Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek szülés után mikor érdemes elkezdeni próbálkozni a kistestvérrel?Mennyi az ideális korkülönbség két testvér között? fórum

Szerintetek szülés után mikor érdemes elkezdeni próbálkozni a kistestvérrel?Mennyi az ideális korkülönbség két testvér között? (tudásbázis kérdés)


15. katácskák (válaszként erre: 9. - Norahhh)
2008. júl. 24. 17:10
Ha bele szólhatok illetve írhatok akkor vedd könnyebben a Tesód, NEKED úgy is mint IKREKNEK ez a legjobb.És fQleg legyen önbizalmad Vele szemben is. Biztos Q komlyan veszi magát nagyon illetve az ö szerepét, szinháznak veszi az életet az Oroszlán már csak ilyen. Nálunk is ilyen volt a helyzet, sQt..Aztán az asztrológia segített. Szuper, hogy nyított VAGY ÉS érdeklQdQ. Ja és az ascendens is számít, nemcsak a NAP-JEGYsQt a HOLD állása is stb. Remélem nem vetted kioktatásnak amiket írtam. üdvözlettel
14. katácskák (válaszként erre: 7. - Danica16)
2008. júl. 24. 16:53
Köszi, hogy írtál , hogy most mi a helyzet..MINDEN JÓT NEKTEK IS ÉS MINDENKINEK.
2008. júl. 23. 16:35
Spock doki és a szakértők szerint 3 év a legideálisabbb a terstvérek között, mert az értelmben már nagy különbség, de még el tudnak egymással klasszul játszani.
2008. júl. 23. 13:59
Nekem 29 hónap van a nagyfiam és az ikrek között! Nem akartunk túl hamar kistesót/kat, mivel Én úgy voltam Vele míg oviba nem megy a nagy, addig had legyek csak az övé! Viszont azt sem akartam hogy ahogy megszületnek a kicsik Ő egyből menjen oviba, nehogy azt érezze Ő már nem fontos! Így fél év után mehetett ovódába! Már két és fél évesen gondoskodó tesó volt, most meg már jól el is játszanak együtt, de veszekedés azért mindig van valamin!
2008. júl. 23. 13:33
Csak úgy mellékesen, külöNbség, N-el. Máshol is láttam M-vel írva, bántja szememet. BOCSI!
2008. júl. 23. 11:19

Nekem 18 hónap van a gyerekek között.

Az első szülés után azt mondta a doki, hogy nem kell védekeznem, mert ha szoptatok az valamiféle védelmet jelent.

császáros voltam és azt tanácsolta a doki, hogy mi ne kapkodjunk, mert nekem amúgy is életmentő volt a műtétem és örülhetek, hogy jól össze tudtak rakni.

Na de én azt gondoltam, hogy mihamarabb szeretnék testvért a babámnak, úgyhogy így sikerült.

18 hónap és 3 nap a pontos korkülönbség.


Nekünk ez az ideális.

Nem könnyű de rettenetes milyen jó tesók.

Na és az a jó, hogy az első fiu lett a második meg kislány.

2008. júl. 23. 11:00

Szerintem ezt előre nagyon nehéz megmondani.

Mindenkinek más a nézete.

Nemcsak családfüggő, hanem gyerekfüggő és nemfüggő is. Mármint hogy fiú, vagy lány.

És tudom, hogy sokan nem hisznek a horószkópban, de bizony megmutatkozik a gyerekek-gyerek és gyerek-szülő viszonyban.

Előttem van néhány példa.

Köztünk a nővéremmel van 9 év és 9 hónap. Én ikrek vagyok, ő meg oroszlán. Soha az életben nem jöttünk ki egymással és szerintem nem is fogunk. Mind a kettő elég domináns jegy.

A tesómnak másfél év korkülönbséggel született két lánya. Már ebben a korban is rettenetesen nagy a testvérféltékenység, ugyanis a nagy folyton ütötte volna a kicsit ha nem figyeltünk volna rá minden pillanatban. Ezen a nehéz időszakon átjutottak,( a szülők is) most már együtt járnak szórakozni, megbeszélik a fiúügyeket, sőt volt, hogy fiútestvérekkel jártak.

Nekem van három gyermekem, az első fiú a két kisebb lány. A két nagy között 4 év van, a két kicsi között 7, így tehát a nag és kicsi között 11, ami az én tapasztalatomból (lsd. tesóm) nem lenne ideális, de mégis az, ugyanis a két kicsi bálványként néz fel bátyusra, aki pedig félti, óvja és védi őket. Nem mellékes hogy mindhárom föld jegy és fantasztikus a harmónia közöttük.

2008. júl. 23. 10:55

Nekem két év van 2 lány közt (8 & 10 évesek), szerintem ez így jó. A pici 1,5 éves korától tudnak együtt játszani, kijönnek egymás barátnőivel is. Mivel azonos a nemük, így egyforma az érdeklődési körük is. Persze azért - mint jó testvérekhez illik - veszekednek is, marják egymást helyenként.

Nekik így biztos jobb, nekem volt egy kicsit rázós az 1. év a 2 kicsivel, mivel kétféle napirendet kellett valahogy összehozni, és mindig mást akartak.

7. Danica16 (válaszként erre: 5. - Katácskák)
2008. júl. 23. 10:45
most minimum egy évet javasolnak a kettő között, ismerősünknél most született a második baba, ők nem várták ki az egy évet, így 10-11 hónap van a két gyerkőc között, és a második emiatt koraszülött lett
2008. júl. 23. 10:42
Szerintem minnél előbb annál jobb nekem két lányom van és mikor terhes lettem a nagyobbik még nem volt két éves se
2008. júl. 23. 10:42
Nekem annak idején, azt mondták mininum egy évet várjak aztán.. Erre mit ad az ég 2 hónap után terhes lettem a Dokim azért vetette el velem,hogy ne legyen nyított gerincü a második baba. De ez 30 éve volt. Lehet, hogy most már másképp van.Szerintem kérdezd meg a Dokit is.Jó Egészséget és Sok Boldogságot az Egész Családnak.
2008. júl. 23. 10:38

van már ilyen fórum szerintem...

egyébként mi már tervezzük a következőt, most 9és fél hónapos a fiam

2008. júl. 23. 10:38
Mindenkinél más. Olyan szempontból ha kicsi a korkülömbség a gyerekeknek jó (14-15hó)ú, mert egymáshoz nőnek. A szülőknek nehezebb,mert 2 picovel kell foglalkozni. A 3-4 éves körkülömbségnél viszont a nagyobb testvér gyakran féltékeny a kicsire, még akkor is ha nagyon várta és szerette volna, hogy neki legyen kistesója. Okosat nem lehet mondani szerintem, ez családfüggő mennyire tud segíteni férj, nagymama, nagypapa vagy akárki. Sok sikert a babaválaláshoz!
2008. júl. 23. 10:37
nekem 20 hónap van a kettő között,nekm jó igy mert az első 34 hós a második 14 hós.Már tök jól eljátszanak együtt.különböző nemüek.
2008. júl. 23. 10:33
Szerintetek szülés után mikor érdemes elkezdeni próbálkozni a kistestvérrel?Mennyi az ideális korkülömbség két testvér között?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook