Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

9603. fildus
2011. febr. 22. 21:27

Brigo ez szuper hír! Vigyázz magadra nagyon!

Megint beindul a Szent Imre kórház szülészete :-)

9602. kikata (válaszként erre: 9598. - Porc)
2011. febr. 22. 16:35
Nekünk most nem lenne itt Ati, ha nem történik, ami történt, hiszem már nem terveztünk több babát.
9601. monstro (válaszként erre: 9597. - Birgi74)
2011. febr. 22. 15:35

:)) AZért én is gratulálok:) Én hiszek abban hogy semmi sem történik ok nélkül, és feladata volt itt. Azon meg ne izgulj hogy Őt fogjátok keresni benne, mert ha meglátjátok akkor úgyis tudni fogjátok:))

Igaza van abban Porcnak hogy így második terhességként várni a babót teljesen más és állandóan azon gondolkozok, hogy fogom-e úgy szeretni mint Szaszát, hogy lesz-e rá elég időm, és különbenis mit fog szólni hozzá:) sZÓVAL BENnnem is van egy két félsz és megválaszolatlan kérdés, de majd az élet megadja rá a választ:))

9600. Szilvaaa (válaszként erre: 9597. - Birgi74)
2011. febr. 22. 12:06
Ez a helyes hozzáállás:))) Én is nagyon örülök, hogy új élet cseperedik benned és tudom, hogy minden rendben lesz!!! Erősek vagytok és mindent a helyén tudtok kezelni a pároddal!
9599. birgi74 (válaszként erre: 9598. - Porc)
2011. febr. 22. 10:04

köszönöm Porc! én is valahogy így hiszem. hasonlóan "zavaros" hittel élek, nem tudom, hivatalosan hova fér be, de nálam itt bent jól elvan ez a fajta elgondolás :)

várom már az uh-t, a 12.hetit, mert akkor már majd még jobban megérzem. jelenleg nem sok dolog van, ami változott, nem is érzem a várandósságot. csak nagyon-nagyon álmos vagyok :)

ti hogy vagytok?

és természetesen a szentimrében szülök:)

9598. Porc
2011. febr. 22. 09:57

:)) Brigi, lelkizz csak nyugodtan.

Olvastam több olyan történtet is, néhány ismerősét is, akik vesztettek el babát, akár várandósan, akár már megszületettet. Mindenki úgy éli meg, hogy neki annyi gyereke van, ahánnyal megfogant... azok az életek, akik itthagytak minket, szintén akartak valamit, adtak és vittek - és az én kicsit zavaros hitembe belefér, hogy a végén, amikor majd "színről színre" látunk, azt is meg fogjuk érteni, hogy mit kerestünk egymás életében velük. Hacsak rá nem jövünk még előtte. :)

És aki pedig a második gyerekét várja, azoktól meg rendszeresen hallom, ahogy vívódnak, hogy vajon tudják-e majd ugyanúgy szeretni, mint az elsőt, hogy el sem tudják képzelni, hogy igen - aztán, amikor megszületnek, már tudják, hogy igen, lehet ugyanúgy, és mégis egész másképp, mert egy másik gyerek. Szerintem nálad is valahogy így lesz majd. És most már RÁ készülsz, nem másra, szóval szerintem emiatt nincs megrövidítve ez a baba. Az ilyen tragédián át nem esett anyák között is van, aki végigrettegi a terhességet, meg aztán a gyerekéveket is, és van, aki szépen-lazán-elengedetten viszonyul a gyerekhez, meg olyan is, aki túl lazán és felelőtlenül, és mindenki kicsit máson töri a buksiját, más akasztja meg. És ahogy nőttök majd egymáshoz, ez is napról napra alakulni fog. Jó lesz :)

9597. birgi74 (válaszként erre: 9595. - Ancsa 37)
2011. febr. 22. 09:29

Ancsa, úgysem tudnám titkolni, meg nem is akarom. Nem vagyok babonás, ha valami van, nem attól van, h elmondom, vagy nem... igaz?

Köszönöm szépen a gratulációt, bár ezzel ugye azért még várjunk eg ypicit.

igen, ezt mondta, h a jelenben legyünk többet. minden nap gondolok a kisfiunkra, de a jövőtől nem félek. mert nem látom értelmét. meg valahogy, azóta, így vagyok összerakva. szóval nincs bennem ezzel kapcsolatban félelem. talán csak amiatt, h majd ez a kisbaba hogy fogja megélni...tudod...hog ymi nem őrá készültünk. h hogyan lehet úgy szeretni, h ne a kisfiunkat keressük benne. h neki sikerült... mert az ugye nem kétséges, h sikerülni fog! :)

na elnézést, h itt lelkizek.

de ha jobban belegondolok, amikor majd meglátom a szuszogó kis csomagomat először, biztosan nem lesznek kétségeim affelől, h tudni fogjuk, h szeressük igazán. ugye?

9596. Ancsa 37 (válaszként erre: 9593. - Fildus)
2011. febr. 22. 09:27

Egyelőre az Sztk-ba járok hozzá - alapból idetartozom és ez jóval közelebb is van, mint a magán.

Egyelőre a kivizsgálásoknál tartunk, hormonvizsgálat stb. Ezeket meg csak szépen finanszírozza nekem a TB, ha már ennyi éven keresztül ilyen sok pénzt kifizettem nekik :-))

9595. Ancsa 37 (válaszként erre: 9594. - Birgi74)
2011. febr. 22. 09:21

Akkor most már publikus ország-világ előtt?

Nagy szeretettel gratulálok - innen is.

Ez a várandósság egy új kezdet, éld meg minden magaságát és mélységét, örömét, aggódását, félelmét-úgy ahogy mindenki más. És tudod mit mondott Bálint apánk? CSAK A JELENBEN ÉLJ!!! :-)

Az általam tegnap ajánlott könyvben a szerző többször leírja a jótanácsát:

"Először egészen másképpen lesz.

Másodszor úgy, ahogy a szülők gondolják.

Harmadszor pedig minden magától kialakul!"

Porc, Monstro a terhességi viszketést 2 oldalon keresztül taglalja Frau Stadelmann (74-76) ennyit nem tudok begépelni, de ha könyvesbolt felé jártok és megvan ez a könyv, esetleg olvassátok el ott ezt a két oldalt, hátha találtok a tanácsok közt valami hasznosat.

9594. birgi74
2011. febr. 22. 08:53

Porc, nem értett félre senki! :) no para. ráértettem, és igaz, h nekem is császárom volt, amitől rettegtem, mégis sokszor azt mondom, még így is(.) hogy szültem... ha értitek mire gondolok.

Most már nem félek, és ha császár lesz, hát az lesz... mondom ezt most, de ha mondjuk eltelik a következő 6 hónap, valószínűleg könyörögni fogok a dokinak, h ugyanmár, hadd legyen sima... :)

Bálintot semmiképpen nem tudtam volna megszülni simán, mert harántfekvéses volt... ha faros lett volna, megpróbálhattuk volna. Ha úgy lett volna...

Na de majd most. Szorítsatok,jó?! :oI

9593. fildus (válaszként erre: 9583. - Ancsa 37)
2011. febr. 21. 21:10
Hallottam én is az orvosom asszisztensétől, hogy újra van Csabafi. A magánrendelésén voltál? Mert én is odajárok, csak hétfőnként :-)
9592. Ancsa 37 (válaszként erre: 9591. - Porc)
2011. febr. 21. 20:35

Nem értettelek félre :-)

Szerintem a legtöbb orvos fél. Azért még senkit nem ítéltek el, hogy miért császározott, fordítva viszont....

Nincs mit szépíteni, a császár után nagyon sz@r, erre nincs jobb szó. Én nem szültem még máshogyan "csak" vajúdtam 7 órát-szóval egyik sem egy leányálom. Persze, van aki szerencsés, alacsonyabb a fájdalomküszöbe, jobban tágul stb.

Én nem tágultam, fájásgyengeségem volt, Andrist túlhordtam, nagy baba volt, 4.270 g, 38 cm-s fejjel, sehogy sem fért volna ki-de a pontos méret csak utólag derült ki. A doki azt ecsetelte pénteken, hogy az előzmények általában megismétlődnek a 2. terhességnél, szülésnél. A második baba, ha időre jön, méreteiben általában übereli a tesót. Ezért, meg a leendő koromat figyelembevéve mondta most-mint elméleti lehetőség, mert baba még sehol :-) hogy nagyon császárgyanús lenne a dolog.

Ő amúgy vezet hüvelyi szülést császár után, nem vaskalapos ebben a témában. Azért ha odakerülök, jó lenne megvárni, hogy a baba magától a világra kéreckejen, a vajúdás nem kellemes de igen hasznos dolog.

És tetszik az utsó mondatod: aki életet adott, az szült. Nagyon-nagyon sajnálom ha valaki nem így érzi-bár erről senki nem tehet. A szülés egy 9 hónapos folyamat vége, egyáltalán nem mindegy hogyan történik, de akárhogyan nézem, a végeredmény a lényeg :-)

9591. Porc
2011. febr. 21. 17:59

Ancsa, félre ne érts, az alábbi nem akart semmiféle rábeszélés lenni, inkább biztatás. Arra gondolok, hogy csak a túlbiztosítás miatt, meg "mertcsak" csinálják nálunk rutinból a második-harmadik császárokat, pedig az újra csak egy nagy hasi műtét, növekvő esetleges szövődményekkel és kockázatokkal, tovább rontva a többedik gyerekek vállalásának az esélyét.

Amúgy persze hogy hasznos és fontos a császár, azokban az esetekben (néhány százalék! de nem harminc!!), amikor tényleg nincs más út, és soha eszembe se jutna a császárral szült anyákat kevésbé jó anyának tartani. Vannak császáros anyukák, akik nem is mondják, hogy szültek, hanem úgy fogalmaznak, hogy pl. "a lányok itt és itt születtek" - én úgy gondolom, hogy aki életet adott, az szült.

9590. Porc
2011. febr. 21. 17:54

Császár után szülni egyáltalán nem esélytelen, nagyon jó statisztikák vannak, csak a (magyar) kórházi gyakorlat elég vaskalapos... hacsak nincs újra kizáró ok (mint abszolút téraránytalanság, harántfekvés, placenta praevia, stb), legalább meg lehet próbálni. De még tervezett császárnál is legalábbis megéri megvárni a szülés spontán indulását, hogy legyen esélye a szervezetnek meg a babának felkészülni a nagy eseményre, ne pedig derült égből villámcsapásként érje a babát a születés sokkja. Csak sajnos egy császár után a legtöbb esetben eleve elrendeltenek tekintik az újabbat, sőt hajlamosak akár terminus előtt vagy max. terminus napján máris műteni, tekintet nélkül arra, hogy a baba akar-e indulni, vagy hogy van-e valóban az anya és a baba életét veszélyeztető kockázata a hüvelyi szülésnek. Két császár után is tudok sikeres hüvelyi (otthon!) szülésekről is.

Van a témában egy új, magyar nyelvű blog, itt érdemes szétnézni:

[link]

9589. monstro (válaszként erre: 9588. - Mandarin78)
2011. febr. 21. 16:44
Milyen típusú orvost keresel? Illetve rendelkezzen sztk rendeléssel vagy se? Nézd meg a táblázatot aztán döntsd el melyiket szeretnéd:)) Aztán kérdezz bátran, a saját orvosát mindenki jószívvel ajánlja:)
2011. febr. 21. 15:38

Sziasztok!

Ti vagytok akik a legfrissebb információkkal szolgálhattok, a többi hozzászólás elég régi:(

Tervezem a szülést, de még nem találtam megfelelő szülész-nőgyógyászt. Olyan orvos magánrendelése érdekel, aki a Szent Imrében van.

Előre is köszönöm a segítséget!

9587. Ancsa 37 (válaszként erre: 9586. - Monstro)
2011. febr. 21. 14:11

Ha erre jársz, ugorj be hozzánk egy kávéra :-)

Különben vettem náluk kemény 220 Ft-ért Citromsavas háztartási vízkőoldót (0,5 L) ezzel kitűnően megtisztítottam a csempéket a konyhában, fürdőben. Sőt, a járólapok fugáin rajtahagytam és pár perc múlva gyönyörűen ki lehetett őket körömkefével sikálni. Ilyen ragyogó még soha nem volt se a fürdőnk, se az előszobánk padlója :-)

9586. monstro (válaszként erre: 9578. - Ancsa 37)
2011. febr. 21. 13:57
Köszi:)) pont ma próbáltam ki a citromsav+só keveréket, de nekem nem jött be:) lehet elmnézek valemelyik délután oda, aztán majd hívlak hogy mit is akarok venni:))
9585. Ancsa 37 (válaszként erre: 9582. - Babuci75)
2011. febr. 21. 11:12
9575. hsz.
9584. Ancsa 37 (válaszként erre: 9582. - Babuci75)
2011. febr. 21. 11:11

Nekem úgy rémli, a nyílt napok tavasszal-nyár elején vannak-bár én nem voltam, csak láttam a molinót anno a kórház kerítésén. Ilyenkor mindig millióan vannak.

Én a kismamklubot ajánlom neked, gabi linkjét ha megnyitod, ezt is megtalálod az első oldalon. Csupa hasznos dolog hangzik el (az előadások közül egy sem volt ennyire jó, mint ez) a végén át lehet menni a szülészere, meg lehet lesni a szülőszobát.

9583. Ancsa 37 (válaszként erre: 9581. - Birgi74)
2011. febr. 21. 11:02

Pénteken voltam a dokimnál, hála Istennek jól van és újra rendel, bár még szüléslevezetést nem vállal. Beszélgettünk erről a témáról is, és azt mondta, hogy 40-en túl egy necces császár után nem sok esélyét látja a hüvelyi szülésnek.

Már hozzászoktam a gondolathoz és nincsenek emiatt lelki problémáim :-)

Birgi, minden rendben lesz, ne félj! :-)) Akár így, akár úgy-a végeredmény a lényeg.

9582. Babuci75
2011. febr. 21. 10:32

Sziasztok!

Én egy 24 hetes kismama vagyok és a Szent Imre kórházba fogok szülni ha minden igaz június 5-én.

Nem tudjátok esetleg hogy mikor van nyílt nap a kórházban? Beszeretnék menni feltérképezni a helyzetet hogy hol fogok szülni. :D

Illetve állítólag ott van szülésfelkészítő tanfolyam,tudd valaki róla?

Előre is köszi.

9581. birgi74 (válaszként erre: 9575. - Porc)
2011. febr. 21. 10:19

Porc, elolvasom :)

igaz, császárom volt múlt évben, de hátha... Ancsa, az, h már szültél császárral, nem jelenti azt, h nem szülhetsz hüvelyi úton többé.

(most ezt próbálgatom...gondolatban) persze most már az sem érdekel(annyira), ha császár lesz... csak legyen...értelme, h úgy mondjam.

A könyvet elolvasom mindenesetre :))

9580. birgi74 (válaszként erre: 9578. - Ancsa 37)
2011. febr. 21. 10:18
Ancsa! köszi az infókat! éppen azt kutatgattam, hol lehet ilyen tisztítószereket kapni.
9579. Ancsa 37 (válaszként erre: 9578. - Ancsa 37)
2011. febr. 21. 10:09
MOSÓDIÓT akartam írni-szóval azt még nem próbáltam, de sokan dícsérik :-)
9578. Ancsa 37 (válaszként erre: 9568. - Monstro)
2011. febr. 21. 10:07

Monstro, itt nagyon hasznos dolgokról olvashatsz:

[link]

Én mosószódát használok és mosószappant is. Sokan dícsérik a mosószódát-azt még nem próbáltam.

A közelünkben van egy festékbolt, itt szoktam venni őket meg más környezetbarát tisztítószereket is-az agyonreklámozott márkákhoz képest fillérekbe kerülnek és nagyon-nagyon jók! GLANC fantázianév alatt futnak ezek az ecetes, foszfátmentes tisztítószerek (magyar termék :-) Jószívvel ajánlom!

Ja, és ez a bolt címe: Alfa festékház, Bp. XI. Hengermalom u. 15.

9577. Ancsa 37 (válaszként erre: 9574. - Bhgabi)
2011. febr. 21. 09:51

Gabi, köszönöm az infót! :-)

Sophie, gratulálok a fiúkhoz, sok boldogságot mamának-babáknak-az egész családnak :DD

Porc, köszi a könyvajánlót-bár jelenleg nem aktuális a téma és asszem császár után nem sok esélyem lenne természetes szülésre.

A vakarózásos dologra nem tudok okosat mondani, nagyon sajnálom, hogy szenvedtek ezzel. Nincs az embernek elég kínja terhesség alatt, még ez is...Sajnálom :((

Én is ajánlok egy könyvet, bár lehet többen ismeritek: Ingerborg Stadelmann: A bába válaszol. Végigkíséri a 9 hónapot, a szülést és ami a legtöbb könyvben nincs benne: a gyerekágyat. Pl. a könyv segítségével kezeltem anno a tejlázamat. Nagyon gyakorlatias, tele homeopátiás tanácsokkal-és nem utolsósorban nagyon olvasmányos. Dr. Geréb Ágnes a könyv szaklektora :)

9576. monstro
2011. febr. 20. 22:29
Én nem szeretek ilyen könyveket olvasni. Az első előtt még lehet elolvastam volna:)) Most már tudom milyen szülni. Bár azért kíváncsiságból belelapoznék:)
9575. Porc
2011. febr. 20. 02:40

Most olvasom:

Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez. Mindenkinek SZÍVBŐL ajánlom, aki még szülni készül. Fantasztikus.

9574. bhgabi (válaszként erre: 9565. - Ancsa 37)
2011. febr. 19. 14:31
Valóban nem működött napokig az oldal, de most már megy. És itt az előadások programja: [link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook