Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit lehet tenni egy tanárral, ha rendszeresen megalázza a gyerekeket? fórum

Mit lehet tenni egy tanárral, ha rendszeresen megalázza a gyerekeket? (tudásbázis kérdés)


1 2
50. Törpilla (válaszként erre: 49. - Sarosi)
2019. okt. 10. 13:08
Sajnos annak idején nem volt annyira nehéz ennek a foglalkozásnak a diploma megszerzése és sokan vannak pályán olyanok akik abszolút nem valóak pedagógusnak.
49. sarosi
2019. szept. 3. 16:31

Egy budapesti középiskolában megtörtént eset.


Gimnázium 3. osztályban az év eleji 2 napos osztálykirándulás alkalmával az osztályból többen, (5-6 fő, 17 évesek) előre jelezték az osztályfőnöknél, hogy nem kívánnak menni az osztálykirándulásra.


Erre meglepetésszerűen az osztályfőnök az egyik osztályfőnöki órát azzal kezdte, hogy behozott egy A4-es papírt lapot, ráírta filctollal, hogy "Balázs-show" és kiragasztotta a táblára. Majd fölényes hangnemben kirendelte és a táblához állíttatta azt a néhány diákot akik nem akartak elmenni az osztálykirándulásra, pellengérre állítva őket, és az osztály előtt sorban mindegyikőjüket megalázó hangnemben színvallásra kötelezte,hogy ugyan árulják már el, hogyan képzelik, hogy merészelnek nem elmenni az osztálykirándulásra. Sértette a tanárnőt ugyanis, hogy az ő általa szervezett osztálykirándulásra valakiknek "derogál" elmenni, miközben még (érvelése szerint) egy kisgyerekes kolléganője is képes velük tartani. Személyes sértésnek vette, és úgy állította be, mint hogyha az osztály többi tagját sértené, hogy az a néhány fő nem akar velük tartani az kirándulásra, illetve hogy az a néhány diák lenézi őt és a osztály többi tagját, ezért ne akarnak elmenni. Nagyjából mind ugyanazt felelték, hogy nem érzik magukat annyira jól az osztályban,hogy egy két napot a többiek között töltsenek, illetve volt aki nem felet, volt aki eleve ki se ment a táblához. Ráadásul arra kötelezte őket, hogy orvosi igazolást szerezzenek be. Pedig a két napos kirándulás egyik napja szombatra esett, amivel mindenki úgy rendelkezik ahogy akar, a pénteki napot pedig lehetett volna szülői igazolással igazolni.


Egyébként bármi okuk lehetett volna. pl: más fontos elfoglaltság, rossz szociális helyzet, nincs pénzük az osztálykirándulásra, zűrös családi élet, vagy olyan egészségügyi problémája van a diáknak ami miatt nem tud/nem akar elmenni, vagy bármi más amit nem akarna kiteregetni.

2015. nov. 13. 08:47

egy kiragadott példa:


A legutolsót azért kapta, mert tesin fekvőtámaszt kellett csinálni. A tesit nem szaktanár tartja.

Szóval fekvőtámaszt kellet csinálni, ahol a gyerekem úgy csinálta ahogy edzésen tanulta. A tanárnő meg leszidta, hogy nem tudja ezt se normálisan csinálni. (???? Végülis 3 éve heti háromszor szabályosan csinálja edzésen)

A vége az lett, hogy kapott érte egyest, mondván nem dolgozott tesin, ( tesiből egyes???)

Aztán ezt délutánra megfejelte egy osztályfőnökivel.

2015. nov. 13. 08:42

Kíváncsi lennék, hogy van-e akinek ok nélkül pikkel a tanár a gyerekére.

Arra is, hogy ki hogy oldotta meg helyzetet.

Ha esetleg pedagógus is klaviatúrát ragadna, azt is megköszönöm.

Nagy vonalakban, kitűnő tanuló a gyerek, ám eleven. ( de nem rossz!)

Normális-e, hogy az évkezdéstől számítva már 7 osztályfőnökije van?

Akikkel én beszélgettem pedagógusok, mind azon a véleményen voltak, hogy az osztályfőnökiket nem osztogatják csak úgy. Volt, aki 20 év után is csak egyet - kettőt adott.

A 7 nekem soknak tűnik.

Lassan ott járunk, hogy ha rosszul, a tanárnak nem tetsző módon vesz levegőt a gyerek, akkor kap egyet.

Ez mellett tanulmányi versenyekre viszik, amiket megnyer, sikeres a sportban, alapvetően jo az agyaik kvalitása. Ám félek, hogy a tanári hozzáállás elkezdi lerontani, és akkor meg van bélyegezve egy életre.

2011. júl. 11. 08:27

Soha nem felejtem középiskolai osztályfőnökömet egyben biológia tanáromat:)Mindenkit oltott de nagyon rondán,mikor is aztán kiderült (ő vallotta be érettségi előtt), hogy mivel otthon nem viselheti ő a nadrágot kénytelen az iskolában kiélni magát a diákokon.

Mára a szemétségekért megkapta méltó jutalmát,megvakult.Pont!!!

2009. aug. 21. 12:52
Kérni kell a felettesét, hogy rúgja ki!
44. Szutyi
2009. máj. 28. 22:07
A mi tanárunk még ki is neveti azt akinek a cetlije rosszul sikerült :S meg imád egyeseket osztogatni mindenkinek (közgáztanárunk sajna ilyen)
2008. okt. 14. 09:10
ááá,nekem is ő volt a kgt tanárom:S fúú de rohadtul útáltam úristen..nálunk pont a legszerencsétlenebbekbe kötött bele,meg mondjuk mindenkibe..nekem az összes dolgozatom max kettes lett pedig tök sokat tanultam rá..hát érdekes egy nő..
42. supin
2008. szept. 9. 14:54
nÉZD MEG MÉRT ALÁZZA??
41. Suhi (válaszként erre: 35. - Whitehill)
2008. szept. 9. 14:49

:DDDD

Talán azért ad 10 pontot, mert látja hogy halálra puskázzátok magatok

40. belnea (válaszként erre: 39. - Whitehill)
2008. szept. 3. 18:22

Ez az örök macska-egér, fekete-fehér, vansapkája-nincssapkája.

Lényeg a lényeg! Vannak szabályok, amiket BE KELL TARTANI, tök mindegy, hogy az illető kicsoda-micsoda. Tanítani-tanulni, kész ennyi az egész. A konfliktusokat pedig megbeszélni, mert ugye az ember kommunikatív

39. whitehill (válaszként erre: 37. - Belnea)
2008. szept. 3. 18:20
Most is megvannak. De az útvonaltervezés olyan hogy Mucsaröcsögénél balra a diófa után. Szóval szó szerint kell tudni egész Európa főbb útvonalait, ill vasúthálózatát. Szóval itt bizonyítsa be, hogy másoltam. Ha meg tudja, miért nem veszi el a puskát az egész osztálytól?
2008. szept. 3. 18:10

Sziasztok!


Minden csak kommunikációs probléma.

Ha bántalmazzák a gyermeket lelkileg és még pici és nem tudja megvédeni magát, mindenképpen oda kell állni a tanár elé gyerekkel az oldalunkon és megkérdezni szemtől szembe, hogy miért ilyen a gyerekkel és ha nincs rá normális magyarázat akkor határozottan kérni kell, hogy a tananyagra tanítsa a gyereket és ne az utálkozásra és ne tiporja a gyerek önérzetét mert panaszt tesztek a dirinél.


Ha egy tini lelkét tiporja a tanára illedelmesen még ha nehéz is, szóval illedelmesen oda kell menni a tanárhoz és megkérdezni miért olyan amilyen.... Pl. így


-Tanárnő kérem, megbántottam esetleg valamivel, hogy ennyire pikért velem??

Erre vagy az a válasz , hogy dehogy is, vagy az ,hogy igen.

Ha az elöbbi..


-Akkor kérem legyen kedves szorítkozzon a tananyagra, mert abból kell vizsgáznom és nem abból, hogy hogyan védjem meg magamat a lelki terror ellen.


Ha utóbbi a válasz, akkor meg kell tudni az okát, hogy miért pikkel a tanár és mellőzni azt.


Mellesleg szerintem azzal genyóznak a tanárok akikben látnak valamit , az lehet rossz és a jobbik esetben jót látnak és nem hagyják tespedni a gyereket.


Engem anno kiszúrt az első osztályos tanárnőm és csak mert olyan voltam amilyen gyűlölt.

Állandóan beírogatott az üzenőfüzetbe és már apáméknak feltűnt, hogy ez nem normális.

Az volt a csúcspont amikor beírta a Gizi, hogy


-T. Szülő!

Márti a szünetben az egész osztályt megverte!.......

Na igen, egy törékeny leánygyermek szétverte a 20 fős osztályt, ahol digi dagik is jócskán voltak.

Na apáméknak se kellett több bevonultak a suliba és számon kérték a Gizikétől, hogy hogy is képzeli ezt és, hogy szálljon le rólam.

Na attól fogva nyugtom volt.

37. belnea (válaszként erre: 35. - Whitehill)
2008. szept. 3. 18:05
Tudod az őskorban, amikor én jártam iskolába a dolgozatokat megőrizték! Lehet, hogy ez most sincs másként! Leellenőrizhető! Egyébként szerintem a tanár sem hülye, teljesen tisztában van vele, hogy lemásoljátok! Jó, az egyetemi, főiskolai dogáknál úgy osztályoz ahogy akar. Gondolod azokat végig olvassa? De a középiskolai az más tészta!
36. a74de3d08a (válaszként erre: 31. - 9df60c3431)
2008. szept. 3. 18:04

azért ez erős túlzás.

van egy-két ilyen tanár, de az írásbelikre nem tudnak még ők sem rosszabb jegyet adni a megérdemeltnél....

35. whitehill (válaszként erre: 34. - Belnea)
2008. szept. 3. 18:01
Pl.: mint már írtam, van nekem is öreg róka tanárom. Sose feleltet, csak doga van. Mi levisszük fénymásolóba azt a jegyzetet amit ő adott és azt mondja rá, hogy ezzel 100%-os dolit lehet írni, ha megtanulod. A fénymásolóban lekicsinyítik nekünk, mi meg szó szerint kiírjuk ami benne van. A 15 pontos feladatra mégis csak 10 pontot ad, és ha megkérdezzük: miért? csak vonogatja a vállát és nem felel. Vagy azt, hogy: ezt tudni kéne, esetleg: mert! :S
34. belnea (válaszként erre: 31. - 9df60c3431)
2008. szept. 3. 17:54
Szóval ezt azért nem igazán értem, hogy "pofára osztályoz". Szóval ha van egy témazáró, dolgozat, vagy akármi, aminek írásos nyoma van, akkor van egy kérdés és rá egy válasz amit a diáknak kell adnia rá. Aztán van olyan is, hogy van egy téma, amit írásban ki kell fejteni. Itt nem lehet olyan, hogy pofára osztályoz, mert vagy tudod a helyes választ és leírod, vagy nem tudod. Az más tészta, hogy ha feleltet szóban, akkor még a kákán is csomót keres és akkor szivat. Korábban is voltak, vannak és lesznek is ilyen problémák. Szüleiddel beszéltél már? Talán ők lennének az elsők, ők ismerik a jó és rossz tulajdonságaidat egyaránt!
2008. szept. 3. 17:54

Nyeld le a békát és röhögd ki a háta mögött :) Az segít, mert tenni nem sokat tudsz ellene :( Nálunk is van egy matuzsálem, aki szállítási útvonaltervezést tanít, mag jogot fog idén. Annál csak puskázva lehet átmenni, de legalább nem szivat. Az angollal voltam így kis 5.-es ként, hogy az a rinocérosz mindenképp meg akart húzni. Abban az évben metem át, és különbözeti vizsgát kellett volna tennem. Meg is tettem év végén, de nem azok a kérdések voltak benne, mint amikről szó volt, hogy lesznek. Akkor csapta ki a patáliát anya a nőnél és átmentem máshova jegy nélkül. Ott se volt jobb a tanár, pofára osztályozott, de nem buktam meg valahogy sose, eddig és remélem eztán se. :)

De azt hogy felveszed a tanárod beszólásait, nem ajánlom, sőt ne is tedd. Azzal érvelhet ellened, hogy megsértetted a személyi jogait.

2008. szept. 3. 17:49
Hát én szívesen átmennék egy fodrászképző iskolába, de anyám azt monta hogy akkor is itt fogok leérettségizni ha megbukok. Szóval már csak az a megoldás maradt hogy a tanár tér észhez.
2008. szept. 3. 17:28

Amúgy a tanárok sajnos mindenhol ilyenek vagy pofára osztályoznak, ami szintén nem jó.

Ahogy rossz gyerekek is mindenhol vannak. Van, amit nem lehet kikerülni jobb megbékélni vele.

2008. szept. 3. 17:26
Másik iskolát keresni..
2008. szept. 3. 17:21
Hát egyelőre csak magamban dühöngök. A többieknek sem montam hogy milyen gáz sztem hogy hagyjuk hogy egy klimaxos banya rajtunk élje ki magát. Majd meglátom hogy mi lesz. De ezeket már két évvel ezelőtt is hallottam. Hogy ilyen kis geci. Nem mostanában alakulhatott ki.
28. Suhi
2008. szept. 3. 16:49
nincs még egy hete, hogy elkezdődött az iskola... és már ilyen kitörések vannak...
27. a74de3d08a (válaszként erre: 26. - Df2a740c00)
2008. szept. 3. 16:23
igen, ez így van.
26. df2a740c00 (válaszként erre: 4. - 319cd6978b)
2008. szept. 3. 16:18
Hmmm, az eredeti témára térve, ahogy magamat ismerem, én biztos nem állnám meg szó nélkül, én a főiskolán keveredtem rendszeresen hasonló helyzetekbe, de az azért egy kicsit más már. Nem ajánlom, hogy a középiskolában kövesd a példámat, fontos, milyen jegyeket viszel tovább. Ahogy az ilyen tanárt ismerem, világraszóló balhét csinálna egy visszaszólásból, és kevés az az iskola, ahol a gyerek jön ki nyertesen az ilyenből.
2008. szept. 3. 16:14

akiről meséltem matek tanár....

egyszer jött egy csaj 2.-ban az osztályunkba (most a legjobb bnőm). A tanár megígérte, hogy mivel új így nem osztályozza le neki a felmérőt. Erre mégis megtette és természetesen 1-es lett szegénynek!

Én feláltam (a mai napig nem értem, biztos elborúlt az agyam, mert amúgy nagyon utálom az ilyen "majd én megmutatom" stílust), s mondtam neki a magamét. Hogy a tanár nő nem ezt ígérte szegénynek, meg hogy teheti ezt ha egyszer ezt meg azt modta...

Aztán beszólt, hogy akkor menjünk be az igazgatóiba és akkor ott mindent elrendezünk. Én erre: jó menjünk!

Aztán kussolt az öreglány egész órán, és a barátnőm nem kapta meg az egyest.

Ezekután még 2 évig tanított minket, és 25 emberből 22-en mindig megbuktunk.-gondolhatod!

Aztán összefogtunk a suliban és akiket tanított, azokkal mindegyikkel aláírattunk egy papírt. Plusz szóltunk a szülőknek, ők pedig a féléves megbeszéléseken összedugták a fejüket, szóltak az ofőnek, az ofő a tanári karnak, azok pedig az igazgatónak!

Remélem érted amit mondok? Belülről kell fűteni a kályhát!

Ha a szülők nem segítenek ott az osztályfőnök, (mert a diri nem biztos, hogy hisz nektek, főleg ha nem ma jött le a falvédőről), ha ofő sem segít, na akkor kell az összes tanár felfűteni!Panaszkodjatok nekik!

Nyugodj meg, a tanarak között is úgy terjed a pletyka, mint a lepra! :D

24. df2a740c00 (válaszként erre: 23. - Afrodita)
2008. szept. 3. 16:13

Igen, és azok a színek..sötétkék, és a piros egy azóta se látott árnyalata:)


Na jó, elhúzok az iskolaköpenyes fórumba:)

23. Afrodita (válaszként erre: 21. - Df2a740c00)
2008. szept. 3. 16:10
elég volt picit melegebb vasaló, aztán már lehetett is a kuka felé röptetni :-)
22. a74de3d08a (válaszként erre: 20. - Afrodita)
2008. szept. 3. 16:09

mikor én jártam középiskolába, a keresztet kivetették a fülbevalómból. akkor az volt a divat, hogy egy kis karikára kis keresztet tettünk. ill. tettünk volna, ha lehetett volna.... :-(

de ezen kívűl volt még sok dolog....

21. df2a740c00 (válaszként erre: 20. - Afrodita)
2008. szept. 3. 16:09
Istenem, a jó kis nylon iskolaköpeny:))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook