Szerintetek mikor aratják a tarhonyát? (tudásbázis)
Köszönöm a palántákat, de ez a mennyiség számomra nem termeszthető gazdaságosan, 1 holdnál kisebb területem egyik fajtánál sincs, ez meg egy virágcserépbe is elfér. Így oda adtam az unokámnak, hogy mint a babot cserépbe tegye. Majd meglátom, hogy mennyire szapora fajta.
A Szulákjaim nagyon furcsán nézték a palántákat elsőre, majd az eddigi kacarászás helyet, hangos nevetésbe törtek ki, mikor jeleztem, hogy ez is tarhonya termesztési alapanyag.:-DDDDD
:DD
Na jól van, de nem tudtam beszerezni, van valakinek véletlen, aki kölcsön tudná adni?
Elektronikus formában is jó :))
Miért adtátok el?
Nagy felelőtlenség.
:DDD
Azt gondolom, a férjed hiányosságokkal él együtt.... :)))
Ez a fórum élő bizonyítéka annak, hogy termesztik, és na. ;)
:DDD
Majd jól kizárnak a fórumból. :D
Arról, amit a szeleburdi tarhonyaevők elfelejtenek elpalántázni. :)
Persze, küldök. Már ki is virágoztak itten szépen. :)
Érkezik: tegnap este 19-kor. :)
Mikor még fiatal voltam és udvarolt a mezőgazdász férjem, megkérdezte, hogy terem a tarhonya.
Gondoltam, ha így kérdi, biztos nem fán, mondok bokrot.
Válasz:
- gratulálok, gyúrják.
Hát voltak 22 évesen hiányosságaim, nem mondom.
Itt éppen nagyon jó idő van...
Szóval elbactam... :/
Majd rendelek neten, biztos van olyan, aki nem ilyen kelekótya.
:D
Olyan hamar ?
Az az igazság, hogy nem "szóval" aratják a tarhonyát henem, ki kézzel, ki aratógéppel és van aki kombányal.
A tarhonyásban, csak a szulákok hangoskodnak, Ők a felelősei annak, hogy jó hangulat legyen és körbe hordozzák a tarhonya pálinkát, az aratás ideje alatt.:-)
Uh! Holnap lesz a Zsuzsánna" napi tarhonya betakarítás.
Nagy szükség lenne még dolgos kezekre, aki tud és akar, jöjjön kérem! :)
Szívesen látok bárkit. Teljes ellátás, jó kedv garantált. :)
Bizony Évi már régen jártál erre is. Remélem nem csak olyan fellángolás féle nosztalgiázó hangulat hatására néztél körbe a Hoxán.
Van egy új játék a Bakancslista, igaz a Tesód sokat mérgelődik miatta, de hát maximalista magával szembe.:-)
Köszönöm szépen a választ!
Szeretnék édes tarhonyát is, de errefelé egyszerűen nem is ismerik!
Február 13. nekünk egyébként is fontos, de külön örülök, hogy akkor van az aranytarhonya napja is!
További ajánlott fórumok:
- 160, -Ft=1 CHF Szerintetek lesz ebből valami? És mikor?
- Ettetek már rakott tarhonyát?
- Hogyan készíted a tarhonyát?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Hogy készítsem a - Virslis tarhonyát -?
- Rakott tarhonyát szeretnék csinálni, bele tehetem a tegnapról maradt pörköltet?