek, aki érintett még a kapcsolatotokban, függtök-e egymástól anyagilag.

Ha neked nem jön be a nyitott házasság, hát lépnék ebből a házasságból. De a sajátodat te ismered, mennyire adott a lépés. A tüske szerintem már ott van benned, és az gennyedni fog. :/

Mit is mondhatnék? Sok sikert az élethez!

tegnap 10:21

Nos, akkor ezek szerint engem félrevezetett az 1. hozzászólásodban az a bizonyos "Hát nem is tudom..." befejezetlen mondatod. Mert úgy éreztem, hogy mintha elgondolkodtál volna a lehetőségen.

Egyébként végigfutva a hozzászólásokat, úgy gondolom, hogy legtöbben félreértelmezik a nyitott kapcsolat fogalmát.

Ennek a lényege (az én olvasatomban, és az eddig hallottak, olvasottak alapján) pont az, hogy nem szeretőhöz mászkál a férj, hanem egy olyan lehetőséget kínál a párjának, hogy ő is szabadon élhet másik partnerrel való kapcsolatteremtéssel.

Ilyen értelemben ez nem a klasszikus szeretősdi megcsalás, hanem egy közös megegyezésen alapuló beleegyezés nyitott kapcsolatba.

Itt, a Hoxán is találkoztam már ilyennel.

Persze igazából csak az tudna érdemben hozzászólni, aki maga is ilyen kapcsolatban él.

Én pl. nem tudnék, de mint írtam korábban, több ilyen - nyitott házasságban élő pár van, mint azt sokan képzelik.

tegnap 09:08

Közeledni próbált hozzám, de elutasítottam, mondtam,

- Szoknod kell, ha elfogadnám a javaslatod, nem lesz terülj-terülj asztalka, ha már más is csemegézett belőle.

tegnap 08:36

Írtam már választ, most újabb gondolatom van:

Nálam ez nem fér bele egy kapcsolatba.

A párod ezzel értesített, hogy kész téged megcsalni.

Azért szólt, hogy fárasztó dolog bújkálni, titkolni egy titkos viszonyt.

Ha én szeretek valakit, nem csalom meg.

Ha én szeretek valakit, nem teszem ki ennek a megaláztatásnak.

A szerelem 2 ember között létezik, a harmadik betolakodó.

A legtöbb ilyen nyitott házasság válással végződik, mert nagy az esély arra, hogy az a bizonyos harmadik fél lesz az új feleség/élettárs (a ti eseteket alapul véve.)

26. Törpilla (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 04:49
Érdekes megállapítás. Tudtommal a szexhez érzelem is kell. Viszont szerintem ezt ő már el is döntötte, sőt valakivel ki is fejlődött odáig a kapcsolata, hogy most ezt meglépje, akkor is ha te azt mondod nem szeretnéd a nyílt házasságot. Én megkérdezném tőle, hogy ez most a kapu zárási pánik? Feltehetőleg az.
25. Ágio8405 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 23:02
Ez csak duma. Ehhez két ember kell és a legtöbb ember képtelen ilyen kapcsolatban élni, így ha bele is megy a másik fél, idővel rá is megy a házasság. Ő szimplan engedélyt kér jelenleg, hogy megcsalhasson🙁 nehéz ügy. Nem irigyellek.
24. Tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:51

"...lenne egy kis frissítés.."

Kis frissítés lehet akár szerepjáték,akár szexuális segédeszközök pl.

Ha ezek sem válnak be ,akkor még mindig lehet gondolkodni ezen.

Viszont arra figyelni kell ,hogy ez az egész nyitott cucc komoly érzelmi veszélyekez hordoz.

Ha szeretem a másikat és ő is engem,mi a fenének kell

egy másik ..

Ja ,és a monogám kapcsolat kinyitása többnyire kudarc lesz.

23. Érdekes73 (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:24
Ha a te értékrendedbe ez nem fér bele akkor ideje másik párt keresni.
tegnapelőtt 21:09

Én nem hiszem, hogy nincs jó tanács!

Ezért én azt mondom, hogy harcolj azért ami a tied lett!

5 éve szerelmes szívvel azt mondtátok egymásnak, hogy én téged akarlak. Tarts ki ennél a fogadalomnál.

Ezért érdemes nagyon alaposan körüljárni a kérdést! Ti ismeritek egymást, keressétek meg a helyzet igazi okát. És keressétek meg az igazán jó megoldást.

Én azt mondom, hogy ez a ragaszkodás! És ha kell a férjed meggyőzése erről!

Sikerülni fog, csak ne add fel!!!

21. Violet18 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:55
3as? Mert amúgy meg kevés vagy neki.... mással fog szexelni de legalább elmondja nem sunyiban a hátad mögött.. .majd amikor neked is lesz randid, majd akkor jön rá h mit is kért.....
20. zebegényi (válaszként erre: 13. - Horakulum)
tegnapelőtt 20:51

Ennek a hozzászólásnak olyan pártoló aromája van.

Mint amikor valaki ugyanazt csinálja titokban, de nagyon titkolja.

Szinte hallom az érvelést: nálunk is aktuális, mert kiveséztem a helyzetünket.

Ennél a takargató manőverezésnél korrektebb lenne ha színt vallanál! Vagy netán ez csak a te véleményed? A férjed másképp gondolja?

Tudj róla, hogy nem mindig a "beszéljétek meg ti ketten" forma a helyes! Vannak alapvető erkölcsi normák is! És igenis vannak itt olyanok, akik tudnak követhető tanácsot adni! Pl.: 6; 8;11;

Csak esetleg nem a te normáid szerint!

tegnapelőtt 20:26

Ha beleegyezel akkor ő kirepül a kedvese ölébe, mert engedélyt kapott rá. Te pedig örlődni fogsz és elviseled a megaláztatást, vagy pedig beleugrasz az első kínálkozó alkalomba.

Nem hiszem, hogy a kapcsolatotok megjavulna. Talán ha így indult volna kezdetek kezdetén akkor már bejáratott lenne és túl lennétek a nehézségeken. De így zsákbamacska és úgy vélem, te lennél a vesztes.

tegnapelőtt 20:26

Hát, ha nem is tudod...

Akkor ezek szerint nem zárkózol el a gondolattól? Ha így van, az lenne a szerencsésebb eset, hiszen akkor mindkettőtök vágya teljesülne, nem lenne szó megcsalásról.

Persze ez nem egyértelműen derül ki az eddig leírtakból, hogy te is nyitott vagy-e ilyen kapcsolatra.

Nem is olyan ritka dolog ám a nyitott kapcsolat, csak ritkán jön elő, mint téma.

Pár éve Friderikusznak volt egy műsora: Életünk története. Az egyik adásban Járai Máté és felesége voltak a vendégei. Abban a műsorban nyíltan felvállalták, hogy nyitott házasságban élnek. Mondjuk az köztudott, hogy Járai a saját neméhez is vonzódik, biszexuális. Olyan természetesen beszéltek a kapcsolatukról, mint amikor én azt mondom: nekem ilyen kapcsolat nem férne bele az életembe.

De úgy gondolom, több ilyen kapcsolat van, mint gondolnánk.

17. libikóka (válaszként erre: 11. - Andi6020)
tegnapelőtt 20:25
Pont ez volt az érzésem.
16. Kacsahercegno (válaszként erre: 13. - Horakulum)
tegnapelőtt 19:57

Szerintem ez ott halott ügy, amikor az egyik felet úgy kell rábeszélni, vagy nyomást helyezni rá. Azok a nyitott kapcsolatok működnek, ahol mindkét félnek ez a vágya, ésvagy kezdetektől így indult.

99%-ban ez az "előjáték" ahhoz, hogy a férfi lelépjen. A kényelmesből nem akar kiugrani kapásból, így meg legálisan félremehet, tesztelheti a dolgokat, aztán vagy az asszony unja meg és kiadja az útját, vagy talál valakit és azzal lelép.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook