Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Távoli finomságok fórum

Távoli finomságok (beszélgetés)

12. csemár (válaszként erre: 8. - Csemár)
ápr. 26. 14:01
Tisztított, pörkölt mogyoró: Kínában termett.
11. globus (válaszként erre: 9. - Timycat)
ápr. 26. 12:34
Tesóm ültetett sokat idén. Pár éve nincs kertünk, addig nekünk is volt, fejtett fagyasztóban és száraz. Nagyon hiányzik. Meg az a fajta krumpli, a meggy, kerti saláta és uborka.
10. timycat (válaszként erre: 9. - Timycat)
ápr. 26. 12:18
*jav csilliárdokért
9. timycat (válaszként erre: 2. - Globus)
ápr. 26. 12:17

Magyar bab? Hát nem terem meg.

Úgy kell vadászni a piacokon, volt olyan év hogy csillárokért 4 kg-t tudott összeharácsolni a nagykeres a környék termelőitől.

A bab nehezen viseli a száraz, forró tavaszt, ha virágzik is a szárazság mellett, jellemzően hősokkot kap a virág, ha az nem is és megtermékenyül akkor az UV és a további szárazság nyírja ki a termést. Locsolás és hálózás mellett esetleg terem valami, arra pedig jön a "cuki" kártevő.

8. csemár (válaszként erre: 3. - Apeeng)
ápr. 26. 12:03

Saját élményem: kanadai lencse, bulgáriai behozatal.

(De lehet, hogy fordítva: Bulgáriai lencse, Kanadából behozva.)

7. timycat (válaszként erre: 6. - Apeeng)
ápr. 26. 11:58
Persze, de itthon nem most van a szezonja, aki most szeretne szőlőt, barackot, körtét, áfonyát, paprikát, paradicsomot akármit enni az ne csodálkozzon, hogy lehet a világ másik végéről érkezik az áru.
6. apeeng (válaszként erre: 5. - Hpetra22)
ápr. 26. 11:55
Na ez az...azt hittem rosszul látok, amikor olvasom a mézédes magnélküli feketeszőlő származási helyét:dél-Afrika..hát nem itt van a szomszédban.
5. hpetra22 (válaszként erre: 1. - Apeeng)
ápr. 26. 09:24
Engem zavar, amikor látom egy zöldségnél, gyümölcsnél, hogy már 1000 kmt utazott, pedig itthon is megterem. Ami egzotikus, ott megértem.
4. globus (válaszként erre: 3. - Apeeng)
ápr. 26. 07:45
Valószínűleg kevesen vannak erre kiélezve. Kb. finom legyen és olcsó.
3. apeeng (válaszként erre: 2. - Globus)
ápr. 25. 22:10
Jó kérdés..inkább kavicsot akartam dobni a csendes tóba, ki mit is talált a vásárlásai során?
2. globus (válaszként erre: 1. - Apeeng)
ápr. 25. 18:39

Banánt, narancsot szoktam venni, ezeken kívül csak almát.

Nézegettem a szárazbabot, hát Etiópia, Kanada meg nem is tudom melyik ország. Hol van a magyar bab?

ápr. 25. 18:34

Most éppen indiából származó mézédes, magnélküli szőlőt csipegetek, de ettem már perui áfonyát, equvadori banánt, és dél-Afrikai csodafonom fekete szőlőt...ez(is) a globalizáció?

más is így gondolja?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook