Szerinted miért nyomták/nyomják el a nőket ebben a világban? (beszélgetés)
"A kövér nő nem igazi nő...
Ha kicsi a melled akkor nem vagy nőies?"
Ezeket a problémákat speciel szerintem a nők gerjesztik egymás között, nem pedig a férfiak.
Mi?....
Jaj...
Karrier... miről beszélsz? A nők nem a karrier és a gyerek között választanak. Nem karrierről van szó, hanem munkáról.
Az, h hány évesen szüli meg a gyereket, nem befolyásolja a népesség számát.
Ezen kívül jó lenne, ha lenne választás, aki dolgozni akar, menjen, aki gyereket otthon nevelni, akkor azt.
A régi világban a fiatal lányok korán házasságba kerültek, gyakran a szülők akaratából, és rögtön háztartást vezettek és szülték a gyerekeket.
Ha ez most is így menne, akkor a világon már 14 milliárd ember élne. Szinte muszáj volt felhagyni ezzel a hagyománnyal, és hagyni kellett, hogy a nők is "férfi" életet éljenek. Karriert fussanak gyereknevelés helyett.
Ki akart menni?
De miért a nőket hibáztatják, a legtöbb országban nem a nő választása, h e szeretne-e menni dolgozni.
Vagy szerinted ha én azt mondom, nem szeretnék életemben dolgozni, vezetem a háztartást, gyereket nevelek, akkor azt megtehetem?
Attól hogy nem tudja eltartani saját magát illetve a gyerekeit.Mert kihez kerülnek a gyerekek válás esetén?A Anőkhöz.Az ő biztonságuk érdekébe tűrnek.Mert nagyon kétséges hogy egy nő 2-3 gyereket el tud tartani rendes körülmények között.Mert a férfi nem fogja azt mondani önként és dalolva hogy "
figyi te neveled őket a fél fizetésem átutalom hogy mindenük meglegyen"
nem nem ők arra gondolnak hogy
" te hagytál el boldogulj ahogy tudsz kapsdz gyerejtartást gyerekenként 10 ezret "
és egy nőnek ebből meg a gyerekekre kapott pénzből kéne mindent rendezni plussz még dolgozni is meg nevelni is.
Nem olyan egyszerű a döntés ha gyerek van:( főleg a mostani helyzetbe.Nem lehet felelőtlenül ide oda menni.
Voltak meghatározott szerepkörök.
Nincs azzal semmi gond, hogy a férfi gondoskodott a családról, az asszony pedig összetartotta.
Akkor kezdődhetett a hiba, amikor a nő is vadászni akart menni a férfiakkal :D
Úgy gondolom, hogy a jelent a múlt pontos ismeretében lehet igazán megérteni.
A nemek közötti harcot szerintem tudatosan robbantották ki, valamilyen érdekből, amire keresem a választ. Remélem itt is segíteni fognak ebben néhányan.
Miért kell követni ezeket a felülről jövő "tanításokat"? Miért kell elhinni azt hogy egy nő kevesebbet ér, mint egy férfi? Miért nem tehet előítélet nélkül, társadalmi kirekesztés nélkül olyan dolgokat amit a férfiaknak szabad?
Jelenleg is folyik ilyen népnevelő kampány?
Van valaki aki hátrányban érzi magát jelenleg?
A kövér nő nem igazi nő...
Ha kicsi a melled akkor nem vagy nőies?
Egyetértek:)ha egy nő elég fifikás úgy tudja irányítani a férfit mint egy gyereket.Mivel nekik a szex erőteljes szükséglet ezért majdnem mindent megtesznek.De okosan kell csinálni mert ha rájön a férfi hogy mi a helyzet akkor bajba kerülhet a nő,mert onnantól nem tudja irányítani a férfit.
Mindig azt hiszik a férfiak hogy ők erősebbek jobbak okosabbak pedig ha tudnák!!!!!!!!!
A nők sokszor belátták hogy pl nem a király irányítja az országot hanem a háttérből a királyné.Az a nő a buta aki ezt nem tudja.
Gyermeket nevelni a legfontosabb dolog az életbe mert minden tőlünk függ nőktől hogy milyen felnőtteket nevelünk,akik később segíthetnek minket öregségünkben.De a férfiak arra koncentrálnak csak hogy ők "tartják el a családot" mikor sajna már ez sem megy nekik,igaz nem teljesen az ő hibájukból.
Szóval erősen kérdéses melyik az erősebbik nem:))
pontosan. Tehát én nem gondolnám, hogy vallási alapja van az elnyomásnak, inkább társadalminak mondanám. Hisz, már amennyire tudjuk, az ősközösségekben is elnyomták a nőket.
Mondjuk nem tudom, mi lenne pl velem, ha más korban élnék :D Engem még senkinek sem sikerült elnyomnia. Van is belőle elég gondom :DDD
Ebben igazad van, hisz keleten kezdődött :)
és akkor mi van a többi kultúrával: japán, kínai, koreai, indiai, hindi, héber, stb.
Éppen elegen vannak - még sokan is.
És álljon itt egy kortárs költőnő igazán ragyogó verse:
Kiss Judit Ágnes: Ballada a kettős erkölcsről
Ha kisfiúnak buzog túl a nedve,
mely testdúló szeretkezésre vár,
"a kis kakas" mondják rá kedveskedve
"no lám, miből lesz a cserebogár".
Ám, bakfislány, ha ágyba hajszol véred
(megbocsáss, most csúf lesz a szavam)
"a kis lotyó" zuhan rád az ítélet
"mi lesz, ha máris baszhatnékja van?"
Dicső macsó nevet nyer el a férfi,
ha kétértelmű minden mondata,
s a rossz nyelvektől akkor sincs mit félni,
ha minden éjjel más nőt visz haza.
De hogyha nő mer szabadosan élni,
s nem csak célozgat arra, mit akar:
"akármit el tud csípőn alul érni,
vagy egyszerűen baszhatnékja van."
Ha öregembert űz a gerjedelme:
"Istennek hála, jól tartja magát!"
Ha vénasszonyt: "na nézd, a csúf cemende,
ha nem vigyázol, becsusszan alád!"
S ha egy vers feszül az erotikától:
"Beh költői, és milyen férfias!
Hogy nő írta?... hát... hümm... igazán bátor
kimondani, hogy baszhatnékja van."
Felség, megadom magam kényre-kegyre,
vétesd fejem, ha nincsen igazam:
a férfi vágyik testi szerelemre,
a nőnek meg csak baszhatnékja van.
Egyenjogú vagyok a férfiakkal, de nem egyforma.
Egyébként nagy részt a nyugati vallások tehetnek róla. Az egész sz@rról állítólag Éva tehet...
Biztosan tudod, hogy a múltban a nőknek hallgass volt a nevük. A nő gyenge, a nő nem tud semmit, nem ért semmihez, a nő buta. A nő maradjon ki mindenből, ne csináljon semmit, csak neveljen gyereket. Pedig köztudott, hogy nincs semmi különbség a nő és férfi között sem a szellemi képességekben, sem erő tekintetében. Hiszen mindez az akaraton múlik. Lásd mennyi izmos nő van mostanában. És nézd meg mennyi okos női tudós van mostanában.
Szerinted hol tartana a világ, ha a múltban nem fogják vissza, nem nyomják el a nőket?
És szerinted volt-e ebben valami tudatosság? Magasabb szintű tudatosságra gondolok.
Jelenleg te egyenjogúnak érzed magad a férfiakkal?
További ajánlott fórumok:
- Babát vállalni ebben a világban?
- Én úgy gondolom, hogy ebben a mai világban az iskolákban a...
- Segítségre, ötletre, tapasztalatra van szükségem, valamire, ami segít megérteni őt és eligazodni ebben a számomra idegen világban
- Introvertáltak érvényesülhetnek ebben a világban?
- Ebben a világban hosszútávon mi a kifizetődőbb? Felszínesnek lenni, vagy sem?
- Mi a fenébe lehetne belefogni, ebben a mai világban? 🤷♀️...