Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

7383. Porc (válaszként erre: 7382. - Szilvaaa)
2009. dec. 21. 20:52

Szilvaaa, Bálint teljesen rendbejött?

Ancsa, nem vagy semmi... szerencsére további fagyasztott kajákat így is lehet olvasztani és főzni korlátlan mennyiségben - csak várd meg, míg kiolvad magától, és ne akard legközelebb meg puszta kézzel megfőzni! :) Remélem, gyorsan rendbejössz!

7382. Szilvaaa (válaszként erre: 7381. - Ancsa 37)
2009. dec. 21. 19:53

Ancsa!

a hideg kirázott....

Az Istenit vigyázz magadra (tudom véletlen volt)!

Holnap megyünk a Szt.Imrébe (56-os rucikat viszek be, hogy ne azokban a szakadt szarokban legyenek a jövendő bébik:), ha kell Neked vmi akkor hívj és visszük, mert arra megyünk a tesómhoz... bevásárlás vagy ilyesmi...

Reggel Bálintot visszük a Tűzoltóba a szokásos havi konzrollra, szerintem 11 után járunk jd felétek.

7381. Ancsa 37
2009. dec. 21. 19:11

Jaj lányok, ma délelőtt jól elláttam a saját bajom. Nagyon okosan az ebédre szánt fagyasztott túrós derelye összefagyott részeit próbáltam késsel szétfeszegetni. Olyan jól sikerült a mutatvány, hogy a bal kezemen a mutató és a középső ujj közt az úszóhártyát tövig átmetszettem. Egy pillanat alatt vértócsában találtam magam. Igencsak nagy lélekjelenlét kellett, hogy ne ájuljak el, amit végül megúsztam, mert rögtön a szobában alvó Andris jutott eszembe-össze kell szednem magam, a gyereknek szüksége van rám.

Körbefutottam a házat, hátha van valakinek kötszere (mert a mi nevetséges ragtapaszaink itt semmit sem értek) esetleg kit vehetnék rá egy kis bébiszittingre, amíg én elrobogok a sebészetre-hát egy lélek nem volt itthon. Maradt apa, aki a város másik felében szerelt valamit. Felhívtam, fél óra múlva haza is ért. Addigra sikerült a vérzést csillapítani - papírzsepiket dugtam az ujjaim közé és ráhúztam a kesztyűmet-egész jól szuperált, nem kentem össze semmit. Így Andrist meg tudtam rohamtempóban szoptatni, át tudtam öltözni, apát menetrekészen vártam az előszobában.

Szerencsére az Sztk tőlük 5 villamosmegálló, a sebészeten azonnal előrevettek-mert addigra már átázott a kesztyű-nem kellett magyaráznom, hogy sürgős eset vagyok. Összestoppoltak, előtte kaptam egy szúrást a popsimba meg hármat a kezembe-irtóra fájt, az otthon félbehagyott ájulást is sikerült bepótolni. A doki és a nővérkék annyira rendesek voltak! A végén meg is nevettettek.

Karácsony előtt ezt most kifejezetten jól időzítettem. Úgyis főtt a fejem, hogy gyerek mellett milyen karácsonyi menüt üthetnék össze. Hát a Jóisten kényszerpihenésre ítélt-majd pizzát rendelünk és bolti bejglit majszolunk a fa alatt. Ami a legjobb az egészben, mosogatásból legálisan felmentésem van egy jó ideig :-)

7380. kikata (válaszként erre: 7378. - Szilvaaa)
2009. dec. 21. 18:31
Túrót, sajtot már Ati is eszik, tejfölt, joghurtot is tettem már a kajájába. Tényleg már csak a tej amit nem kapott. Már vigan eszi a mi ételeinket is, na persze módjával:))
7379. Lemi09 (válaszként erre: 7375. - Zodkacaj)
2009. dec. 21. 18:24
A Faun labirintusára gondolsz? Ne nézd végig... Most még ne. Néhol brutális, és megbőgetős.Mondjuk nagyon jó film, mert úgy élrtelmezem a végét, ahogy nekem tetszik... De még ne nézd meg.
7378. Szilvaaa
2009. dec. 21. 15:05

Bálint is dec. 4-n született:) Amikor 1 éves lett másnap már kakót ivott:))) Én nem feleztem a tejet, mert anyukám azt mondta, hogy ezek a tejek már annyira kezelve vannak, hogy nyugodtan lehet adni. Azóta is issza a tejet és a kakót:)

Tudom hogy a tejes dolgokat nem lehet egy éves kor alatt adni, de nálunk ez alól kivétel volt a Túró Rudi:) Azt már 9 hónaposan falta:)

2009. dec. 21. 13:09
Porc,igy utólag is,de Isten éltessen!!
7376. kattantak
2009. dec. 21. 11:58

Sziasztok!

Kikata: én még nem fogok adni Mannának tejet.. szerintem egy jó félévet mág várok vele...

Porc: ez a szülinap összeolvasztás nálunk is ismerős, én dec 28-án születtem :), mindig karácsonnyal együtt ünnepeltünk.. Mannánál el is döntöttem, hogy Neki minidg külön megtartjuk a szülinapját :)

7375. Zodkacaj
2009. dec. 21. 10:16

mióta megszületett anan egy filmet nem láttam végig Faust labirintusa is ott áll megkezdve....már amikor állapotos voltam akkor kezdtem el nézni.. azóta is... a naprakész deviza és blue chip árfolyamról meg végleg lemaradtam....

Porc látom te is olyan vagy mint én.. egyszerre több dologra is képesek vagyunk belekezdeni.. mondjuk ez a mi szalmánkban nem egy rossz tulajdoinság.. sokszor amikor a táblára írtam arra is tudtam figyelni , hogy a gyerek hátsó padban éppen smms-t pötyögtet vagy mással foglakozik...a végén már meg se mertek moccani

7374. monstro (válaszként erre: 7373. - Kikata)
2009. dec. 21. 09:39
Most volt 4-én egy éves.
7373. kikata (válaszként erre: 7372. - Monstro)
2009. dec. 21. 09:33
Igen, egyenlőre én is felesbe tervezem:) Ő mennyi idős?
7372. monstro (válaszként erre: 7370. - Kikata)
2009. dec. 21. 09:29
A sogórnőm adott a lányának, igaz csak felesbe:) fele te, fele víz. Hannának meg nagyon ízlett, be is nyomott belőle fél decit:) és semmi baja nem lett
7371. Porc
2009. dec. 21. 00:57

Még egyszer mindenkinek köszönöm. Pont kétszer tizennyolc lettem, az jó? :))

Szilvita, szerintem ha ti néztek tévét, úgysem tudjátok tévétlenül nevelni Domit, hacsak úgy nem döntötök, hogy tényleg lemondtok róla. Amit az ember maga nem csinál, arra szerintem nem érdemes gyereket nevelni, az olyan, mint széllel szemben pisilni. Én sem rajongok a tévéhez ragadásért, de mivel elég rendszeres nézünk (bár vannak napok, mikor be se kapcsoljuk), nem teszünk úgy Miki előtt se, mintha nem létezne. CSak hát válogatni kell.

7370. kikata (válaszként erre: 7368. - Kattantak)
2009. dec. 20. 23:10
Szia. Te fogsz adni Mannának rendes tejcsit, ha betölti az egy évet?
7369. kikata
2009. dec. 20. 23:01
Porc. Nagyon boldog szülinapot kívánunk. Kati Ati
7368. kattantak
2009. dec. 20. 21:53

Sziasztok!

én is most jutottam fúromközelbe :))), és robogok is tovább, de virtuális fülhúzást küldünk Porcnak :)))

Jó Istenke éltessen sokáig :)))

Puszi: Kattant család :)

7367. monstro
2009. dec. 20. 21:50

Mi is kívánunk így estfelé nagyon-nagyon boldog Szülinapot Porcnak! Cupp orcád mindkét felére:))

Jucianyu, SZandibaba és Zoliapu

7366. Szilvita (válaszként erre: 7362. - Porc)
2009. dec. 20. 21:43

:)

Most nagy dilemmában vagyok, ugyanis eddig Domi egyáltalán nem láthatott tévé-adást, mivel nem volt tévé, csak a hálóban. Most van egy nagyon szép a nappaliban, de mivel a napját ott tölti, nem nézem, mert ahogy meglátja, a szeme kigúvad:) Nem tudom, hogy inkább szokja, és hátha nem fogja érdekelni, vagy én adjak le, és nézem este ha van energiám, mikor lefeküdt.... Nagy probléma:))

És ne izgasd magad, én is szeretem a zárójeleket, most is írtam volna vagy hármat, de visszafogtam magam...

7365. Ancsa 37
2009. dec. 20. 21:34
Én csak most estem be, így a nap végén, kissé megkésve kívánok Miki mamának nagyon sok boldog születésnapot! :-)Hipp-hipp hurrááááá! Remélem, a színházat be tudjátok mielőbb pótolni.
7364. Porc (válaszként erre: 7363. - Porc)
2009. dec. 20. 18:49
Ja, és hogy bezárjam az előbbi gondolatot, a férjem családjában viszont eszméletlenül tudnak és szeretnek ünnepelni, szóval itt meg nyugodtan összecsúszhat minden mindennel, mindenkinek külön ünneplés jár. Ez tetszik.
7363. Porc (válaszként erre: 7355. - Lemi09)
2009. dec. 20. 18:48

Ja, most látom, hogy mindenki. Jajj, köszönöm szépen mindenkinek, és így már tudom is, honnan az infó :))

((Reggel kiderült, hogy színházba vagyok hivatalos, de Gábor leamortizálódott egy hasmenős vírustól, nélküle meg nem akartam menni (igazság szerint nem is szívesen hagytam volna Mikit a mégoly profi alsó szomszédra ilyen hosszú időre), és gondoltam, hátha Lemi Attilával menne helyettünk, ha anyósék bevethetőek. De Attila ki tudja, hol van elhavazva pillanatnyilag a budai hegyvidéken Tök és Etyek között :)) Végül Thomas barátunk ment a csajával, most vitték el a jegyeket.))

Elképesztő lehet a leveleimet olvasni, néha szembesülök vele, mennyire rabja vagyok a zárójeleknek. Amúgy velem beszélgetni is így lehet, mindig eszembe jut valami más, nyitok egy zárójelet, aztán néha (illetve többnyire...) elfelejtem bezárni...

Ez amúgy érdekes, a mi családunkban nincs nagy kultúrája a szülinap-ünneplésnek, az öcsém is mindig csak úgy lófuttában lett megéltetve, szóval nem maradtam le semmiről a karácsony miatt.

7362. Porc (válaszként erre: 7361. - Szilvita)
2009. dec. 20. 18:41

Köszönöm! (Honnan tudod?)

Dehogy, dierktben nem nézetjük. De mi nézünk ezt-azt (nem túl sokat), és olyankor persze ő is nézi. Nézi, mert a színes, fényes, mozgó kép vonzza a tekintetét. De most már ahogy nyílik a kis eszecskéje, nagyon figyelek, hogy semmi ijesztőt ne lásson vagy halljon, szóval komolyan cenzúrázni kell, mit nézünk előtte. És nem jutna eszembe bekapcsolni neki a tévét azért, hogy csendben maradjon. Bár az lehet, hogy amúgy is csak később jön majd. De ezt elvből szeretném elkerülni.

7361. Szilvita
2009. dec. 20. 18:26

Porc, boldog születésnapot kívánok!

Tényleg nézi Miki a House-t? :) Ki mennyire hagyja tévézni a babát?

7360. Zodkacaj (válaszként erre: 7354. - Porc)
2009. dec. 20. 18:11

nos mindig akkor alszik amikor akar. sokszor nyüfizik, dörzsöli a szemét ilyenkor teszem le. csak az estével a baj. ha észreveszi , hogy nincs ölben akkor rögtön felkel. Azóta már kibéleltem a kiságyát egy kis paplannal. A párom meg betekeri egy takaróba...teszünk egy párnát a hasára ( ölgyanánt) hátha ez bejön.

A fürdetés az mindig csúszik mivel igény szerint van etettve ezért nincs biztos időpont...arról nem is beszélve , hogy minden etetés után 1-2 órával már nyüfizik az alvás után...pl most aludt el ( a férjem karján) sétáltatás közben....

7359. Zodkacaj
2009. dec. 20. 17:16
Porc boldog szülinapot!
7358. Szilvaaa
2009. dec. 20. 16:19

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Porcnak:)

Szilva-Zoli-Bálint-Sáru

7357. fildus
2009. dec. 20. 14:04

Drága Porc! Nagyon, de nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánunk Neked sok-sok szeretettel! A legszebb ajándékot már augusztusban megkaptad a kisfiad szemében :-)

Puszi, fildusék

7356. fildus (válaszként erre: 7347. - Szilvaaa)
2009. dec. 20. 13:59

Ritunak is van, a gyógytornász vette észre. Ő a bal szemével hajlamos kancsalságra. Voltunk vele szemészeten, csináltak neki szemfenék vizsgálatot, és mindent rendben találtak. De azért 3 havonta kontrollra kell járnunk. Márciusban megyünk legközelebb.

Nekem rejtett kancsalságom van, 10 évig szemüveges voltam.

7355. Lemi09
2009. dec. 20. 13:42

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK PORCNAK! :)))

Lulu és Lemi (Attila is, csak jöjjön már haza!) :)))

Azért ez nagyon kemény lehetett! huszadikán szülinap, huszonnegyedikén szenteste... Összevont ajándékok gyerekkorban... aztán egész nyárig semmi...

7354. Porc (válaszként erre: 7353. - Zodkacaj)
2009. dec. 20. 10:57

Hát, ha látod rajta, hogy mikor álmosodik, akkor kézenfekvő lenne, hogy akkor érdemes megpróbálni álomba ringatni, vagy ahogy szeret elaludni. A túlpörgés, túlingerlődés abszolút reális oka lehet annak, hogy nem tud elaludni, szerintem is megérné egy korábbi időpontot kinézni.

Nálunk nincs fix időpont, és Miki végül elég későn kerül többnyire ágyba (fél kilenc és tíz között), de utána nekünk még van egy-két órahosszánk "függetlenül", és hajnal 4-6-ig alszik. Kb. nyolcra meg szoktuk fürdetni (hogy ne maradjon le a House-ról), akkor még kaszinózik velünk valamennyit, és ha látom, hogy álmos, lefekszem vele, mindig ugyanarra a sarkára a kanapénak. Van hogy egy percen belül álomba zuhan, vagy hogy kell neki 5, max. 10 perc is, aztán még megvárom, hogy tényleg mély legyen az álma, és átvisszük a kiságyába. Az még egy trükk, hogy mielőtt beletesszük, jégzselével megmelegítjük az ágyikóját, mert ha a hideg felületre átkerül a meleg kanapéról, arra fel tud ébredni. Ez van legfeljebb 10 körül, és innentől alszik alapesetben már majdnem nyolc órát. De jó gyerekem is van... :))

Szerintem az fontos, hogy ha nem látszik álmosnak, nem kell próbálkozni az altatással, mert attól csak berág és túlpörög, érthető módon. Amíg éberek és jókedvűek, addig úgyis jó velük aktívan együtt lenni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook