Szép volt fiúk!!! Hajrá magyarok!!! (beszélgetés)
Az első két negyed alatt hiába mondogatta a riporter, hogy a lányaink megnyerik a meccset, egyáltalán nem hittem el. De az utolsó negyedben összekapták magukat. Szép volt lányok! :))
Látod, ebben (is) igazad lehet! :))
Valószínű a közvetítés 11-kor kezdődik, a stúdióban elkezdenek a szakértőkkel beszélni a meccsről, de maga a mérkőzés 11 óra 20 perckor.
Ma délelőtt: japán-magyar női poló.
TV-műsor szerint kezdés 11-kor, az eredmények.com. szerint 11,20-kor.
Először nem tudtam miről beszélsz.
Utána néztem:
[link]
Újból vissza köszönt a kézi vezérelt hazai foci NBI Felcsuton.
Ez nem igaz!
Üres a kapu, félpályáról képes kapufát eltalálni.
Nem neki csináltak külön futamot, csak a másik két versenyző, aki hasonló színvonalat képviselt, mint Eric Moussambani, kiugrottak a rajtnál, így egyedül maradt.
Az úszásnál mindig úgy építik fel az előfutamokat, hogy elején a gyengébb idővel rendelkezők úsznak előfutamokat, majd aztán egyre jobbak. Különben Eric barátunk nevezési ideje sem volt valós, ezt láthattuk az úszása során. Utólag derült ki, hogy az olimpia előtt egy szállodai medencében tanult meg úszni, 50 m-es medencében akkor járt először.
A legutóbbi téli olimpián a mi snowboardos lánykánk is tett arról, hogy rajtunk nevessenek, mert a versenyzőnk úgy csinálta meg a gyakorlatát, hogy egy ugrása sem volt, csak ide-oda siklott a félcsőben.
Nem hiszem, hogy a mostani olimpia után feltett szándékuk lesz, hogy olimpiát nyerjenek. Elvannak ők ezen a szinten, 4 évenként kapnak meccsenként 20-25 gólt, aztán hazamennek.
Azért írtam, csak akkor fognak a következő olimpián meglepetést okozni, ha közben vásárolnak maguknak (mint a fociban!!) játékosokat, edzőket. Mert viszont pénz van, kérdés, hogy akarat van-e hozzá?
Volt már olyan úszó is olimpián, aki majdnem megfulladt, de tisztességgel végigúszta a távot.
Igaz, olyan ideje volt, hogy külön futamot imdítottak neki.
Abból a meggondolásból, hogy elősegítsék az afrikai úszósport fejlődését.
Volt egy téli olimpia (Calgary), ahol a sete-suta "Eddie, a sas" képviselte a valódi amatőr sportot. Akkor, amikor a jamaikai bobcsapat is szerepelt.
Szerintem nem kell az elit sportot tűzzel-vassal védeni a lelkes amatőröktől, az olimpiai eszme igenis fontos egy olimpián.
Emlékszem téli olimpia jégtánc számára, ahol a kínai lánynak láthatóan remegett a lába, aztán pár évvel később csak feljott a kínai korcsolyasport is.
Nem attól, hogy kinevették őket, hanem mert minden országban nagyobb támogatást kapnak az olimpiai sportágak.
Ausztrália, szintén abból az okból, hogy minden földrész jelen legyen egy világversenyen, mindig eljutott a kézilabda világbajnokságokra (férfi, női vonalon egyaránt), ahol ugyanilyen megsemmisítő vereségeket szenvedtek. Közben semmit nem fejlődtek. Egyszerűen azért, mert náluk nem rendelkezik semmiféle hagyománnyal ez a sport. Szerintem Dél-Afrika sem fog fejlődni egy cseppet sem. Eljátszogatnak, majd a többi afrikai csapattal, de nem hiszem, hogy az elkövetkezendő 20 évben olyan fejlődésen menne keresztül náluk a vízilabda, hogy a balkáni a mediterrán vagy a magyar csapatot megszorongatnák. Ahogy mi sem fogunk soha rögbiben, gyeplabdában, vagy baseballban komoly ellenfelei lenni azoknak, ahol ezek a sportok hosszú évtizedekre visszamutató hagyományokkal rendelkeznek.
Igen-igen megalázó helyzet, amikor egy csapat ekkora vereséget szenved, és nem csak a saját országuk, de az egész világ látja. Őszintén sajnálom az olyan csapat versenyzőit. Viszont abban az országban pénz van, most látják, meddig kell fejlődniük, vagy milyen képességű játékosokat és edzőket kell megvenniük ahhoz, hogy méltó ellenfelek lehessenek egy nemzetközi mérkőzésen. Nagyon meglehet, hogy 4 év múlva már komoly meglepetést okoznak.
Curlinget én is szoktam itthon játszani teáskannával, valamint különböző edényekkel az előszobai metlakin. :))
Az a véleményem, hogy egy ilyen csapatnak, mint Dél-Afrika nincs helye az olimpián. Tudom az olimpiai eszme mást mondd, de még rengeteg sportágban, pl cselgáncsban sok-sok kvalifikációs versenyen kell résztvenniük a sportolóknak és az ott szerzett pontok döntenek a részvételről, addig ez a csapat azért juthatott ki, mert Afrikában ők a legjobbak.
Rákerestem, mit játszottak hajnalban a fiúk a medencében: tisztességgel javították a gólarányt. De azért azt a bizonyos "becsület-gólt" meghagyták a másiknak.
Nem spuri, hanem suprikálós. :D
Én a teniszt és a hozzá hasonló pontozású sportágakat nem tudom követni.
A jéghokiban nem látom a "pakk"-ot. Mire nagy nehezen kiszúrom, már pár pillanatra a hálóban van.
A boxot szeretem, az ütéseket kezdtem jobban látni, a férjem magyarázatai után.
Fiatalabb koromban még jobban is érdekeltek a sportok. Az olimpia különösen.
Amit kifejezetten nem nézek, az a spurikálós téli sport, a curling. Túl különleges ahhoz, hogy komolyan tudjam venni.
Nekem soha nem volt közeli élményem, tapasztalatom ezekkel a sportokkal, csak amit a tv-ben láttam belőlük esetenként. De nem is lehet igazából minden sportot egyformán ismerni, szeretni. Kinek ez, kinek az. Attól még szurkolok ezeknek a versenyzőknek is, és örülök a sikereiknek. :))
Háztömb körüli versenyeket én sem nézek, de mikor 2013-ban nálunk volt a vívó vb oda elmentünk egy napra. Amilyen szerencsénk volt, a férfi párbajtőr csapat pont aznap aranyérmet nyert. Felejthetetlen ünneplés volt a Syma csarnokban.
Nekem nagyapám halt meg a londoni olimpia előtt egy nappal. Hozzám hasonlóan ő is nagy sport.uzi volt.
Érdekes, hogy engem a vívás (akármelyik fajtája) nem igazán tud lekötni. Viszont a labdajátékok szinte minden formában kedvenceim. Mondjuk a röplabdát és kosárlabdát nem annyira, de az összes többit szeretem.
Az volt az a szinte végtelen asszó, amikor a főnök kinyitotta az ajtaját.
Vártuk a londoni olimpiát, aztán pár héttel előtte meghalt a férjem és nem volt kivel nézni.
Nem kell agyonverni, elég a az adott időpopntban jobb napot kifogva, legyőzni az ellenfelet.
Tóth Krisztián is bronzérmes. Jól alakult ez a nap.
Meglepetés volt. Én a meccs előtt egy szoros vereséggel is kiegyeztem volna.
Végén izgalmas lett. Áronnak most nem igazán ment a vívás.
Most van az M4-EN a ffi kardcsapat meccse a 3-ik helyért a németekkel. ll.3o- 12.3o
További ajánlott fórumok: