Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Találtam 17 milliárd forintot! cikk

Találtam 17 milliárd forintot!

Gazdasági válság? Pénzügyi nehézségek? Ugyan! Sokan gazdagok vagyunk, csak nem tudunk róla! (Természetesen vannak, akiknél nincs mese: bármit tesznek, tényleg vékony a pénztárca.) Engem sokszor kicsinyesnek tartanak, mert megtanultam spórolni, takarékoskodni. Sokan keresik a trükköt, hogyan lehetne jobban kijönni a havi bevételből. De legalább ugyanannyian legyintenek: mit görcsölsz azon az 5, 10, 20 forinton?
Találtam 17 milliárd forintot!

Szándékosan nem ejtek szót az élvezeti cikkek fogyasztásáról, mert nem szeretnék belegyalogolni senki komfortérzetébe. Tehát nem várom el a dohányostól, hogy vegyen havonta eggyel kevesebb doboz cigit, a kávéstól, hogy ne igyon napi hat kávét, elég a három is.

Nem szólok az alkohol, az egészségtelen üdítők fogyasztásáról, a hizlaló, ám endorfint termelő nassolásokról, amikkel szintén sokat lehetne megtakarítani.

Vagy a meglátott mütyürkéről, ami ugyan teljesen haszontalan, de olyan cuki, és alig pár száz forintba kerül!

A hiúságunkra fordított dolgok közül csak egyet ragadok ki: a hajfestést.

Az őszülőt még értem, fiatalabbnak érzi magát a korrekció által, de fel nem foghatom, hogy egészséges fiatal nőknek miért kell drága vegyszerekkel roncsolni a hajukat, szennyezni szervezetüket és környezetünket. A szőke fekete lesz, a barna szőke.

A születetten gyönyörű, lángoló vörös hajú nő hiába festi sötétre a haját, a szemöldöke, a szeplői elárulják; nem beszélve a messziről ordító, természetellenesen vörös, lila, rózsaszín árnyalatokról.

Még sorolhatnám, de nem teszem. Vagyis mindenki szerezzen magának azzal és annyi örömet, komfortérzetet, önbizalmat, amennyit akar.

(De legalább ne panaszkodjon, hogy kevés a pénze.)

Meg különben is, sok más helyen esett fentiekről szó, pl. az egészséges életmód kapcsán.

Amire gondolok, az több más olyan dolog, amivel minimális odafigyeléssel háztartásonként havonta legalább 1400 Ft takarítható meg. Beruházás nélkül!

Hm, szinte már látom a legyintő kezeket, fintorgó orrokat: a mai világban ez nem is pénz!

Dehogynem, igenis az.

Tessék kiszámolni, hány szendvics, mennyi gyümölcs jön ki belőle. Tovább számolva: éves szinten kb. 17000 Ft. Ugye, így már jobban hangzik? 1-2 kisebb karácsonyi figyelmességre futja belőle.

Tekintem hazánk lakosságát, s azt mondom: vegyünk csak 1 millió olyan háztartást, ahol ketten nem figyelnek oda dolgokra. Máris megvan a 17 milliárd.

Hogyan? Mindössze egy tucat olyan dolgot vettem, amivel valószínűleg minden háztartás havonta találkozik (biztosan lehetne találni többet is).

Gondolatébresztőnek ennyit.

A későbbiekben részletezem vizsgálatom eredményét.
Írta: syria, 2009. február 7. 11:03
Fórumozz a témáról: Találtam 17 milliárd forintot! fórum (eddig 191 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook