Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Te hogyan döntenél, legyen közös baba vagy sem? fórum

Te hogyan döntenél, legyen közös baba vagy sem? (beszélgetős fórum)


20. RedRicky (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 27. 09:38
Ősszel szültem 42 évesen. Van már egy nagyfiam is. Ha belefér, szeretnétek, nem haboznék.
márc. 27. 09:11
Nyilván mi döntünk, nem a gyerekek, de a véleményüket nem hagyjuk figyelmen kívül, ők benne lennének. Sokáig nem akarunk gondolkodni, de elhamarkodva egy ilyen döntést meghozni felelőtlenség.
márc. 27. 08:18
Én a helyedben belevágnék.
márc. 27. 05:58

Nem hiszem hogy gond lenne a 2 gyereknek egy tesó, mondjuk ne a gyerekek döntsenek az is igaz.

Ti döntésetel. Láttam már párt 50 felett akik anno szerettem volna közöset szintén 40 felett voltak de lebeszélték magukat az akkori koruk miatt és most bánják ezerrel hogy nincs képzés gyerekük. Az idő telik, és a döntést most kell meg hozni, sajna nem 20 évesek vagytok hogy na várjunk még pár évet.

Sok sikert. 🤞

16. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 19:40

Én a legyenre szavazok. Igaz én gyerek kérdésben mindig általában a legyenre szavazok, a gyerek jó dolog. Ha nincs semmilyen hátráltató tényezőtök (pl. nagyon rossz anyagiak, valami tutira öröklődő betegség) csak a kor akkor miért ne?


Tapasztalat, hááát közvetett van csak, húgom és köztem majd 11 év van, állítólag anyámnak sokszor volt lelkiismeret-furdalása, hogy rám szülte, hogy csomó mindenben én segítettem be, nem lehettem tovább gyerek stbstb. De nekem nincsenek olyan emlékeim, hogy teher lett volna bármikor is. Sőt jól jött a saját gyereknél a gyakorlat.

Klasszik testvér viszony nem alakult ki, inkább egykék vagyunk, de jó hogy van.

márc. 26. 19:14
Ebben a helyzetben én biztos hogy nem, kizárt! De ez csak az én véleményem.
márc. 26. 18:53
Az én lányom abszolut szeretne tesót, mert mondogatja, hogy jó lenne, az övén úgy látom, nem ellenezné, de nem is vágyik rá olyan őrülten, úgy érzem, ha lenne örülne, de ha nem, az se baj.
márc. 26. 18:17

Szerintem a gyerekektől megkérdezni ezt kevésbé szerencsés. Nem azért, mert nem úgy döntenek, mint egy felnőtt, hanem mert ha 9 éves gyerekekben elülteted a gondolatot, hogy lehetne testvérük és a végén úgy dönt a pár, hogy mindent végiggondolva mégsem lesz baba, akkor attól még a lányokban megmarad ez az elszalasztott lehetőség.


Egyébkén én belevágnék, 40 még nem olyan késő, ha már van gyereketek, pláne ha anyagilag és fizikailag is belefér. Bárcsak nekem is megadatna ez, én erre várok évek óta.

márc. 26. 17:52
A gyerekeket már kérdezted a véleményükről? Őket jobban érinti, mint minket.
márc. 26. 17:28
Nem szeretnénk, hogy a lányok a baba miatt hanyagolva érezzék magukat, nyilván más az élet egy babával, és anélkül, ezért gondolkodunk. Engem nem zavarna, ha nem csavarognánk annyit, de azt is tudom, a csajoknak kellenek az élmények, hogy felfedezzünk minél több szép dolgot. Nem külföldön, csak itthon.
10. fincsi5 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 16:45
Akkor hajrá!:)))))))))
9. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 16:45

Ha lenne ilyen érzésem, és egy olyan párom, akivel nincs közös gyerekem, és Ő IS AKAR, akkor biztos szülnék, de mondjuk a természet simán lehet, hogy másképp akarja, és nem jönne már össze. Éppen ezért pont a természetre bíznám, nem védekeznék, és vagy lenne, vagy nem...

A másik 2 gyerek egyáltalán nem befolyásolna, viszont, ha szempont a kényelem, jövés-menés, akkor szerintem nem is igazán akarod ezt...

8. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 16:30
Csak az számít hogy ti akartok-e. Minden más mellékes.
7. Greeneyed (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 16:27
Egészségügyi, anyagi akadályt nem említesz, a többi pedig megoldható. Nemrég szült két ismerősöm - mindketten 42 évesen, egyikük az új párjának. Egészségesek mindannyian.
6. secret8 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 14:36
Ha "jött" az érzés, talan nem véletlen. Ha meg tudnám oldani a külön szobát a kicsinek, és se anyagi, se egeszségügyi gondjaim nem lennének, én belevágnék. A két nagyobbikat talán még jobban össze is hozná a közös kistesó.
márc. 26. 14:11
Anyagilag és fizikailag beleférne!
4. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 14:03

Körülmények milyenek? A babának lenne külön szobája, vagy mehetne lányokhoz? Anyagilag, fizikailag hogyan oldanátok meg az 5 tagú család életét.

Én nem vállalnék.

márc. 26. 14:03

A 2 gyermek kora biztos nem befolyásolna.

A szánház, és mozin kívül minden közös program megoldható babával is. Előbbieket meg lehetne úgy oldani, hogy egyikőtök megy el velük.


A lányok 14 éves korukra már sokat hagynak benneteket magatokra, tehát már nem sokáig babusgathatjátok őket. Ha akartok egy babát, hajrá.... Ha egymásnak, egymással akartak csak foglalkozni, akkor ne legyen baba.

De ezt ti tudjátok csak eldönteni.

márc. 26. 14:00
legyen
márc. 26. 13:56
Eszünk nemet, szívünk igent mond, de érdekelne mások mi alapján döntenének. Mindketten 40 évesek vagyunk és özvegyek, a lányaink is egyidősek, 9 évesek. 2 éve együtt, harmónikus kapcsolatban. Annak idején tisztáztuk, egyikőnk se akar már gyereket, de most mégis jött az érzés. Ami ellene szól, hogy a lányok már 10 évesek lennének, mire jönne a tesó, szóval nem biztos, hogy jó ötlet volna most két ekkora gyerek mellett mindent előlről kezdeni, nem tudnánk úgy programokat csinálni, stb. Na meg a korunk. Tudom, mások is vállaltak babát 40 után, de azért kockázatosabb. Nyilván még ízlelgetjük a témát, de érdekelne, más milyen szempontokat venne figyelembe, esetleg tapasztalat hasonló szituban? Köszi!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook