Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi zöldségleves recept

Tavaszi zöldségleves recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tavaszi zöldségleves hozzávalói:
1/2 db kisebb fej kelkáposzta,
2 db burgonya,
2 pár virsli,
20 dkg fagyasztott finomfőzelék alap,
10 dkg szarvacska tészta,
1 db paprika,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 ek. darált paprikakrém (édes),
2 ek. étolaj,
1 ek. liba vagy kacsazsír,
1 ek. liszt,
1,5 l víz
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, sómentes ételízesítő, friss vagy szárított petrezselyem levél


Tavaszi zöldségleves

A Tavaszi zöldségleves elkészítési módja:
Megtisztítottam és feldaraboltam a burgonyát, a kelkáposztát késsel vékonyan felszeltem. A zsiradékokon megdinszteltem a megtisztított, felkockázott hagymákat. Hozzáadtam a fagyasztott zöldségeket és a burgonyát, a felszeletelt paprikát és pár percig pirítottam. Majd a liszttel megszórtam, kevertem rajta néhányat és felengedtem a vízzel vízzel. Fűszereztem és forrás után a kelkáposztát is hozzáadtam. Fedő alatt 30 percig főztem kis lángon. Közben a virsliket felszeleteltem és tésztával együtt a leveshez adtam. Újraforrástól számítva kb. 15 perc alatt elkészült ez a finom zöldségleves. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook