Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tanár megalázza a 16 évest fórum

Tanár megalázza a 16 évest (beszélgetés)

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Perzsacica)
ápr. 26. 17:07

Köszönöm a válaszodat és azt is, hogy elmesélted a történetedet!

Csak megerősitett abban, hogy ez a lányomnak hosszútávon jót fog tenni.

ápr. 26. 16:25

Nekem a gimnázium 4. évében egy márciusi honvédelmi napon kezdődött a kálváriám. Mivel csapatvezetőként nem vezényeltem a tesi tanár parancsára a csapatomat a vizes , sáros kúszófolyosóra /a nap további részében átöltözési lehetőség nélkül volt érettségi előkészítő/ mehettem az igazgatóhoz. Az igazgató nekem igazat adva áttetette a kúszófolyosót egy járdára de mire vissza mentem a többiekhez a tesitanár már levezényelte nekik és ott álltak koszosan, vizesen, sárosan nekem meg az egész iskolai csapat előtt kellett végig kúsznom egyedül. A tesitanár közben az összes többi tanárt annyira ellenem hangolta, hogy a következő napokban az érettségiig ittam a levét. A töri tanár minden órán feleltetett, az összes 4 éves anyagból össze vissza. Túléltem, az osztálytársak és szülők mellettem álltak, megtanultam kiállni magamért és a társaimért.

Az érettségi banketten a töri tanár szólt, hogy beszélni akar velem. Nehogy szóba állj vele! - mondták a barátnőim, ezek után.

Akkor már mindegy volt, oké beszéljünk.

Bocsánatot kért.

A tesi tanárt kirúgták, mert az egyik osztály lányai bejelentették, hogy perverz módon közeledett hozzájuk. / Soha nem derült ki, hogy mi volt pontosan, ezt nem merték szellőztetni. / Volt a többi tanárban kellő józanság, hogy ezek után átértékelje a dolgokat ennek része lett a bocsánatkérés.

Ennyi volt és megbocsájtottál egyből a hat hét után? -kérdezték a barátnőim. Ezt azért nem lehet csak úgy elfelejteni.

De az is példa nélküli volt, hogy egy tanár bocsánatot kérjen még a régi rendszerben. Ekkor támadt az ötlet, hogy soha ne felejtsék el, hogy a gyereknek is lehet igaza, hogy minden ünnepnapra kapott a tanár tőlem egy köszöntő képeslapot, amit a tanáriban kapott meg néhány évig és így közösen kellett , hogy emlékezzenek az esetre.

Nem jogász lettem hanem valami más, ahol a régi tanárom évek múlva tőlem kért segítséget. Többször átbeszéltük, hogy a tanár szava erősebb egy másik tanár előtt, mint a gyereké de olykor mégis lehet a gyereknek is igaza .

Ma már más viszonyok vannak, lehet és kell is megfelelő érdekvédelemhez fordulni!

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Srcrss)
ápr. 26. 15:43

igen, sajnos ezek vannak...

nekem is voltak érdekes tanáraim, de pszichés terrort ilyen szinten soha nem láttam

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Enissa)
ápr. 26. 15:42
nekem is az jutott eszembe, hogy mi lett volna ha valami történik ( hála Istennek semmi) és a gyermek be van zárva...ez erőszak! bántalmazás
14. srcrss (válaszként erre: 8. - Tai)
ápr. 26. 15:12
Ennyire betegek a mai tanárok? Régen sem voltak piskóták, de most... Az ilyenek megérdemlik, hogy megverjék őket.
13. Enissa (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 26. 15:10
Nagyon szívesen!
12. Enissa (válaszként erre: 8. - Tai)
ápr. 26. 15:09

" Már bánom, hogy nem jelentettem fel kiskorú akadályoztatása miatt."

A rendőrségi feljelentés alapján még ülhetett is volna, mert megállt a kiskorú személyi szabadságának a korlátozása.

Egy tanárnak nincs joga fizikailag korlátozni egy diákot, bezárni, kényszeríteni a helyben maradásra erővel.

Egy tanár felelősséggel tartozik a gyermek testi-lelki épségéért iskolai keretek között.

Ha a bezárás célja például büntetés, vagy megtörés volt, az jogsértő lehet, és panaszt lehet tenni az iskolánál, a fenntartónál, és szükség esetén a gyámhatóságnál, vagy akár rendőrségnél is.

Különösen súlyos, ha a gyerek közben rosszul lett, félt, vagy ha a bezárás testi-lelki sérülést okozott.

Ennek bizony komoly következményei lehettek volna. Nagy baj, hogy sok szülő nem tudja mihez van joga. Persze van ellenkezője is, nagyon is tudja, de most a gyerek volt a sértett.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Tai)
ápr. 26. 15:07
Istenem!! Ezeket én bántalmazásnak tekintem...a szóban történő megszégyenitést is. Nevelési cézat???? El se hiszem, hogy valaki ezt a döntést tudta hozni.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Enissa)
ápr. 26. 15:05
Nagyon köszönöm a szavaidat!! :)
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - R.Eszter)
ápr. 26. 15:04

azt hiszem, hogy egyedülálló, nincs gyerek, nincs férj. talán vannak elhasalt álmok, de ezért nem egy olyan lányt kell bántani, akinek van egy egészséges önbizalma, bizik magában.

mi úgy neveltük a lányunkat, hogy itthon is nyiltan elmondhatja, ha valami bántja, vagy nem ért egyet velünk.

volt egy rossz időszak az életemben, amikor gyakran ingerültebb voltam. Kitaláltuk, hogy ilyenkor jelezze egy szóval (volt erre egy szavunk) és akkor próbálok magamhoz térni...

8. Tai
ápr. 26. 14:58
A fiamat gimiben bezárta a testnevelés tanár az öltözőbe, mert későn kötötte be a cipőjét. 45 percig volt egyedül a sötét szobában, és igazolatlan órát adott neki. Én fegyelmi eljárást kezdeményeztem, volt is belőle ügy, de lezárták azzal, hogy "nevelési célzattal" volt. Már bánom, hogy nem jelentettem fel kiskorú akadályoztatása miatt. Iskolát váltottunk emiatt, szóval mi húztuk a rövidebbet. Még csak egy ejnye-bejnyét sem kapott. A Lányomnak szuper iskolája van nagyon jó pedagógusokkal, Ő is példás gyermek, de még nem volt egyetlen tanárral sem probléma. Lépj szerintem is, hátha!
7. Enissa (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 26. 14:53

Egy tanár sosem tehet ilyet!!

Tudod, azt vallom nagyon fontos most, hogy megmutasd a gyerekednek az igazságért mindig érdemes kiállni.

Senki nem fogja helyette megtenni, ha ő nem meri megvédeni magát, de Te ott vagy mögötte, hogy megtanulja, nincs miért félnie.

Most nehéz ez az időszak, de pont ezek a helyzetek formálják igazi erővé őket.

Tudnia kell a gyerekednek: értékes, fontos, és joga van a tisztelethez.

És Te mindvégig büszkék leszel rá, hogy bátran kitart önmaga mellett.

Az enyémek már kirepültek az iskolából, így neveltem őket.

Egy tanári figyelmetlenség miatt a fiam balesetet szenvedett, nem értesített a tanár.

Nem akartam én, hogy kirúgják a tanárt, de megtörtént.

A munkahelyén is így fog tudni kiállni majd magáért.

Nem értem a szülőket, de sajnos sokan inkább hallgatnak.

Ti ne tegyétek, ha igazatok van!

6. R.Eszter (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 26. 14:46
Tudom, hogy nem tartozik közvetlenül a tárgyhoz, de tudsz valamit a tanár személyes körülményeiről? Nem lehet, hogy valami egészen személyes oka van annak, hogy konkrétan a te lányodra haragszik?
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Enissa)
ápr. 26. 14:37

és igen, egy gyerek megalázása szerintem soha nem helyes,

az önbizalom gyengitése és az ezen való élvezkedás már-már gonosz

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Enissa)
ápr. 26. 14:35

nagyon sokat segit a mintalevél, amit küldtél.

annyira jó!! Köszönöm

Sajnos egyelőre nagyon sok bennem az indulat, de tudom, hogy ott ez nem jöhet elő.

hihetetlen, hogy egy tanár ezt élvezi. a kollégája is azt mondta, hogy ő még ilyet nem látott. mintha direkt tönkre akarta volna tenni az egészet

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Enissa)
ápr. 26. 14:33

köszönöm a válaszod, igen kihagytam néhány dolgot.

A lányom próbált védekezni és megkérdezte a tanárnőt, hogy miért passziv agressziv velük...erre jött az igazi haragcunami...fenyegette őket, otthagyta őket és a lányom lett a főgonosz.ezután kért bocsánatot, mert érezte, hogy csak rosszabbitott a helyzeten...A másik tanár 100%-osan ugyanazt a történetet mondta el, amit a gyerekek.

a vicc az, hogy nemrég kapott a lányom igazgatói dicséretet, hogy milyen sokat tesz a suliért...

sajnos a többi szülő nem akar ebben részt venni. szerintük a legjobb taktika az, ha csendben vannak, mert különben csak bajd okoznak a gyereknek...

nem tudom...szerintem nem jó azt tanitani egy gyereknek, hogy a megszégyenités ok, ha egy "hatalmi személy" teszi

ápr. 26. 14:27

Szia. ez szomorú.

Kérdéssel kezdem, miért kért a kislányod elnézést, bocsánatot, ha őt érte inzultus?

Add be írásba is a panaszod, és szóban is add elő.

Pl.

Tisztelt Igazgató Úr/Asszony!

Köszönöm, hogy fogadott. Azért kértem ezt a beszélgetést, mert szeretném jelezni, hogy súlyos problémát tapasztaltunk a /verseny neve/ európai döntőjén, ahol /tanár neve tanárnő/tanár úr kísérte a gyerekeket.

Több szülőhöz, köztük hozzám is, olyan beszámolók érkeztek a gyerekektől, és a másik kísérő tanártól is, hogy a tanárnő többször megalázó, bántó módon beszélt a tanulókkal, köztük a lányommal is.

Például a döntő előtt azt mondta neki: 'Ne hidd, hogy mindig jól teljesítesz', illetve hogy 'alig várja, hogy megszabaduljon tőle'.

Úgy gondolom, hogy ez a fajta bánásmód rendkívül megterhelő, különösen egy ilyen fontos esemény előtt, és nem fér össze a pedagógusi hivatással.

Kérd tőle:

Szeretném kérni az iskola vizsgálatát az ügyben, a gyerekek meghallgatásával együtt.

És ha lehetséges, azt is, hogy a lányom a továbbiakban ne kerüljön közvetlen értékelési helyzetbe ezzel a tanárral.

Bízom benne, hogy az iskola kiemelt figyelmet fordít a diákok lelki biztonságára is.

Nagyon köszönöm az idejét és az együttműködését, bízom a korrekt kivizsgálásban.

---------------------------------------------------------

A találkozóra menj felkészülten: írd össze pontosan, milyen esetek történtek (helyszín, időpont, tanúk, mi hangzott el).

Hangsúlyozd, hogy másik tanár is megerősítette a történteket.

Fontos nagyon, tudom nehéz, de maradj nyugodt, határozott, de ne vádaskodva, a cél, hogy az igazgató ne zárkózzon el, hanem komolyan vegye.

Fogalmazd meg, hogy nem bosszút akarsz, hanem azt, hogy ilyen ne történhessen meg mással.

Ha az iskola nem lépne:

Akkor a fenntartóhoz is lehet fordulni, ha állami iskola, akkor a az illetékes Tankerületi Központhoz,

Írhatsz a Klebelsberg Központnak is, ha súlyosnak érzed a helyzetet.

Ha más szülő, tanár, szóban támogat, kérd meg, hogy legalább egy rövid írásos nyilatkozatot adjon arról, hogy ő is így tudja a történteket. Ez nagy súlyt ad a panaszodnak.

ápr. 26. 14:05

Sziasztok,

Egy 16 éves lány édesanyja vagyok. A lányom egy kiváló tanuló, szorgalmas, mindenféle versenyt nyert diákja egy budapesti gimnáziumnak. Van egy tanár, akire már sokat panaszkodott. Nem csak ő, hanem az osztálytársak is. A lányom és a csapata megnyert egy országos versenyt, aminek nemrég volt az európai fordulója Franciaországban. A lányom sápadtan és szinte ájulás közelben szállt le a gépről, majd mesélte, hogy a kisérő tanárok egyike teljesen kikészitette őket (a fent emlitett tanár). A döntő előtt olyanokat mondott a lányomnak, hogy ne higyje, hogy ő mindig jól tud teljesiteni!! Ezt közveltenül a döntő forduló előtt!! Majd azzal folytatta, hogy alig várja, hogy érettségi legyen és megszabaduljon a lányomtól. Azóta sikerült a másik tanárral beszélnem, aki kint volt velük és mindent igazolt, amit a gyerek(ek) állitanak. Elmondta, hogy teljesen döbbenten nézte, hogy folyamatosan alázza és piszkálja a gyerekeket. Ő egy kezdő tanár, próbálta enyhiteni a helyzetet, de nem sikerült. A többi gyerkőc szülei nem akarják a konfliktust, szerintük jobb ezt benyelni.

Mit lehet tenni? Az osztályfőnök sajnos ilyen szempontból használhatatlan, a kollégáit védi. Én viszont azt látom, hogy egy 50-es nő visszaélt a hatalmával, bántotta a lányomat...A többi csapatnak a vezetői is észrevették, volt aki szóvá is tette,hogy mi ez???(teljesen kiakadtak a nőn)

Olyanokat állitott, hogy a lányom visszaszólt neki, nem kért bocsánatot. A másik tanár elmondta, hogy a gyerek tisztelettudó volt és bocsánatot is kért...

Mit tennétek? Már irtam az igazgatónak ,hogy a leghamarabb szeretnék vele beszélni...

köszönöm,

Anna

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook