Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szilvás-mazsolás hús recept

Szilvás-mazsolás hús recept

A Szilvás-mazsolás hús hozzávalói:
Hozzávalók:

8 szelet közepes vastagságú hús (marha, sertés, pulykamell)
25 dkg aszalt szilva
15 dkg mazsola
2 nagy fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
vörösbor

bors
olaj


A Szilvás-mazsolás hús elkészítési módja:
Elkészítés: A húst besózom, enyhén megszórom borssal. A hosszában felszeletelt lilahagymát és a zúzott fokhagymát olajon hirtelen átfuttatom, ráteszem a hússzeleteket. Kevés vörösbort öntök alá, átsütöm. Megszórom az aszalt szilvával és a mazsolával. Ráöntök még 2-3 dl vörösbort, és tovább párolom. A puha húst húst tálra helyezem, a szaftot enyhén behabarom, ha kell, öntök alá még vörösbort, és a húsra locsolom. Köretként párolt rizst kínálok hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A szilvás-mazsolás hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook