Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvás "kenyér" recept

Szilvás "kenyér" recept

A Szilvás "kenyér" hozzávalói:
30dkg szilva
5dkg mazsola
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojás
5dkg margarin
15dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
20dkg liszt

A citromos mázhoz:
20dkg porcukor
2 evőkanál citromlé


A Szilvás "kenyér" elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt szilvát elkeverjük a mazsolával és a fahéjjal. Majd hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a margarint (kicsit olvasszuk meg), a porcukrot és a vaníliás cukrot. A kikevert tésztát elvegyítjük a sütőporral elkevert liszttel, végül a fehérjékből felvert habbal. Margarinnal kikent, lisztezett hosszúkás formába öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük. Amikor kihűlt, bevonjuk a sűrűre kevert mázzal.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvás "kenyér" elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook