Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos borjúleves recept

Tárkonyos borjúleves recept

A Tárkonyos borjúleves hozzávalói:
Fél kg borjúcsülök,
15 dkg sárgarépa,
8 dkg zeller,
5 g ecetben eltett tárkonylevél,
10 dkg citrom,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
6 dkg vaj, vagy margarin,
5 dkg liszt,
2 dkg só.


A Tárkonyos borjúleves elkészítési módja:
A borjúcsülköt kb 2 centis kockákra vágom. Megmosom, majd felteszem 1,5 liter hideg vízzel. Mikor felforrt, leszedem a habját , hozzáadom a tisztított és kockákra vágott zöldséget, enyhén sózom és a citromlé felével ízesítem. Közepes lángnál készre főzöm. A vajból, vagy margarinból és a lisztből világos rántást készítek. Mikor a rántás kissé kihűlt, elkeverem a tejföllel és a tejszínnel, majd hozzáadom a leveshez. Újra felforralom. A végén finomra vágott tárkonylevéllel, némi tárkonyecettel és a maradék citromlével pikánsra fűszerezem. Ha szükséges utánsózom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos borjúleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook