SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Hihetetlen.
Bementem a navhoz, hogy a beadott igényem alapján megnézzék, kapom-e.
Nem tudják, folyamatban van.
Mondom neki, hogy az biztos nem ma dől el, hogy kapom e vagy nem, most már csak az utalásokat indítják.
Válasz: de, folyamatban van.
Mondom: még most a napokban nyálazzák át a papírokat, hogy xy kap vagy sem?
Válasz: nem tudja, várjak.
Ügyfélszolgálati folyamatok fejlesztésével foglalkozom, magyarország lakosságánál több ügyfelet kezelő vállalatoknak, de ha ilyen (nem létező) folyamatokat adnék ki a kezemből, már nem dolgoznék.
Hagyjuk is, a magyar bürökrácia mindig is ilyen volt.
Sziasztok
Azlenne a kérdésem hogy a ténylegesen levont adó előleget kapjuk vissza?
Köszönöm a választ!
Mert nem kaphatsz többet vissza, mint amennyit befizettél.
Az adókedvezményt bevalláskor a járulékokból érvényesítheted.
Szép reggelt mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Már nem igazodik el a sok információban. Az én esetemben van 2 gyermekem az előző házasságomból. A mostani férjemmel tavaly május óta vagyunk férj és feleség. Decemberben elektronikus úton leadtam az igénylést az SZJA visszatérítésre. Így is jár neki hogy nem a vérszerinti gyerekei? A családi pótlékot én veszem igénybe.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Szép napot mindenkinek
Hogy lehet ilyen kevés a fizetésed? Vagy nem egész éven dolgoztál? Mert még minimálbér mellett is olyan 300 körül vissza lehet kapni februárban.
A lényeg, hogy így a 65.sorban lévő összeget kapod meg most és a járulékokból is fogsz majd tudni visszakapni az adóbevalláskor. Majd a rendszer kiadja hogy mennyit.
A munkáltatótól kapod az M30-as nyomtatványt, az azon szereplő 65.sor a lényeges.
"Mondjuk ettől függetlenül úgy is meg kell csinálni a könyvelövel a családi adókedvezményt.." Az egyáltalán nem biztos. Mert ha kijön a visszakapott adódból a családi adókedvezmény, akkor azon felül már nem jár semmi. Ettől még persze az adóbevallást be kell nyújtani.
Sziasztok!
A 65. Sorban látott összeget sokat írjátok. Azt hol látjátok? Küldött róla a nav valami adatot ahol ez látható?
Ahogyan látom jó sokat csalódtak a visszakapott összegben. Kíváncsian várom én mennyit kapok vissza.
Mondjuk ettől függetlenül úgy is meg kell csinálni a könyvelövel a családi adókedvezményt..
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés