Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintetek ciki, hogy egy két éves gyerek tudja a betűket? fórum

Szerintetek ciki, hogy egy két éves gyerek tudja a betűket? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2010. okt. 2. 13:30

Nem baj, én unokaöcsém most 6 éves, és már elég rég nem használja a " betűs szőnyeget " ezzel csak azt szeretném mondani hogy ő is kiskorában tanulta a betűket igaz az utcán nem mondta őket de amikor a szőnyegen játszott kicsinek akkor mindig kérdezte és mondta is őket és ez a szivacsos szőnyeg kisgyerekeknek van kitalálva :-))

nem elvárás hogy tudja mert jó puha amúgy is csak egy kellemes mellékhatás és igenis érdeklődőek a gyerekek, és ha felnőttek válaszolnak nekik akkor tanulnak is, lehet az anyuka nem is akart ezzel foglalkozni mikor mondjuk a gyereke érdeklődik valami iránt és ezért is volt rád mérges,

kifejezetten betűre tanítani azt én is ellenzem, mert legyen még gyerek a gyerek, de ha ő érdeklődik és mint mellékhatás " ráragadnak az ismeretek " legyen az akár betű vagy vagy bármi más ami érdekli, annak szerintem is örülni kell,

31. Tamianyu (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:30

Az ismerősöddel van baj nem a gyerekeddel!Gondolom besárgult az irigységtől ezért kelt ki magából.

Én komolyan nem értem néha az embereket.Annyira utálatosnak tartom a kismamák részéről ezt a fajta rivalizálást,hogy kinek mit tud a gyereke,mekkora súllyal született,mit csinál mit nem...stb.Mert ugye sokan legek akar lenni.Ha egyeseken múlna 10 kg-s gyerekek potyognának ki belőlük,4 hósan járnának beszélnének,de némelyik 1 évesen már egyetemre járna.Mire jó ez?Akié meg nem leg semmiben,az rosszindulatú és irigy a másikkal,ha az övé ebben-abban gyorsabban fejlődik.Nekem a 2 nagyobb nagyon korán beszéltek.Alig múltak egy évesek,és elkezdtek folyékonyan nem pöszén beszélni.Ők meg pl számoltak.Mi sem erőltettük,de annyira fogékonyak voltak rá,hogy 1,5-2 évesen elszámoltak 25-30-ig.És ezt szórakozásnak vették.A fiam pl alig 2 éves elmúlt,és szinte az összes kocsi márkát felismerte.Ahány autót láttunk mind meg tudta mondani milyen.Szerintem az a baj,amikor valaki mások gyerekéhez hasonlítgatja a sajátját,és ezért magának csinál problémát.

30. cb82b220ce (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:29
Nem baj! Az a baj, hogy az az anyuka aki ezt mondta nem normális! Ehez miért kéne pszihológus? Te jó isten! Ritka primitív egy nőszemély lehet. Én inkább büszke lennék rá de tényleg. Feleslegesen aggódsz és agyalsz. Lehet, hogy a fiadból zseni lesz :-)
29. Médy-25 (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:28

Szia!

Egyáltalán nem ciki! Nyugodtan legyél rá büszke! Az én fiam ilyeneket nem csinál még most sem (4 éves)..érdeklődik,de azért nem tudja! És engem ez sem zavar..! Minden gyerek más! Lehet irigykedik...és egyáltalán nem kell pszichológushoz vinni!

A keresztlányom 6 éves és kb. két éve tud írni( nyomtatottan)! Az sem ciki..ez érdekli! Van olyan ismerősöm,aki ovodás korába a szorzótáblát tanulta..ez érdekelte,anyja ovónő volt,és ő sem szégyelte..büszke volt rá! És okos is a fia! És a keresztlányom is nagyon okos..és ettől a fiam is :D,hogy ha tud többet,ha nem..ő mondjuk nagyon figyeli a keresztlányomat,és sok okosságot megtanult tőle..én hiába tanítottam,de ennek valószinű így kell lennie! És helyesen tetted,hogy mondtad neki a betűket,ez a normális..és nem az,hogy ha azt mondja a gyereknek,hogy majd ha nagyobb leszel megtanulod! Jól csinálod! Kerüld az anyukát a játszin,mert teletömi majd hülyeséggel a fejedet! Ne hagyd magad! :) Én dadusként dolgoztam mielőtt megérkezett a gyerkőc..sok gyerekkel találkoztam már,és sok féle anyukákkal..! Légy büszke rá,hgoy ilyen hamar felfog dolgokat! :)

2010. okt. 2. 13:28
Szerintem ez hülye kérdés. Mi a fenéért lenne ciki?? Ezzel büszkélkedni kéne nem azon agyalni ciki-e? Az a ciki, hogy ezen agyalsz!
27. struki (válaszként erre: 13. - Encifinci)
2010. okt. 2. 13:27
Igen, ezt most mondta egy barátnőm, őneki két nagy fia van, akiket imádok. Úgyhogy most arra megyünk, hogy ez az anya betű, ez a doktornéni betű, és próbáljuk már e szerint mondani, úgyhogy most mi is áttértünk erre, de persze most meg már valamit így, valamit úgy mond. Reméljük nem lesz belőle gondja később.
2010. okt. 2. 13:26
Szerintem ez egyáltalán nem ciki. Sőt! Nagyon ügyes, okos kisfiad van !!!
2010. okt. 2. 13:26

Szia!


Szerintem orulj neki, az en fiam es a lanyom is tudja a betuket es a szamokat/ A szamokat harom nyelven/ Nekem is vannak akik banto megjegyzest tettek, hogy miert nem mast tanitok nekik, en ezzel nem foglalkozok. Viszont azzal igen hogy az oviba a 3.5 eves fiamat a tanarno naponta 20-30 percben olvasni tanitja, meg egyfolytaba rajzoljak a betuket. Es dicseri, hogy milyen szepen fejlodik.

Szerintem fejleszteni kell, es nem visszahuzni csak azert mert egyes anyukanak ez nem tetszik.

24. struki (válaszként erre: 12. - Jersseygirl)
2010. okt. 2. 13:23

Hát szeretem is nagyon, ő az életem, és büszke vagyok rá nagyon.

Ő viszonylag korán kezdett beszélni, 8 hónaposan már mondott pár dolgot (apa, anya, mama, papa), egy évesen már két betűzve, vagy "átnevezve szavakat" beszélt, másfél évesen pedig már összetett szavakat, kisebb mondatokat mondott. (Fél évesen már a kis kezével sütötte a pogácsát, integetett.) Most két évesen pedig már teljesen szépen beszél, néha a ragokkal van egy kis baj, de már elmeséli az apának este, hogy merre jártunk, mit csináltunk. És persze büszke vagyok rá, viszont tisztába vagyok vele, hogy ő sem csodagyerek. 11 hónaposan kezdett mászni, és ez annyira tetszett neki, hogy csak 16 hónapos korában kezdett menni. Óvatos típus, most, két évesen jutottunk el arra a szintre, hogy egyedül fel mer menni a csúszdára, és lemer csúszni egyedül. Szóval ezen a téren pedig le van maradva.

De ezzel úgy vagyok, hogy egyikben erősebb, másikban gyengébb. Ezért is nekem ez nem volt annyira kirívó, hogy megtanulta a betűket. Őt ezek a dolgok sokkal jobban érdeklik, mint felmászni a mászókára, vagy mint szétpakolni mindent. Ő nem mászókázik, hanem a városban sétálunk naphosszakat kézenfogva, és a tv-tornyot nézi, tudja a szőkőkútak és szobrok nevét már előre, és már megmondja, melyiket szeretné megnézni, hová menjünk. Őt egyszerűen ezek a dolgok érdeklik. Ha megkérdezem, hogy játszótérre menjünk, vagy sétálni, akkor ő a városi sétát választja. Bár ez lehet azért is van, mert családi házban lakunk, van itthon hintája, csúszdája, és lehet ezért nem vágyik játszótérre. Heti kétszer ha tehetem, mindenképp elviszem játszótérre, hogy gyerekek között legyen, de a többi esetben oda megyek vele, ahová ő szeretne menni.

Nem gondoltam, hogy esetleg ezzel árthaok neki. És tegnap ez a nagy lerohanás kicsit levert. Egész éjjel nem aludtam, ezen járt az agyam. Ő szerinte az a normális, hogy a gyerek felmászik mindenhová, ugrál, szétpakol, kipakolja a fiókokat. Ilyen egy normális gyerek. Nem tudom, persze én sem vagyok tőkéletes, és biztos én is hibázok, de nem gondolnám, hogy annyira rossz anyuka vagyok, mint ahogy azt tegnap megaptam.


Köszi a sok pozitív választ, most azért kicsit megnyugodtam.

2010. okt. 2. 13:20
ez nem baj, csak az olvasástanulásnál lehet gond abból ha a P pé és a pad péadé lesz, mint ahogy elébb valaki jelezte is
22. 46f2f563a1 (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:15

Dehog baj

örülj neki hogy ilyen okos

2010. okt. 2. 13:15
Akkor most már tudod, hogy kit kell udvariasan elkerülni.
20. Titánia83 (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:14

Irigy volt! :(

Nem ciki, sőt szuper!

A hölgyet kéne elküldeni pszichológushoz!

19. dius81
2010. okt. 2. 13:12

Az én fiam meg több mint egy éve ismeri a betűket, tud írni és majdnem , hogy folyékonyan olvas és még csak nagycsoportos...


SZtem a nő nem komplett, amúgy meg mi köze hozzá????

tuti az irigység beszélt belőle....

2010. okt. 2. 13:11

Egyáltalán nem ciki, sőt! Valóban legyél büszke rá.

Ez ugyan olyan normális dolog, mint ahogy sorolja a

rajzfilmfigurák neveit, vagy betéve ismeri és megnevezi az utcán a különféle autókat.Leköti, érdekli, ez a lényeg. Egyre több ilyen dolog fog előjönni belőle.A mai kicsiknek elképesztően vág az agyuk. Olyan szöveget nyomnak okosan, logikusan, hogy az ember eldobja magát az ámulattól.Én így vagyok a most 3 éves kis unokámmal. Csak álmélkodom és örülök az okosságának. Örülj Te is!!

2010. okt. 2. 13:09
Az enyém is ismeri kb. az abc felét, és akárhol meglátja, mondja. Mi sem erőltettük.
16. 04e95f637a (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:06
Irigy volt!Miért baj?A tesóm lánya,4 évesen már 100 ig számolt!Ezek a gyerekek már nagyon okosak! :)))
15. csizmatomi (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:05

Az én fiam (3 éves múlt) is olvassa az utcán az autók rendszámtábláit... Igen, ilyenkor elhűlnek egyes emberek, hogy "naháááát..." valaki meg viccesen megjegyzi: "nem kell járnia majd első osztályba..." stb.

A fivérem fia is 2 éves múlt mikor megtanulta a betűket meg számokat... (úgy látszik, családi vonás :D )

A kérdésre válaszolva: szerintem nem ciki, nem kell pszichológushoz vinni, nincs ezzel semmi gond.

2010. okt. 2. 13:04

dehogyis,a gyerekek nem egyformák,neki a betük jol mennek..a másik anyuka gyerekéé biztos még nem tudja...ez zavarja:)


az enyém se tudja,sőt beszélni sem akar még,de ettöl még nem szólom le,ha más gyereke ügyes valamiben...légy büszke rá, h érdekli,s ilyen fogékony:)

2010. okt. 2. 13:03

Szia!

Nem baj ha tudja a betűket én viszont most avgyok bajban mert anno őt is ez érdekelte..3 évesen figyelemelterelésként a betűs hűtőmágnesek voltak a hűtőn és azzal foglalatoskodtunk miközben evett mert csak így tudtam megetetni nagyon rossz evő volt..de ez egy másik fórumhoz tartozik.....a lényeg a lényeg ő most elsős és bajban vagyok mert én mint naív szölő úgy tanítottam neki hogy a K az ká betű a T az té....csak hogy a suliban ez nem így van ám...ott kö meg tö van és most tanulják a szavakat hangokra bontani és nekem a kád betűzése nála így néz ki ká-d ,azt hiszi a ká az egyben van ..szóval most jön a fekete leves:(

2010. okt. 2. 13:03
Szerintem nagyon örülhetnél hogy ilyen okos manód van:) nyugodtan elégisd ki a tudásvágyát de ugyanakkor tényleg ne eröltesd csak ha ő kérdez. Egy okos gyerek nem csak áldás felelőség is oda kell figyelned hogy igenis fejlődjön de legyen pihenésre is idő meg a kortársaival való játszásra is. Aki tényleg nagyon okos az bizony megmutatkozik már ilyen kicsi korban is :). Szeresd nagyon a kicsit!
2010. okt. 2. 13:02

Nem baj, legfeljebb akkor lesz némi gond, amikor iskolába kerül, de ezt majd akkor lesz ajánlatos a tanító néninek megmondani. A mostani elsősök már szinte kivétel nélkül ismerik a betűket, de már az óvodások is. Az okozhat majd gondot, hogy a gyermekek nem azonos betűismereti szinten lesznek. Az enyém is tudta, hogy a, mint alma, b mint béka és így tovább.

Az persze nem ártana, hogy az életkorának megfelelő mondókákat, verseket, meséket hallana.

Öreg néne őzikéje, W. Sándor verseket, Sün, akit meg lehet símogatni, stb.

10. a9ac184d01 (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 13:01
az ismerős anyuka a ciki, nem a gyereked.
2010. okt. 2. 13:01

Nem baj!!! Légy büszke rá!:)

Az írígy anyukákkal meg ne foglalkozz!

8. Sylvia81 (válaszként erre: 4. - A6d5a14c21)
2010. okt. 2. 12:59
Jujj, de igaz!!!!!!!!!!!!!!!
2010. okt. 2. 12:59

Szerintem a kedves ismerős anyuka fejecskéjében van a legnagyobb baj!!!

Ha érdekli a gyereket, miért ne mondanád meg neki??? Még mindig jobb, mintha valami gyilkolászós játékot akarna folyton játszani...

2010. okt. 2. 12:59
Szerintem egyáltalán nem baj. Ha ezt magától kezdte és ezenkívül más is érdekli, ami általában a korabeli gyerekeket, ne foglalkozz vele, mit mondanak mások.
2010. okt. 2. 12:58
Dehogybaj! Örülj neki és legyél rá büszke!
4. a6d5a14c21 (válaszként erre: 1. - Struki)
2010. okt. 2. 12:58
Persze,hatalmas baj,hogy a gyereked többet tud az övénél!:))neki biztosan az...
2010. okt. 2. 12:58
Szerintem az a baj, hogy nem válogatod meg kellőképpen az ismerőseidet.:)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook