Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Érdekes, az én fiam szeret a közelemben lenni és más közegben is feltalálja magát...
Autista és autista között is van különbség...
Nagyon! :))
Amúgy komolyan. Én nem függök másoktól.
Azért ez a betegség nem egy boldog betegség. Ha választani lehetne, akkor te sem ezt választanád neki, nem? Ha már adott, akkor persze, hogy ki lehet hozni belőle a lehető legjobbat, de azért kár lenne minden ponton összehasonlítani egy egészséges emberrel, hiszen itt neki meg kell teremteni azt a közeget, amiben jól érezheti magát. Magának nem tudja megteremteni.
Ami miatt mondtam, amit az elején, az az, hogy sokan hiszik, hogy a mentális betegek boldogok, bár ez messze nem így van. Ők is szívesen cserélnének egészséges elmére.
Ami nem jelenti, hogy némely mentális betegségbe ne lehetne boldogabban élni, mint néhány egészségesbe.
De az a kijelentés, hogy a mentálisan beteg emberek valójába boldogabbak, mint mi, csak másképp látják a világot, ez így nem igaz, mint általános kijelentés.
Azt írod önmagában nem boldog...
Visszakérdezek... ha te egyedül lennél, rokon, család, barátok nélkül... te mennyire lennél boldog?
A dühöngő korszak is volt valamiért, nem tudott kommunikálni, de mára lecsillapodott...
te is nagyon mérges lennél ha mondani szeretnél valamit, tudatni, hogy neked ez vagy az nem jó, de hiába, mert nem tudsz beszélni...
Az más :) Ha foglalkoznak vele. Arra gondoltam, hogy önmagában nem boldog, mivel egyedül nem is tudna megélni.
De neki is volt dühöngő időszaka nem?
Cáfolnék, az én autista fiam is boldog...
És láttam egy filmet ( Mária és én ) ahol az apa a lányával minden évben elmegy nyaralni egy helyre és a kislány szokásaihoz igazodva boldog és élményekben gazdag az élete. Csak tudni kell bánni velük... Ennyi az egész ... ja és persze szeretet....
A multiplex személyiségzavart gyakran összekeverik a skizofréniával, vagy a tudathasadás formáival. Voltaképpen bárki bele eshet ebbe a kis hibába, hiszen a multiplex személyiség is egyfajta tudathasadás, ha ezt szó szerint értjük. Ennek a zavarnak több elnevezést is adtak, a legegyszerűbb és legtalálóbb a többszemélyűség, de a multiplex személyiségzavar kissé szakszerűbb. A betegség velejárója, tünete a fejfájás, az emlékezetkiesés. Ez a zavar nagyon ritkán gyógyítható gyógyszerek segítségével, inkább csak elnyomják a nem kívánt személyiségeket. Általában az összes személyiséget pszichológiai kezelésekkel összeolvaszthatják, persze ezzel is egy teljesen új személyiséget hoznak létre. A kezelés hosszú és bonyolult, a személyiségek nem mindig egyesíthetők; ekkor harmonikus kapcsolatot igyekeznek elérni.
Az általános eset az, hogy az egyik személyiség tisztában van a másik jelenlétével, ismeri, és ezzel együtt tud élni. A másik kialakult személyiség a legtöbb esetben teljesen mások a személyiségjegyei is. Sokszor „csak” két személyiség van jelen, de előfordulhat bármennyi, akár még százan is lehetnek. A betegek felénél tíz fölötti a számuk. Hogy valaki hány alszemélyiséget alkot magának, főként az elszenvedett trauma nagyságától és gyakoriságától, illetve a személy életkorától és sérülékenységétől függ. Az alszemélyiségek lehetnek különböző neműek, bőrszínűek és különbözhet az életkoruk is. Tudomásul veszik, hogy ezek a tulajdonságok adottak, de ragaszkodnak az önmagukról alkotott képhez.
Minél több személyre hullik szét valaki, annál nagyobb az esély, hogy ezek nem tudnak egymás létezéséről, így tehát a betegségükről sem. A tudomány számára talán az a legérdekesebb, hogy a többszemélyűség hatására éles pszichológiai és fiziológiai különbségek is felléphetnek. Mindegyik személyiségnek külön neve és kora van, sőt arckifejezésük, néha a hajuk, szemük színe és betegségeik is; művészi hajlam vagy nyelvtudás mutatkozik az egyik személyiségben, míg a többiben nyoma sincs.
Sybil.
Valójában az autisták nem boldogok. Sokszor dühöngenek és van veszélyes időszakuk is. Erről Süni tudna sokat mesélni.
Viszont a Down kórosok sokkal boldogabbak, mint akár a legtöbb egészséges ember. Persze nem általánosságban, illetve nem mindig és mindenki.
Ő rájuk szokták mondani hogy "még a szeme sem áll jól..."
(De gonosz vagyok...)
És mi van az autistákkal? Rájuk is azt m ondják hogy csodabogarak, amiért másképpen látják a világot... Sokan sajnnálják őket, pedig lehet hogy ők így boldogok...
Mi a film címe? Sajna nekünk nincs tv-nk, nem látom a filmet :(
De sok aggasztó hírt és reklámot sem :)
:)))
Vagy tizenhárom után megunták és kimentek kajáért filmnézés közben :))
:)))
Szegények, azért belül durva lehet. Most is ahogy mutatják, a legtöbb személyisége eléggé szenved.
Egyszer beszéltem élőben disszociatív emberrel. Nagyon kemény volt.
Amúgy ez érdekes. A wikipédiában 13 személyiséget írnak, a tv műsorban meg 16. :)
Klassz. Nagy az egyetértés :)