Milyen szépirodalmi könyveket érdemes olvasni? (tudásbázis)
Még megemlíteném az egyik legkedvencebbet: A Mester és Margarita
(Sokan nem szeretik. Én nem tudom megunni.)
Üdvözlök mindenkit. Szeretnék belekotyogni a beszélgetésbe.
Ez a könyves téma érdekel, fiatalkoromban éjjel-nappal olvastam. Imádtam olvasni. Már öreg vagyok, komoly irodalmat nemigen...
De ha valaki szeretne könnyed, szórakoztató szépirodalmat, jó szívvel ajánlom:
Thackeray Hiúság vására
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Kevésbé könnyed, de nagyon-nagyon...:
Thomas Mann: József és testvérei
Szerettem még: Annemarie Selinko: Desirée
Akiket most szívesen olvasok: Terry Pratchett (összes), Fredrik Backman (majdnem összes).
Agatha Christie bármikor,Szabó Magda összes - hangulattól függően, mert ő elég ütős.
Karinthy Frigyestől bármi, időnként Rejtő Jenő.
Micimackó igen gyakran újraolvasós.
Erről eszembe jutott az Elátkozott királyok.
Nagyon jó történelmi könyv!
Széles Sargasso-tenger
ez nekem egy bizonyos kiadásban van meg és ennél a kiadónál adtak ki több nagyon jó könyvet.
Femina
Ők adták ki az egyik nagy kedvencemet a Manderley ház asszonyát is és a Dal a tűzpiros virágról című könyvet is.
Nem tudom mennyire szépirodalom, de a Jean Rhys-tól a
Széles Sargasso-tenger is egy jó könyv. Vagy John Steinbecktől az Egerek és emberek. Ezeket még ajánlom elolvasásra. ;)
Nem így kell:DDD
A könnyed könyveket utazás közben olvasom, a nehezebbeket otthon.
2 könyv párhuzamosan.
Egyébként tegnap néztem a TV-ben egy filmet és közben a laptopon egy interjút:DDD
A Régimódi történet eleje történelem könyvként is működik. Élvezetes, és értékes történelmi fikciók még:
Móra: Aranykoporsó
Robert Graves könyvei
A már korábban említett Merle Francia história folyama (bár sajnos csak az elsőt olvastam)
Druon: Elátkozott királyok - de ehhez gyomor kell, mert nem kozmetikázza a középkort
Nagyon szeretem Jane Austen könyveit is. Dickenstől A Pickwick klubbot nagyon tudom ajánlani, kiváló jellemábrázolások mellett iszonyúan mókás is. Valamint a borongós hangulathoz nagyon passzolnak a Bronte nővérek könyvei.
Szegény édesapám kamaszkoromban engem a Verne könyvekre próbált rábeszélni.
A stilusuk jó volt, olvasmányos, de a cselekmény valahogy nem az én világom.
122 hszben leirtam, kik tetszenek...
Ezzel én is próbálkoztam. Az elmélet az volt, hogy egyiket a jobb, másikat a bal szememmel olvasom. Hát, nem jött be... Kár, hogy csak egy fejünk van...
( bocsika )
A nap szerelmesét igen, de Beethovent nem olvastam.
A festészetet amúgy is imádom, a zene valahogy nem fog meg annyira.
De köszönöm, ha keresem a következő könyvet ránézek erre is.
Olyan rekamién alszom, amely állandóan ki van nyitva, a fal felől fa támlája van.
Ezt a támlát alsó támasztéknak használva, a falra erősítettem három kisebb polcot, így könyvek mellett-alatt alszom gyakorlatilag.
Ennek egyenes következménye, hogy ha új ágyat akarok venni, előtte szereznem kell egy méretben megfelelő, stabil aljzatot ezeknek a polcoknak.
További ajánlott fórumok:
- Milyen könyveket olvastok?
- Akik egyetemre járnak, milyen módszerrel tanuljátok meg a 200-300 oldalas könyveket?
- Ti milyen gyereknevelési könyveket olvastatok?
- Milyen könyveket szerettek? Miket szoktatok olvasni?
- Milyen könyveket érdemes elolvasni a dackorszak kezeléséről?
- Milyen könyveket ajánlanátok egy elsős gyereknek, aki most tanul olvasni?