Te visszaállítanád a halálbüntetést? (beszélgetés)
a pereputty jól járna. nem feltétlenül.de egy sorozatgyilkos nem hiszem,hogy megjavulna.viszont biztos írtam már,hogy egy 16 éves fiút a gazdasszonya vett rá,hogy agyonüsse a férjét,ígért neki fűt-fát,szexet.aztán a lovak alá dobta.csak azért nem akasztották föl,mert fiatalkorú volt.a börtönben kitanulta az asztalosszakmát,rendes,dolgos ember lett belőle.persze,ez az átkosban volt,a mostani bűnözőknek jogai,mint a tenger.
Meg szaladgál köztünk sok olyan, akinek már nem kéne. Nem gondolod?
Nem mintha nagy kár lenne azokért, akik ilyen csalást bevállalnak.
Az a baj ezzel, hogy sokan mások helyett ülnek. Ígérnek nekik pénzt csak vállalják helyettük a börtönt. Ebben az országban ha vissza lenne állítva sok ártatlan ember halna meg.
a véleményem ellent mond egymásnak.de aki sorozatgyilkos,nem hinném,hogy megjavul.
én is ismerek ilyet.aki egy öregebb nő miatt ölt.csak azért nem akasztották föl,mert fiatalkorú volt. a börtönben szakmát tanult,és rendes ember lett.
[link]
A börtön után jó útra térő emberek közül az egyik. Érdemes végignézni.
A foglalkozás körében elkövetett, halált okozó vétség esetén ezerféle az árnyalat; (nem a kishajó katasztrófájára gondolok) ezért ez is egy nagyon nehéz kérdés.
Pl.: adott egy akármilyen vállalkozás, ahová több cég sokféle anyagot, eszközt szállít, folytat akármilyen tevékenységet. Ha bármilyen okból történik egy súlyos baleset, nem biztos, hogy indokolt a vállalkozás vezetőjét elővenni, mint bűnbakot, mert lehet, hogy valamelyik alvállalkozó hibázott. Csak ember legyen, aki kinyomozza!
Azért kell tudni, hogy a többiek között ki a főnök. Tudomásom szerint az a "társ" mindent elintéz, ha kellően megszolgálják! Cigi, pia, bármi.
Lakhatási probléma és a kaja is megoldva csak a pia lesz nehézkes.
Hidd el vannak itt olyanok, akik többre vitték nálad, több pénzt keresnek és nyugodtan hozzászólnak a fórumindítók által feltett kérdésekhez, nem lesznek idegesek, ha más a véleményük. Olvasd már vissza, milyen stílusban kommunikálsz. Lécci, könyörgöm elhiszem, okos vagy, szép és gazdag, de ne szólj hozzám, mert nem érdekel a cinikus agymenésed:-)
Nyugodjál le, attól megnyugszol! 😜
A végzettségem és a szaktudásom is megvan hozzá, de annyi pénzért eszemben sincs dolgozni 😘
A kis bűncselekményesek nem a kemény bűnözőkkel egy helységbe és nem egy börtönbe kerülnek. 1-2 év vagy kevesebb, ott nem bántják egymást.
Valóban, én is úgy hallottam, hogy tudni kell a cellatársakkal is megérteni magukat, ill. ismerni kell a benti főnök + csapata rangsort.
Ott másféle támadások érhetik őket...
Végeredményben a börtönben még esetleges támadások elől is biztonságban is vannak.
Igen, szerintem ezt sokan ismerjük. Mert nyíltan megmondják, hogy ott akarnak áttelelni.
Mivel a hajléktalanságot senki sem akarja megoldani, maguk módján teszik.
Megtörtént: nyár végén, kora ősszel a padon 2 hajléktalan beszélget. Az egyik: csinálni kellene valami kis enyhe bűncselekményt, ami miatt pár hónapra lecsuknának.
Meg vagy te őrülve? Miért mondasz ilyet?
Jön a tél, akkor lesz fűtött lakás, jó kis ágy, és napi kaja. Minden gondunk megoldva. Tavasszal pedig lejárna a bünti, jöhetnénk ismét ki!... hallgattam végig akaratlanul is a beszélgetést kb. 10 évvel ezelőtt.
Lehet, hogy túl sok amerikai bűnesetet nézek, de gyakori, hogy a gyilkos minden erejével azon van, hogy elkerülje a halálbüntetést - beismerő vallomást tesz, lebuktatja a társát, stb., de az áldozatának bezzeg nem volt választása.
Nem.
De életük végéig maradjanak (általában) bezárva.
Dolgozzanak, hogy ne nekünk kelljen eltartani őket.
(minden börtöntölteléket dolgoztatnék)
Nem, ne tartsuk őket. Dolgozzanak, keressék meg a betevőjük árát. Lehetőleg olyan helyen, ahova egyébként sem könnyű embert találni.
Mint pl. a kőfejtő, vagy egyéb hasonló munkahelyeken, amelyek nem igazán szívderítő munkahely.
További ajánlott fórumok: