Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Ez meg, hogy az elején már megbuktat de azért végigcsináltat mindent és csak a végén közli... hát ez aztán tényleg gusztustalan :S
Sajnos én se hallottam túl jót a vizsgabiztosokról. Amikor most vettem pár ismétlő órát az oktatómtól, megkérdeztem, hogy miért nem oktat rendes vizsgára készülő tanulókat (mert ő csak újrakezdőkkel foglalkozik a jogsi után). Erre azt felelte, hogy egyrészt azért mert "impotens" vezetésre oktatják az embert, vagyis tényleg nem az életszerű helyzetekre tanítják meg, és azt is mondta még, hogy a vizsgabiztosok mind (!!!) pofára mennek! Meg az öregek jóban vannak az öreg oktatókkal, és lerendezik egymás közt hogy akkor átengedjék-e a delikvenst, vagy hajtsanak még be egy kis pótóra- és pótvizsgadíjat. Ez olyan undorító! :(
Fel a fejjel! De ezt én sem értem, ezért miért buktatott meg...szerintem némelyik vb-nak mind1, mit hogy csinálsz,ha ő úgy száll be az autóba,h aznap a napi 7 helyett még csak 6 embert buktatott meg, akkor beleköt mindenbe,amibe csak lehet...legközelebb menni fog!
Én piros Toyotát vezetek,úgyhogy ha azt látod,vigyázz:)! holnap reggel is megyek! Tény,hogy végig érsz 2 perc alatt, de én órákon ki se jövök a városból...Új úton be, Besztercéről vissza a belvárosba, majd ki Forgách felé, majd vissza...A Sportcsarnoknál a legjobb...egyirányú utcák, mindenhol autók...ááá
Ma nem vizsgázott még valaki ??Ugy rémlik hogy ma 2-en mentek vizsgázni ?! Vagy rosszul értelmeztem valami .
Elteszem magam holnapra ,hosszú napom lesz holnap :(!!
ez egy jó nap. Ma nekem is sikerült "megfogni".
Ildus!!
Ezt még én se tudom :D!
És azt hogy csináltad??? :)
Fanny !!
Annyira sajnálom :(!
Majd legközelebb menni fog :D!
Én is nagyon izgulok ,szegény Imitől mindig kérdezek valamit .Azt mondta egy kicsit lassabban közlekedjek ,ez meglepő volt számomra (nem vettem észre hogy pl a körforgalmat gyorsan veszem be).
Meg mondta,hogy menjek balra én meg mentem jobbra ,még jobban oda kell figyelnem pár dologra :D !A párhuzamos parkolást elmagyarázta ,már értem :D !Mondtam legközelebb a ""kapuba beállást fogja elmagyarázni :D ",mondtam neki h azt nem vágom.Fejlődök lassan ,tartok a vizsgától ,sávválásnál elfelejtek hátranézni brr .Nem tudom,hogy 2 hét alatt megtudok-e mindent tanulni.JAA képzeljétek sikerült ma a kereszteződébe kuolunggal megfogni az autót fék nélkül :D!Annyira örültem neki :D!!!
Nagyon sajnálom, de fel a fejjel, a következő tuti sikerülni fog..:)
nem gurul, mert a bal lábam közben a kuplungon van, a jobb lábam pedig a gázon - ilyenkor "mérlegállásban" tartom. Az a lényeg, hogy miközben finoman nyomom a gázt, lassan engedjem fel a kuplungot, akkor elérem az a g-pontot (olyankor vibrál az autó), amitől sem előre, sem hátra nem megy/gurul.
Na, de ha elengeded a féket, akkor gurul az autó, nemde? :)
Igen, tarjáni vagyok :) Láttam valamelyik nap ilyen takarékos felirattal egy ezüst színű autót. A márkáját meg nem mondom, mert csak a tetejét láttam a buszról :)
Hát Tarján annyiból jó, hogy max két perc alatt végig érsz a belvároson. Viszont a szűk utcák, na és az, hogy mindenhol km hosszan parkolnak :( Ja, és hát a lejtős,kanyargós utakról nem is beszélve...
Bocsi, h így eltűntem! Takarék-Suli, ahol vezetni tanulok. Ezek szerint tarjáni vagy? Én szeretek itt vezetni, bár a rengeteg szűk utcából elegem van :)!
Én is úgy buktam forgalomból,hogy végigcsináltam az útvonalat,és mikor visszamentünk,akkor mondta a vb,hogy már a kapuban megbuktam.
Nahát milyen kedves...:-( Mekkora ajándék.
