Szerintetek melyek a legkülönlegesebb nevek? (tudásbázis)
Sőt adott vezetéknévvel még az Ilka is tetszett egy időben.
XX (két rövid szótagos vezetéknév) Ilka Borbála.
Nem gyakori név, de nekem tetszik a Borbála, a Boróka is. Megfelelő vezetéknév mellett igen, adnám a gyerekemnek.
Nekem az sem mindegy, a vezetéknévvel együtt milyen zenéje van annak a névnek.
El szoktam sütni a valós történetet, Lászlóék kislánya Ibolya lett
Ebben még nincs is semmi különleges, de a leányzó, felnővén, egy Ibolya László nevű férfiúhoz ment feleségül.
Ibolya Lászlóné, született László Ibolya.
Nekem nem volt mázlim. Az anyám a terhesség vége felé olvasott több József Attilát, ezért eredetileg a Flóra nevet kaptam.
Megváltoztattam.
Szerintem meg az ilyen nevek pont, hogy gyerekkorban hátrányosak. Felnőtt korban sokszor még kapóra is jön, ha valakinek különleges neve van.
Egyébként én már nem is nagyon tudnék különleges nevet mondani.
Manapság az lett ritka név, ami még az én gyerekkoromban gyakori névnek számított. László, Zoltán, Péter stb...
Különben van a panelunkban egy kislány akinek a neve Vörös Bíbor...most meg emegy', de 30 éves nőként így fog bemutatkozni?
Én saját gyereknek inkább névre hasonlító nevet adnék, mert ezt később a gyerek is megszívhatja.
RENGETEG ILYEN NEV VAN
SUNDAY
ZANDAYA
APRIL
AUGUST
THIAGO...…..es meg hosszasan tudnam folytatni
Nekem az Eulália volt a favorit Lánynevem ( Kosztolányi után . ... szépen csevegőnek, Euláliának ) olyannyira hogy terhes koromban a magzatom hogy létéről igy érdeklődtek a kollegák : Hogy van az " Ákos vagy Eulália
Természstesen betartottam név álmom: de fiú lett )
Igy jobb hiján egy gyönyörű éjfekete macskát hivtunk Euláliának ( ő volt a Lálicica )
Orsós Hófehérke
Ez valós név:)
Zoárd.
Eulália.
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek, amelyek személynevet is tartalmaznak /BUDApest, SzentENDRE stb/
- Mi volt a legkülönlegesebb keresztnév aminek a viselőjével eddig találkoztál?
- Ismert nevek, melyekben egy növény, vagy állat neve szerepel.(pl. CSERháti Zsuzsa, TINÓdi Lantos Sebestyén)
- Melyek azok a filmek amik szerintetek kihagyhatatlanok?
- Melyek a most divatos nevek?
- Melyik volt az a legkülönlegesebb étel amit valaha főztél/sütöttél?(és ehető is volt):)