Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Ez nem semmi! Azt gondoltam, hogy minden oktató leáll azért legalább 2-3x.
Kell az a kis fellélegzés az ember szemének.
Ha hosszú útra megyünk a vőlegényemmel, megállunk másfél-két óránként egy kávéra, almalére, pedig már 15 éve vezet :) de utána sokkal koncentráltabban tudja folytatni. Most már tudunk majd cserélni! :))
Nekem is volt ilyen, a férjem sebességbe rakva szokta hagyni, én meg a megszokott, oktató által besulykolt módszer szerint állok meg, azaz üres, kézifék. Így amikor ki akartam tolatni, benyomtam a kuplungot, el kezdett gurulni a kocsi. Rögtön ráléptem a fékre, de a férjem hangosan kiabált, hogy fék, erre a kislányom nagyon megijedt. Sokáig nem mert beülni a kocsiba, ha én vezettem volna.
Én is úgy kezdek, hogy féken van a lábam, úgy rakom sebességbe, indulok.
(40 cm-re a faltól).
nem is tudom, hogyan csináltam, hogy megugrott, pedig amióta a sajét kocsit vezetem, a legalapvetőbb dolog, hogy bármit is csinálok, gyújtást, adok, indítom a motort, sebességbe rakom, közben folyamatosan a féken van a jobb lábam.
ha a nagy piros lámpát nem veszed észre, hogy be van húzva, akkor a felirat sem fog nagyon érdekelni ;)
én általában az 1. kanyar után rájövök, hogy jaaaaa... ezt elfelejtettem.
Nekem 1x garázsban ugrott meg a kocsi, apósom 1-ben hagyta (40
:D
"Legjobb" a fantombringás, sötétben, sötét ruhában, lámpa, macskaszem, vagy bármiféle fényvisszaverő nélkül.
a lámpát mindig leoltom, mert sípol, ha nem. viszont az már megesett, hogy megálltam, szépen magamhoz vettem a táskám, és bementem szolizni. majd mikor megyek ki, és keresem a kulcsot vagy 2 perce, akkor esett le, hogy úgy hagytam ott a kocsit, hogy még a kulcs is benne volt! :D na jó, ez csak egyszer történt meg, és nem vagyok rá büszke, de ezeket a dolgokat is esküszöm szokni kell 32 év buszozás után.
a kézifék eleinte nálam is gáz volt, most már mindig behúzom-kiengedem.
Igen, tegnap nálunk is nagy zuhé volt.
Szeretem az esőt... nincsenek bringások. :)))
Még most is gondolkodom utólag - amikor már otthagytam a kocsit - hogy vajon bezártam-e, leoltottam-e? :)
Nekem a kézifék a "mumusom". Hajlamos vagyok behúzott kézifékkel indulni (és haladni, míg észre nem veszem, hogy valami nem stimmel). Meg kell nézetni, mert nem fog eléggé, csak tolatva fulladok le vele... Át kéne állni arra, hogy sebességben hagyjam, csak tartok tőle, hogy indulásnál megugrik a kocsi.
Már godoltam rá, hogy nagy piros feliratot rakok a műszerfalra, hogy KÉZIFÉK! :)
20 óra körül már nagyjából ment a váltás (de még vizsga előtti órán is kiakasztottam az oktatót, hogy ránéztem a váltóra -rendszerint pirosnál, üresben, de nem tudom miért :)), kanyarodások (y, sarok, egy ívű) flottul mentek, bár ezek már a tanpályán is. y-t pl imádtam, akármilyen szűk helyen meg tudtam csinálni csont nélkül.
parkolni városban ezután kezdtünk csak.
tanpályán ment, de ez a későbbiekre nézve nem jelentett semmit :o
amikor először jöttem dolgozni, tiszta para voltam.
szerencsére volt hely a parkolóban, amit annyira megszoktam, hogy ha üres, azóta is mindig oda állok (fa mellé, így legalább 1 támpont megvan).
de napközben még kiszaladtam megnézni, hogy tuti bezártam-e a kocsit... tuti lekapcsoltam-e a világítást :o
mondjuk nem dolgozok messze, kb 1 km a lakástól :) de azért így is para volt.
indulás 1-ben
20nál 2
40nél 3
tartós 50nél 4
75 felett 5
75 alatt 4
45 alatt 3
30 alatt 2
15 alatt 1
derékszögű kanyar, körforgalom (béke tér) 30 alat 2-ben
nem belátható vagy szűk torkolat 15 alatt 1-ben.
ezeket annyira belém verte, hogy kb 1 év kellett, hogy néhány nagyobb ívű (de derékszögű) kanyart már be merjek venni 3-ban :o
Gratulálok! :)
Remélem nekem is összejön jövő hét szerdán. Ez lesz a második.
Nekem ma annyit mondott az oktato,h mar 20. ora utan mar ne nezzem a valtot,pedig csak a 2-nel neztem,m azt nehezen veszi be. Parkoltunk is,de ugy h szol h most jo teker stb. Y az eleg turhetoen ment. Egyszer nem neztem ki jobbra,arra mondta,h az bukta lenne. A kanyarnal meg mindig sokszor tulkormanyzok. Gratula labi85! :)
Kedden megyek ejszakai vezetesre. Ma esoben is vezettem....:D Ti nektek,h ment 20. ora korul?