Előttem vizsgázott egy lány másodjára volt,és a vizsga végén vagy 10 percig ült a kocsiba és hallgatta a vizsgabiztos hogy pocskondiázza és lealázza!Utánna meg odaírta az M betűt...
hát azt mondta az oktatóm,hogy a jövőhéten fizessem be a pótvizsgát és akkor már mehetünk is újra vizsgázni...de nincs nagy kedvem.Igen mondta a vizsgabiztos,hogy az is bukás,ha nem csinálom meg a fékpróbát,de az ma az ő ajándéka lett volna elnézte...
Hát köszi,de nekem most teljesen elszállt minden kedvem és önbizalmam a vezetéstől:(
ó nee...:( nagyon sajnálom..és szerinted még tudsz menni decemberben vizsgázni?
Amúgy ha ilyen köcsi volt a vb, sztem amúgy is megbuktatott volna a fékpróba miatt. Csak majd a végén szólt volna, hogy nem talált mást. Én is így buktam rutinon. Nekem 2 vb-m volt elsőre, és annyira szétestem tőle, hogy elizgultam a műszaki ellenőrzést,az indexet csak elmondtam, de nem jártam körbe ( a többit igen) ekkor ráírta a lapra, hogy megbuktam. Végigcsináltattak velem mindent, mindent kb. centizve néztek, nem volt más hibám..de én már bukó lappal indultam,c sak nem tudtam róla..:( Egy barátnőm meg úgy bukott, hogy elfelejtette a fékpróbát forgalomnál, végig vezette tök jól az egészet, és a végén közölte a vb, hogypróbálja meg újra a vizsgát..
De fel a fejjel! Menni fog!
Na hát ez az!! Ezért miért jár bukás? Szerintem akkora hülyeség... ha áthajtasz a gyalogos előtt a zebrán, vagy nem figyeled a jobbkezes utcát, az oké... de padkázásért bukni?! Elhiszem hogy bosszant a dolog, de legközelebb tuti jobb fej vizsgabiztost kapsz! És ne hallgass az oktatód vadiúj tanácsaira! :)
Na itt vagyok Én példa a padkázás miatt egyből félreállítottak ma vizsgán :S
Sziasztok!jöttem is.Megbuktam.Az egyívű megfordulásnál hozzáért a kerék a padkához!:S Az a bosszantó,hogy eddig mindig ment csak vizsga előtt a vezetésnél mondta az oktató,hogy guruljak tovább majd úgy hogy a járdaszegély párhuzamosan legyen a kocsival.Na így is csináltam....ha nem mondja akkor megcsinálom tudom.Ez a méreg!!!! ja és a legszemetebb vizsgabiztos volt.....mikor megláttam,hogy ő lesz teljesen szétzuhantam még a fékpróbát is elfelejtettem!!
éppen ma volt ilyen visszagurulós helyzetem.
A következőképpen sikerült megoldani:
- megálltam a kereszteződés előtt, kuplung+fék,
- beraktam 1-be a váltót
- lestem az autókat, a lábam ugyanúgy a kuplungon és féken
- amikor úgy láttam, hogy mehetek és az oktató is jóváhagyta, áttettem a jobb lábam a gázra, ezzel egy időben elkezdtem lassan engedni a kuplungot
- az a helyzet alakult ki, hogy a bal lábam finoman engedi a kuplungot felfelé, a jobb lábam nagyon finom gázt ad
-ettől elkezdett rezegni az autó - hurrá G-pont, egy helyben maradt - hurrá
- utána több gázt adtam - de a bal lábamat továbbra sem kaptam le a kuplungról, nehogy meglóduljon az autó, és elindultam
- nagyobb gázzal, kisvártatva 2-be váltottam
Szia!Köszi!:) Igen majd jövök és elmondom a tanácsokat mit ne csináljatok!!:DD
Sziasztok Csajok! NAgyon drukkolok Fanny30, biztos nagyon ügyes leszel, és csak azért jössz vissza, hogy jó tanácsokat adj nekünk! :) Én is kikunyiztam az oktatómtól a decemberi vizsgát! :) Nagyon rendi volt, mondta, hogy ma be is megy akkor időpontot kérni nekem, de azért még ne vegyem biztosra mert nem biztos hogy lesz még hely.. úgyhogy drukkoljatok nagyon! :) És annyira tündér volt, mert mondtam hogy én mindenképp átakarok menni Pestre is vezetni, és mondta hogy legközelebb átmehetünk. :)Hídon még sose vezettem át. :)
Jó reggelt lányok!Jajjjj én már olyan ideges vagyok :S Csak lennék már túl az egészen!
Nem! Nekem a kézifékes elindulást is az a köcsög exoktatóm vizsga előtti órán mutatta meg...azt is csak azért, mert a százezerszer begyakorolt feladatott nem tudta velem csináltatni, mert épp voltak a pályán... :) És így kerültem én a forgalomba :)
További ajánlott fórumok: