Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

3543. Ancsa 37 (válaszként erre: 3542. - Fildus)
2009. jún. 18. 14:18
Ok, én benne vagyok H-K-Sz jó nekem...Fildus, mi az hogy tartozol nekem??? :-) Ne hozz légyszi zavarba...
3542. fildus
2009. jún. 18. 13:17
Porc, Ancsa jövőhéten vmikor egy randi? Akár hármasban is lehetne :-) Porc már megkapta a ruhákat, Ancsa Neked még tartozom :D
3541. fildus
2009. jún. 18. 13:15

Én a baba-mama tornát szeretném majd kipróbálni, de most nyáron nem lesz, ahová akartam menni, mert állítólag nincs rá igény...

Így marad itthon a babamasszázs...

3540. Porc (válaszként erre: 3539. - Lilith76)
2009. jún. 18. 12:14
Bélus? És a Zember nem féltékeny? Az enyém tegnap már ferde szemmel nézett rá, hogy aszongya, elveszi az ő funkcióit. De majd kitalálok neki valami jó szoptatós dajka nevet :)
3539. Lilith76 (válaszként erre: 3536. - Monstro)
2009. jún. 18. 11:59

szent imiben én nem voltam, de gondolom az is nagyon jó. úgy tudom, ott van konkrét légzés-tanulás is. a jógán ink úgy általánosságban vannak olyan légzések, amelyek segítenek a testedre koncentrálni, vagy pl. összhangba hozzák a 2 agyféltekét, ilyesmi.

úgy tudom szülés közben szülésznő segít, h mikor hogy vedd a levegőt, de amúgy ösztönösen is tudod - állítólag :).

én is imádom a szopipárnát, Bélusnak hívom :).

3538. Ancsa 37
2009. jún. 18. 11:58

Most ment el a védőnő, egy órát vártam rá...azért ez kissé pofátlanság. Itt volt 10 percet, elment az egész délelőttöm, pont amikor még nincs nagy hőség és tudnék mászkálni. Na mindegy...legalább túlvagyunk rajta.

Rötyögtem, mert a TV-ben a Szomszédokat néztem, és Vágási Jutka is épp a védőnőt várta :-)

A védőnői látogatás örömére tegnap kitakarítottam. Ami máskor megvolt fél óra alatt, az most fél napos mulatságra sikeredett hiába, már nem vagyok a régi...

Mondtam is apácskának, hogy ez volt az utsó, legközelebb már ő takarít, hajolgat. Nem tiltakozott...

Köszönöm hogy ilyen aranyosak vagytok, jól esett hogy örültök nekem, hiányoztatok ám!

Olyan kismamajóga nincs, ahol nem 1000 ft egy óra?

Monstro, én sima jógán már voltam, kismamán még nem, és a Szt.Imrés torát sem ismerem. Szerintem meg kell nézni mindettőt és érezni fogod, hogy neked melyik jön be.

Viszont van a Szt.Imrében szerda reggelenként csoportrelaxáció, azt már próbálta esetleg valaki? Mert engem érdekel az is :-)

Szilvita, nyugodtan lehet természetes vízben fürödni, ezt a védőnő és a doki is mondta nekem. Zárt a méhszáj, nem történhet baj. Nekem annyira jól esett a pacsálás...

3537. Porc
2009. jún. 18. 11:46

ÉLJEN A SZOPIPÁRNA!!!!

Akinek még nincs, és a terhesség végére helyezkedési problémái lesznek, tiszta szívből ajánlom. Végre aludtam, igaz, hogy az óránkénti pisilés így is megvolt, de ezzel már tökéletesen boldog vagyok az utóbbi három átzombizott éjszaka miatt. Sőt, a gyerekem is. Most már tutira veszem, hogy ő is azért volt mostanában olyan hiperaktív éjszaka, mert én annyira ki voltam készülve, szó szerint hisztiztem a fáradtságtól.

Ancsa, az a legvalószínűbb, hogy én már nem megyek tornázni, van itthon egy dvd-m légzőgyakorlatokkal, majd azt csinálom, de most már elég nehezemre esik kimozdulni, és valahogy ez a tornázás nem vonz eléggé ahhoz. Aztán még gondolhatom másképp, meglátjuk. Lehet, hogy pár végigaludt éjszaka és megint formába lendülök :) De most pont elég a háztartást meg a saját dolgaimat kordában tartani.

3536. monstro
2009. jún. 18. 10:45

Szerintetek melyik a jobb az jóga vagy a szent imrés kismamatorna? tanítják valahol a légzéseket? Vagy honnan tudtátok mikor hogyan kell lélegezni szülés közben?

Tegnap voltunk ashzomszédban két hetes baba fürdetésénél:) szegényke végigüvöltötte de amint kivették a kádból máris elcsendesedett:)

Annyira picikék,lehet hogy az én teóriám is megdől és vele alszom egy szobában:) de valószínű úgy lesz ahogy mondtátok majd ahogy az élet hozza:)

3535. Lilith76 (válaszként erre: 3531. - Ancsa 37)
2009. jún. 17. 22:28

mi az őrsre járunk kismamajógázni, nagyon jó, padma jógastudió - ha így beírod a keresőbe, rálelsz. (monnyuk nem olcsó)

a brendon nem mindenben a legdrágább, érdemes szimatolni, de ha nem veszel semmit is olyan jó :).

3534. Szilvita
2009. jún. 17. 21:19

Sziasztok!

Ancsa, örülök, hogy jól éreztétek magatokat, most vagyok igazán irigy, de kárpótlásul pénteken indulunk a Balcsira:) Ti mernétek fürdeni a Balatonba? 35 hetes vagyok, teljesen zárt a méhszájam, a dokim szerint semmi bajom sem lehet és én hajlamos vagyok neki hinni, csak mindig riogatnak az emberek különböző rémsztorikkal...

Lábdagadásra kevés só, sőt ha nagyon dagad, akkor egy-két sómentes nap csodákra képes, rengeteg pihenés, nemcsak hogy felpolcolt lábbal, hanem a legjobb ha fekszel, mert akkor nem akadályozod pl a comboknál a szabad áramlást, és rengeteg folyadék!!! Nem korlátozni kell, hanem minnél többet inni, mert az mossa ki a felesleges sót a szervezetből. Ja és tilos vízhajtó teákat inni! Viszont van homeós bogyó vizesedésre.

Én jártam kismamajógára, ami szuper, egy dúla tartja, úgyhogy nagy baj nem lehet, és a Lónyai utcában van:

www.angyalsziv.hu

3533. kattantak (válaszként erre: 3532. - Mcmeli)
2009. jún. 17. 14:58

sziasztok!

Nálunk Manna majdnem 4 hónapos koráig volt hasfájós... infacol nevezetű cuccot adtuk Neki, azzal eléggé helyre állt a rend, de ha nem kapta, akkor volt gyötrődés, szóval mi minden kajához adtuk, illetve éjjel dupla adagot... de szerette, szépen cuppogta, fini narancsos aromája van...

Nálunk Manna az első perctől külön szobába alszik... még az elején volt, ha korán kelt, kijöttem Vele a nappaliba és itt aludtunk tovább.. aztán egyszer már nem kellett kihozni, mert szépen aludt reggel 9-ig (persze egy-kétszer kajált addig) a kiságyába... ahogy nyaralni voltunk egy szobába aludtunk, nagyon jó volt, hogy ott szuszogott mellettünk (külön kiságyban), de ettől függetlenül örülök, hogy külön szobába alszik, mert amilyen hülye vagyok, amég magától ki nem megy én addig altatnám magam mellett :)))...

de az biztos, mint minden más gyerekkel kapcsolatos témában, mindenkinek úgy kell csinálni, ahogy a Babának és Neki a legjobb... persze azért vigyázni kell arra is, hogy anya-apa kapcsolata ne sínlődje meg... sajna sok helyen látom ezt, hogy a gyerek beköltözött a hitvesi ágyba, és nem tett jót vagy anya kiköltözött a gyerekkel, mondván had aludjon az apuka, és ez is visszájára ütött...

Nálunk Apa is viselte, hogy felsír a kicsi, és kimegyek hozzá, sőt, ha nem bírok felkellni, akkor megy Ő :).. de ahányszor visszajövök etetésből (szerencsére éjjel nagyon ritkán most már) bármilyen kómás is, mindig megkérdezi, hogy minden okés e :)))

Ancsa, örülök, hogy jól hazaértetek, bizti nagyon szuper volt :))), és Te is nagyon stramm vagy... vizesedésről, nekem anno a só csökkentését mondták, de kevesebbet inni nem szabad, mert állítólag a kettőnek semmi köze egymáshoz... Vigyázz Magatokra nagyon :)))

3532. Mcmeli (válaszként erre: 3499. - Monstro)
2009. jún. 17. 14:44
Én első gyerekes anyukaként azt mondtam szülés előtt, hogy külön szobában alszik a gyerkőc. Aztán hazahoztuk, kevesebb, mint 2,5 kilósan, sokszor bukott is, így a mi ágyunkban kötött ki. A mai napig velünk alszik, pedig ma 3 hetes. Most kezdtem rajta gondolkozni, hogy mehetne éjszakára a kiságyba. Erre olyan hasfájós, hogy alig alszunk éjjel, így marad egyelőre minden a régiben. Tényleg: hasfájás ellen vkinek vmi csodaszer? A bébi vegyesen kajál tápszert és anyatejet.
3531. Ancsa 37
2009. jún. 17. 13:03

Nagyon aranyosak vagytok és köszi a tippeket!

Kismamajóga engem is érdekelne meg valami torna is..Lilith, hová jársz? A Babaszafari be van tervezve, rajta van a listán :-)

Porc, nincs kedved 1x a Szt.Imrés tornát kedden előadás előtt megnézni? Bár csak max. júliusban tudnék menni, mert júni végéig még tartanak a keddi kóruspróbák. 6-kor kezdődnek, szerintem nem érnék át addigra az Árpád-hídhoz...

Ha hazajön a zuram a munkából, kimegyünk a Brendonba, de csak körülnézni, szimatolni. Tudom, hogy drága hely, de nagy a választék. Kinézzük magunknak, hogy mégis mi tetszik így máshol már célirányosan keresgélünk.

3530. Lilith76 (válaszként erre: 3528. - Ancsa 37)
2009. jún. 17. 12:13

üdv újra itt, nagyon bátor és stramm kismama vagy :).

végül nem is tudom, megnéztétek-e az espiro babakocsit, mint ultrakönnyű darabot, régebben ajánlottam, most is csak ezt teszem :). nekünk már csak rendelni siekrült, sok hétre, úgyhogy erre is érdemes figyelni...(babaszafari)

lábdagadás ellen épp tegnap mondta egy lány kismamajógán, h ő azokat a gyakorlatokat szokta csinálni, amiket ott, és 15 perc alatt lemegy neki a dagadás...leülsz kis terpeszben, s nagyon egyszerűen átmozgatod a lábfejed, pl lábfejkörzés mindkét irányba, befelé-kifelé forgatod a lábfejed, le- és visszafeszíted, és a lábbujjakat begörbíted ill. szétnyitod...ezt lgb 15-20 percig csináld. meg persze sószegény táplálkozás, és folyadékot igyál!

L.

3529. Porc (válaszként erre: 3528. - Ancsa 37)
2009. jún. 17. 11:23

Szia! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, köszi a beszámolót! Nagyon büszkék vagyunk Rád, hogy még hegyet is másztál! És szuper, hogy ilyen jók a laborjaid, a cukorért irigyellek is kicsit. A lábdagadásért nem, és nem is tudom, mit lehet vele csinálni. Ilyenkor szokták a sószegény diétát előírni, meg a folyadékbevitel korlátozását, de én erről, főleg az utóbbiról egyéb olvasmányaim meg a józan eszem alapján nem vagyok meggyőzve... Múlt héten volt itt egy barátnőm, ő hagyott itt nekem egy lábdagadás ellen címzett teát, amit még anno a védőnője adott, de én most nem merek vegyes gyógynövényeket összeinni, meg a lábam se dagad hálistennek. Ha gondolod, próbáld ki, átpasszolom.

Olyan jó, hogy Andrisnak már van neve, a miénk még mindig Kiskopasz, pedig már biztos nem is kopasz. De amíg nincs dolgozat (amit nekem kéne végre befejeznem), addig nincs névlista, ez a papa ultimátuma :)

3528. Ancsa 37
2009. jún. 17. 10:46

Halihó, újra itt! :-)

A nyaralás Görögországban nagyon jó volt, Santorinin voltunk. Nagyon szuper volt, bár a tenger csak 21-22 fokos volt, a levegő azért néha 30 körülire melegedett. Jókat fürödtem, bár nem tudtam túl sokat a vízben pacsálni és az úszás eleinte nem is esett annyira jól. Sokat kirándultunk, még egy meredek vulkánt is megmásztam a hőségben! Béreltünk egy autót 3 napra, azzal jártuk be a környéket. A lábam sajnos elefántméretűre dagadt napközben, így nehéz volt a gyaloglás.

Jól esett a kék ég, a napsütés a tenger, imádtam a fetasajtot és tengeri herkentyűket!

Andris irtó rendes kisfickó, csak az éjszakák nehezek mert a hasamtól nem nagyon tudok aludni, forogni. Imádja, ha eszem, akkor mindig nagy vircsaftot csap odabent, az édességtől meg teljesen odavan. Ínyenc lesz a drága :-)

A leleteimmel minden Ok, pont ma hoztam el a laboreredményeket. A terheléses cukor is jó,(bár egy picit féltem, mert a családban van több cukorbeteg is) de ez is rendben, még kicsit alacsonyabb is a cukrom a kelleténél. Kicsit vérszegény vagyok, de majd biztos ad a doki valami tablettát.

Ma nekilátunk a vásárlásoknak, ugye júli 1-től emelkedik az áfa, a babakocsit és a drágább dolgokat addig mindenképpen megvesszük, bár még lövésünk sincs, hogy milyen fajta lenne jó nekünk.

Elsődleges szempont hogy könnyű legyen, a másodikra lift nélkül kell majd magunkat felvarázsolnom.

Szabin vagyok, élvezem az édes semmittevést, de azért nem unatkozom. Két napja le se ültem, folyamatosan ment a mosógép a nyaralás szennyeseivel, teregettem, vasaltam, főztem, estére megint jól bedagadtak a bokáim. Úgy látszik, ez így megy mostantól a szülésig. Nincs valami jó tippetek lábdagadás ellen? A felpolcolás sem segít...

Pont ma kaptam üzenetet, hogy szept. 26-án lesz a 20 éves érettségi találkozónk Kalocsán. Hát asszem egyéb teendőim miatt erről most lemaradok... :-((

Veletek mi újság? Bocsánat, de még nem volt időm visszaolvasni...

3527. monstro
2009. jún. 16. 09:42

Köszi lányok az infókat, tanácsokat én is úgy tervezem, hogy én alszom vele a saját szobájában. Apát hagyjuk aludni elvégre ő dolgozik reggeltől-estig:) Bár ezt szívesen megtanítanám Kispocoknak is majd a későbbiekben, csak vegyen példát apukájáról és aludjon annyit vagy még többet mint Ő:)

Ha már így az alvásról lévén szó, nekem még két és fél hónapom van hátra, de az éjszakákat egyre rosszabbul viselem, olyan mint alvás... én is szopipárnával alszom, de sajnos ahogy nő a hasam úgy lesz egyre kényelmetlenebb, most már félóránként fordulok, persze akkor felébedek, ha már felkeltem megyek pisilni:))) Ráadásul nálunk iszonyúan meleg van, mert tetőtérben alszunk:( már alig várom a jövöhetet, mert akkor költözünk a mi kis 80 cm vastag falú parasztházunkba:)

Én úgy hallottam hogy vízben szülni csak a második gyereket lehet, bár ez nem biztos hogy igaz is:) Nekem áprilisban szülte ott a második babáját az egyik ismerősőm:) Annyit mondott csodálatos élmény volt vízben világra hozni:) Igazából én el sem tudom képzeli, de ha mégis ott szülsz akkor majd mesélj el mindent részletesen:)

3526. Porc (válaszként erre: 3525. - Porc)
2009. jún. 16. 09:12
a nagyon meg a lustulok között vessző lenne. A királynőt megölni nem kell :)
3525. Porc (válaszként erre: 3523. - Szilvita)
2009. jún. 16. 09:11

Hát, reméljük, ezt a dagadós bulit már kihagyom. Figyelem a jegygyűrűmet, még rendesen jár le-fel. Én úgy szeretem a sót, mint a legkisebb királylány az édesapját :)

De hogy Neked egész napos állástól meg takarítástól dagad a bokád... hát azt nem csodálom, inkább azt, hogy bírsz egész nap álldogálni meg jönni-menni, le a kalappal! Én egy ideje már nem nagyon lustulok, lassulok. Csak szörnyülködök, ha az ablakokra nézek, és gyűjtöm a lelkierőt, meg nézegetem az időjárásjelentést, hogy ja, ma vagy holnapután is esni fog, kész balekség lenne most nekiállni. :)

3524. fildus (válaszként erre: 3522. - Szilvita)
2009. jún. 15. 22:44
Én a 38. héten mentem először NST-re azt hiszem. Nyulasi adott egy telefonszámot, ahol be kellett jelentkeznem... nem kell oda beutaló egyáltalán.
3523. Szilvita (válaszként erre: 3515. - Porc)
2009. jún. 15. 22:15

Ja és a lábam leginkább áprilisban dagadt, amikor hirtelen bejött a meleg, akkor rámparancsolt a házidoki,hogy sószegény étrend, és azóta csak akkor dagad a bokám, ha nagyon túlhajtom magam, mondjuk egész nap állok, takarítok, ilyesmi.

Szóval ha mégis dagadnál, akkor a sószegény kaját nagyon javaslom, én imádom a sót, de jót tett hogy nélkülözöm.

3522. Szilvita
2009. jún. 15. 22:13
Még egy kérdésem van, az nst-re kell beutaló? És hányadik héttől kell menni, mert a doki nem mondott most semmit róla és legközelebb 38 hetesen kell mennem hozzá....
3521. Szilvita
2009. jún. 15. 22:11

Itt vagyok! Nem kérdeztem meg, inkább majd Irént kifaggatom... Egyébként tündéri volt most is, eljött a párom is, és úgy magyarázott neki az ultrahangról:)

Porc, ismerős amit mondasz, egy hónappal ezelőtt hirtelen jöttek a mindenféle nyűgök. Nekem régóta van egy kispárnám amit a hasam alá teszek, van szopipárnám is, de valahogy az nem olyan kényelmes... Most valahogy jobban bírom a terhességet, egyetlen bajom, hogy ezer dolgot kéne itthon csinálni és nem megy már, nem bírok hajolni, meg ha fél napot állok, akkor fáj a bokám...de gondolom ez természetes. Aludni néha én sem tudok, ma pl. hajnali 3-tól fenn voltam, aztán tíztől aludtam 2 órát, ez sajnos sokszor előfordul. Ja és néha fáj a pocakom alja, de ez elég ritkán van. Jaj, én is ütöttem szegény hasam, meg megégettem, azt hiszem hirtelen megnő és nem tudja az ember lánya felmérni, meddig is ér:) El fog múlni, ma már egész jól bemérem:) Képzelheted, mikor a most 8. hónap elején járó barátnőmmel mentünk valahova, állandóan egymásnak mentünk:))

Ancsára én is gondoltam, szerintem lassan jönnie kéne!

3520. fildus
2009. jún. 15. 20:31
Szilvita: megkérdezted a Gábort?
3519. Zodkacaj (válaszként erre: 3516. - Fildus)
2009. jún. 15. 19:17
én egyszerűen megoldottam ezt a dolgot.. a kanapé díszpárnáit használom fel egyiket jobbról másikat balról teszem így nem "dőlök" el.
3518. Porc (válaszként erre: 3517. - Fildus)
2009. jún. 15. 17:14

Igen, bár ahogy számolom, lassan már vissza kellett volna érniük, mert ha jól tudom, inkább egy mint két hétre mentek, és múlt pénteken indultak.

Remélem, a párnát hosszan fogjuk tudni használni, és rendeltetésszerűen :)

3517. fildus
2009. jún. 15. 17:11
Ancsa ugye most van nyaralni és azért nincs? Remélem jól telik a nyaralásuk, így utoljára kettesben :-)
3516. fildus (válaszként erre: 3515. - Porc)
2009. jún. 15. 17:10

Hihi, nekem is volt egy párnám - bár nem szopi -. A terhesség végén azt raktam a pocakom alá, szülés után a sejhajom alá, most pedig Ritu etetéséhez használom :-)

Az egészben az a vicces, hogy ki akartam dobni már ezer éve... de azt hiszem ez lesz a kislányom kispárnája :-)

3515. Porc
2009. jún. 15. 17:05

Szilvi, és hogy bírod a végét?

Nekem még majd két hónapom van hátra, és hát nem mondom, hogy fáklyásmenet. Alig alszunk, eddig csak óránként jártam pisilni, most már lassan akár vissza se feküdjek... Meg egyre többet érzem magam magaslati levegőn. És vicces, ahogy nő a pocakom, ütöm-verem magam, na nem vészesen, de az új "testhatárokat" nehezen szokom meg. Hétvégén pl. ahogy reggelinél az asztalhoz ültem, a hasammal elsodortam egy poharat :)

Holnaptól lesz szopipárnám, hátha azzal jobban el tudunk helyezkedni éjszaka. Még jó, hogy a dagadás egyelőre elkerül.

3514. fildus (válaszként erre: 3513. - Szilvita)
2009. jún. 15. 17:03

Hű, hát nem tudom, talán kérdezt meg Tőle nyíltan! De én úgy tudom, hogy az összes orvos, aki a Szent Imrében van támogatja a természetes szülést...

Nekem már nem volt időm semmi ilyet kipróbálni, sőt még beöntés után tusolni se tudtam menni, pedig olyan jól esett volna...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook