Szerinted miért egyre több a motoros balesetek száma? (tudásbázis)
Hibát keresgélni nem kell úgy általában sem a motorosokban, sem az autósokban..balesetnél mindig a konkrét eset van.(csakhát sajnos az agyunk szeret általánosítani, sztereotípiákat alkotni, mert úgy megspórol némi munkát magának:))
Nekem 4-5 évig volt motorom, semmi gondom nem volt az autósokkal, igaz nem akartam mindenáron mindenkit megelőzni, legyorsulni, és autópályán is elbotorkáltam 140 környékén.(na a looser...)
Már elég régóta 4 keréken tolom,ha észreveszem a tükörben akkor elengedem a motorost, de ha nem ,akkor így járt, ezért még neki sincs joga elsodorni pl a tükrömet.
Ha a motoros jobbról előz, és nem veszik észre, akkor ne sírjon a szája, mert szerintem ember nincs, aki autópályán kisoroláskor megnézi a tükröt, hogy ugyan jön-e jobbról valaki.
ritkán????
tavaly a motoros fórumról három temetésen volt a párom,mindhárom esetben a motoros vétlen volt!!!
2004-ben volt egy felmérés(5 év átlagát nézték)ahol az a megdöbbentő eredmény született,hogy a motoros balesetek 85%-ban emberi mulasztásból következnek be.ebből a 85 %-ból csak 35 %-ban voltak hibásak a motorosok,a többiben az autósok figyelmetlensége az ok!!
tehát nem a motorosokban kell rögtön a hibát keresni,hanem az autósokban.
Panka78, szerinted miért?
Ugye nem az volt a cél hogy összeugrasd a motorosokat az autósokkal? :S
A belső sávban kullogóra, sem rárepülni kellene (bár ez nem csak a motorosok kedvenc szórakozása), hanem normális távolságból rávillantani, ha már bent felejtette magát...
Ha meg a megengedett sebességgel halad a belsőben, akkor miért is kéne lélekszakadva lehúzódnia?!Azért mert a száguldó motorosnak 200-al van kedve menni?!Arra szerintem ott a Hungaroring!
Na látod:)
Aki PRÓBÁL szabályosan közlekedni, annak kissebb az esélye hogy balesetet szenvedjen.És nincs is belőle címlap
Általában a motorbalesetek, extrém esetekben következnek be...
Legalábbis ritkán hallani olyan motorbalesetről, hogy a motoros szabályosan közlekedett...
(de megint hozzáteszem, hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK!)
Mert jó idő van, és több hónapos kihagyás után kirajzottak az utakra. Amúgy szerintem az egész szezonban sok a motoros baleset, csak télen mindig elszoknak tőle az emberek. Pedig egy motoros jó ha együtt él a lehetőséggel, hogy egy autóssal elszenvedett balesetben jó nagy eséllyel ő húzza a rövidebbet.
Szubjektív véleményem szerint a motorosok nagy része nem tartja tiszteletben a kreszt, türelmetlen, elhajt két kocsisor közt, jobbról előz (ez a kedvencem, nagyon nehéz észrevenni), ilyen viselkedéssel ne csodálkozzon, ha egyszer beszorul két autó közé.
További ajánlott fórumok:
- Idét Lenke esetei - avagy konyhai balesetek
- Szerencsés balesetek
- Óvónénik, ti nem rettegtek az esetleges balesetektől?
- Gyors, házi praktikák. (Fájdalomra, foltokra, kisebb(háztartási) balesetekre, stb)
- Érkezik a rossz idő és az elkerülhető balesetek
- Vétlenül elszenvedett személyi sérüléssel járó balesetek története